Outlook Business Contact Manager i newsletter

poruka: 3
|
čitano: 1.521
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Outlook Business Contact Manager i newsletter
pitanje

Pozdrav svima,

Koristi li netko Outlook BCM za slanje newslettera i ako je ikako moguće, da podijeli s nama svoja iskustva.

Je li BCM uopće pravi alat za tako nešto, ili je ipak bolje okrenuti se specijaliziranim rješenjima?

BCM imamo u sklopu MS licenci, tako da nam je besplatan, dok za specijalizirana rješenja ipak treba izdvojiti nešto dodatnog novca. Trenutno razmatramo MailKing. Osobno mi se MailKing sviđa, ali sad moram napraviti komparaciju te prezentirati: zašto bi plaćali MailKing ako imamo BCM?

Pa ako se netko  ikad našao u sličnoj dilemi, molim da napiše koju.

Zahvaljujem!

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
RE: Outlook Business Contact Manager i newsletter

Pokušali smo u Bugu u nekoliko navrata koristiti BCM upravo za takve stvar, ali BCM se jednostavno pokazao previše bugovit za bilo kakav rad.

Koliko kužim, on instalira neku personal SQL server bazu na PC, i totalno potroši sve resurse stroja, čak i npr. moj ThinkPad 61 sa 3 GB RAM-a. Čim sam probao raditi bilo kakva merdžanja sa Excelom i Wordom strojevi bi se smrzavali. (konfiguracije:  TP61, 3 GB RAM, WinVista i Office 2007 business i  HP 7400 desktop, 2 GB RAM-a, Vista i Off.2007 buss). Trenutno radimo na (re)integraciji FileMaker Pro + FileMaker Server rješenja za slanje newslettera (točnije, kod nas se radi o e-mail obavijestima koje idu na par stotina-tisuća adresa), ali ovo isključivo iz razloga što nam treba i konekcija na standardne baze, što tebi možda nije potrebno.

Nažalost, poslije ovog gorkog iskustva deinstalirali smo BCM sa svih strojeva, da nam ne troši resurse bezveze.

17 godina
neaktivan
RE: Outlook Business Contact Manager i newsletter
autorov komentar

Arone, hvala puno!

Do sličnim sam zaključaka i ja došao, tako da BCM uopće ne dolazi u obzir. Baš sam ga početkom tjedna deinstalirao sa testnog stroja.

Bilko kakva naprednija podešavanja su doslovno nemoguća, a i integracija sa postojećim adresarom mu baš ne leži. Kreiranje grupa korisnika (grupa kontakata) m uje također nepoznanica (ili ja to nisam našao).

Uglavnom, trenutno koristimo probnu verziju MailKinga (probna verzija traje 60 dana), koji se pokazao fantastičan, a idući tjedan u uredu imamo sastanak sa definitivnim dogovorom oko načina distribucije newslettera.

U svakom slučaju, hvala još jednom na prenesenim dojmovima i iskustvu u radu sa BCM.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice