Mogućnost wifi sharinga preko druge antene ?

poruka: 10
|
čitano: 2.078
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan

Pozdrav svima, naime na kompu imam wi fi antenu koja je preko par produžnih spojena na 10-ak metara kako bi lovila jedan wifi. Također imam i drugu antenu koju bih rado koristio kao acces point, odnosno njom shareao internet koji hvatam ovom prvom antenom. Sad me zanima jel to uopće moguće i izvedivo, jer kad gledam u control panelu i u postavkama mogu shareati jedino onaj wifi kojeg lovim. Naravno znam da je nemoguće biti spojen na dvije mreže odjednom zbog IP adrese, no ne vidim problem zašto ne bi bilo moguće koristiti drugu antenu kao acces point ?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Trebaš imati router koji to podržava, da prima wifi i prosljeđuje dalje, ukoliko imaš samo jednu antenu na routeru a ipak ima tu opciju tada će ti signal slanja i primanja biti slabiji jer se razdjeljuje, pogledaj imaš li na routeru opciju WDS, Client ili nešto slično, u prilogu su ti slike kao primjer.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Mogućnost wifi sharinga preko druge antene ?

Stvar je što doma nemam router nego u stanu 20-ak metara dalje, kad bi od tamo shareao doma opet ne bih imao taj signal, mene zanima mogu li koristiti komp i drugu antenu kao acces point odnosno njome shareati wifi...

16 godina
odjavljen

Tebi zapravo treba virtual, odnosno software AP koji će dijeliti konekciju. Postoji nekoliko programa, ako ne nađeš, napišem ti večeras jedan koji sam koristio (kad budem za svojim kompom). WiFi uređaj mora podržavati takav način rada, a inače sam do sad testirao samo kombinaciju žica na WiFi. Nema razloga zašto ne bi radilo WiFi na WiFi, ali je pitanje da li će trebati još nešto podesiti.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

U redu imaš dvije antene, dvije kartice u računaru, jedna prima druga šalje, kada bi na taj način  (softverski) dijelio  računar ti mora uvijek biti uključen, jer antena koja prima nema direktnu komunikaciju sa onom na koju prosljeđuje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

....a što ne uzmeš neki extender - repeater mod ?

16 godina
odjavljen

Evo, ja sam koristio ovo: http://www.mypublicwifi.com/publicwifi/en/index.html i radilo je ok.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.

1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Probao sam, no na žalost taj programčić ima nema opcije da shaream preko drugog wifija nego samo onog na koji sam spojen

14 godina
neaktivan

pokušaj sa 

15 godina

I da uspiješ po meni je to loša opcija jer ti PC mora biti upaljen da routa promet na drugu pristupnu točku.

Rađe nabavi wireless repeater sa mrežnim preklopnikom i spoji PC žično, a ostale uređaje na WiFi.

-

Da li imaš baš dvije WiFi mrežne kartice ili jednu sa dvije antene? Sami opis da imaš dvije antene ne pomaže previše.

-

Ako jedna kartica kojim slučajem ima USB digneš virtualku sa nekom linux distribucijom (postoji i x86 OpenWrt) pa preko

virtualne kartice podesiš NAT i podjeliš tu mrežu, a USB karticu proslijediš u VM, staviš u AP mode i tamo podesiš bridge za te dvije mreže.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice