Nlite i theme

poruka: 9
|
čitano: 3.335
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Nlite i theme
pitanje

imam dva problema koji su koiko toliko povezani... molio bih za brze i dobre odgovore jer to trebam napraviti za 3 dana...

1. htio sam napraviti svoj windows tako da sam ga uredio... problem je nastao odmah napocetku kad sam instalirao program... kad sam ga pokrenuo uopce se nisam snasao u njemu... moze mi netko reci kako da napravim svoj cd od windowsa ja bih napravio sljedece:

-dodao svoje teme koje sam skino s neta(kako da ih umetnem na cd??)

-izbacio neke nepotrebne stvati poput error message, security center i slicne stvari koje samo usporavaju komp a za nizasto nesluze...

-dodao bih neke kursore(usput odakle mogu skinuti cursore i kako da ih instaliram???)

2. ove teme koje sam skinuo kad ih pokrenem one meni neostanu u themes->theme....(kad se stisne desna tipka pa svojstva) kako da napravim da mi ostanu???

unaprijed hvala

Bolje pitat i bit glup 5 minuta, nego šutit i bit glup ostatak života Na pitanja u vezi Hardwera i Softwara ne odgovaram na PM, pomozimo i drugima, pitajte na forumu

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Nlite i theme
prihvaćeno rješenje

neznam za 1. pitanje, još ću se malo informirat pa ti javim

a vezano za 2.: moraš skinut UXTheme Multi-patcher. i kad želiš promjenit temu, ne ideš u Teme, nego karticu Izgled pa pod Prozori i gumbi odabereš temu. tako je kod mene, onda če valjda tako biti i kod tebe

Hello World!
17 godina
neaktivan
Nlite i theme
Gigabyte EP35-DS3,C2D E8500,Sapphire Radeon HD4850 dual slot fansink,Corsair XMS2 (2x1gb) 800mhz,Seagate 320+500gb,Corsair TX650W,Thermaltake Soprano http://www.velika-nagrada.hr I´ll take your brain to another dimension...

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Nlite i theme
autorov komentar

radi!! mozete mi sad rijesiti problem s Nliteom???

Bolje pitat i bit glup 5 minuta, nego šutit i bit glup ostatak života Na pitanja u vezi Hardwera i Softwara ne odgovaram na PM, pomozimo i drugima, pitajte na forumu

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Nlite i theme
autorov komentar

ajmo ljudi malo brze reko sam da mi je hitno daj te bilo kakve ideje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Nlite i theme
autorov komentar

netko????

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nlite i theme
prihvaćeno rješenje

evo ja sam se malo potrudio i sklepao sam ono što si ti tražio

kad u nlite-u dođeš do izbora zadataka odabereš Makni dijelove i unattended setup i kreiraj bootable iso i klikneš dalje

1. izbaciti nepotrebne stvari

možeš izbaciti mnoge stvari i servise, ali proporučam da ne izbacuješ ako ne znaš za što je, jer bez nekih možda win neće dobro funkcionirat

ti želiš maknuti Security center i Error reporting.

Sec. center se nalazu Operating system options i staviš kvačicu ispred Security center.

Error reporting se nalazi u Services i staviš kvačicu ispred Error reporting.

klikneš dalje

2. dodavanje tema

u tom prozoru koji je došao odabereš karticu Desktop themes i klikneš na Add. da bi dodao neku temu ona ti mora biti instalirana na kompu, ali ne mora biti aktivna, tj. win ti ne mora izgledati tako, ali glavno je da je ona instalirana. i sad moraš odabrati temu. sve instalirane teme se nalaze u C:\WINDOWS\Resources\Themes\''ime teme''. kad odabereš temu klikneš otvori i nlite ti tu temu stavli na listu. možeš dodavati koliko hoćeš tema. usput ako hoćeš možeš odabrati koja će biti default tema kad ti se pokrene win. to možeš odabrati s desne strane.

3. dodavanje kursora

mislim da bi se to moglo ovako rješiti. kursore koje želiš koristiti moraš postaviti da ti trenutno budu aktivni, tj da ti kursor sada izgleda kako ti želiš. to ćeš napraviti da odeš u Control Panel  -->  Miš , odabereš karticu Pokazivači i izmjeniš kursore sa onima koje ti želiši i klikneš Primjeni. onda udeš na desktop pa svojstva i u kartici teme odabereš spremi kao i spremiš tu temu negdje, npr. desktop. i sad u nlite-u kad dodaješ teme dodaš i tu temu koji su spremio na desktop. i to je to. ja mislim da bi to tako išlo.

kad sve napraviš i kad te upita želiš li pokrenuti proces klikneš da i čekaš da završi. kad završi, klikneš dalje pa napravi iso i odabereš gdje želiš da ti spremi. kad ga napravi spržiš ga na cd i to je to.

nisam stigao testirat, ali testirat ću u Virtualboxu pa ću javit kako je ispalo

ako ti nešto nije jasno, pitaj pa ću probat rješiti

Hello World!
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.12.2008 22:37 (jurluk).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nlite i theme
prihvaćeno rješenje

evo večeras sam napravio sve ono što sam opisao u prethodnom postu i testirao sam u virtualboxu i bilo je skoro dobro. ali teme i kursori nisu radili. za teme sam našao rješenje a za kursore još nisam pa ću probat i za njih

kad dođeš do izbora zadataka odaberi još i Opcije ( + one tri stvari nabrojane u prethodnom postu)

dodavanje tema - ispravak

za dodavanje tema hajde po ovome tutorialu, a ne po onome u prethodnom postu. kad dođeš do dodavanja tema, klikni na Insert all local i onda će ti se na listu dodati sve teme koje su ti instalirane. s desne strane odaberi default temu. ja sam odabrao windows aero koja je instalarana s Vista Visual Styles Pack (Link). color scheme sam odabrao default scheme, a font size tahoma. kad odabereš nešto po svojoj volji klikni dalje. u sljedećem prozoru odabereš karticu patches i za treći po redu Unsigned Themes support (ux-theme multi-patcher) odabereš uključi i klikneš dalje i dalje ide po prethodnom postu. i sada kad instalacija windowsa bude gotova, bit će ti ona tema koju si ti odabrao, a meni je bila ona koju sam ja odabrao, znači vista aero

nemoj ništa raditi što se tiče dodavanje kursora. za to još nisam našao rješenje, a kad nađem javit ću

Hello World!
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.12.2008 23:32 (jurluk).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nlite i theme

jeli ti koristilo što od ovoga gore. nisam se valjda bezveze trudio sve ti objasniti.

JAVI SEEEEE!

Hello World!

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice