kartica je 60gb a pokazuje da ima nesto vise od 1gb. u disc menagmentu prikazuje sve pod unallocated space. sve sto trebam je da formatiram karticu u fat32, ako netko ima ideju?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
pa označiš u disc menagmentu taj "unlocated" i napraviš particiju poslije toga ideš formatirati , kad ti otvori prozor ne stavljaj imena nego samo izaberi FAT32 i start
Nešto sumnjam da si je jeftino kupio u kineza ....nemoj se čuditi ako nema više od 4Gb
kako da napravim particiju? sd card je u redu, nije od kineza ali trebam instalirati android s nje na reciever pa se tu nesto zeznulo dok sam pokusavao.
edit
a ovo new volume, ok je sada.
nece i dalje da formatira...
imaju zapravo dvije particije, jedna od 1,46gb i druga od 58,24gb. kako napraviti jednu od ove dvije?
označiš particiju u desni klik na mišu i obriši pa onda tako i drugu. poslije toga napraviš particiju vidiš ima li slovo npr G: a ako nema nijedno prvo dodjeli slovo (letter) pa onda formatiraj
ne moze da obrise, kad napravim desni klik nemam opciju da obrisem, pokusavao sam i na ovaj dolje nacin ali nece ni tako.
Start a command prompt, and start the DISKPART console. List all of your disks by typing LIST DISK, then select the proper disk with SELECT DISK # (where # is the SD card). You can then type CLEAN to clear the partition table on the card, effectively blanking it.
manja particija je na disk 0 a veca "unllocated" particija je na disk 1 u disc managment, pretpostavljam da zato nece da obrise i formatira. sta sad...
Disk 0 je tvoj disk u PC a neće da briše jer ti je na toj particiji tvoj windows system. Ta druga "unlocated" na "disk 1 " je prazno mjesto gdje se može napraviti particija
U "Disk menagment" se po redovima vide diskovi a "disk 0" ne diraj ..iza dođe "disk 1 " možda CD-DVD i poslie npr. ta memorija a po kapacitetu u GB to prepoznaš.
pa kako da je formatiram, jedna particija (manja) je definitivno na disk 0, zato i nece da je formatira.
Rekao sam već da "disk 0" sa svim particijama u tom retku ne diraš jer je to tvoj HDD u kompjutoru.
Gledaj slijedeće redove , u prvom polju reda piše koji je disk i koliko je GB a taj sa tom memorijom označiš i obrađuješ.
a kako da je obradjujem kad stoji unallocated i nemam nikakve opcije kad kliknem na nju, ni delete ni format, ne mogu nista s njom...
to "unallocated" pokazuje koliko je praznog prostora, prvo moraš napraviti particiju pa tek onda formatirati .
Ako ti sami windowsi ne dodjele slovo npr. D: moraš sam da toj particiji dodjeliš slobodno slovo (letter) da bi mogao sa njom raditi.