Microsoft NET. Framework problem

poruka: 12
|
čitano: 5.091
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Microsoft NET. Framework

kad upalim kompjuter pojavi se nakon 20sec ovaj prozor 
onda kad stisnem quit se komp obično smrzne, tak da stisnem ctl+alt+delete pa onda end task i onda je ok.
kad gledam u add or remove programs imam tamo jedno 20-ak uploada frameworka 3.0 oa 3.5...
Jel se može izbječ kak ovaj prozor na početku?

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.1.2010 20:02 (repel).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

kaj nitko nije imao ovaj problem ?

Mršti se

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: Microsoft NET. Framework
repel kaže...

onda kad stisnem quit se komp obično smrzne, tak da stisnem ctl+alt+delete pa onda end task i onda je ok.
kad gledam u add or remove programs imam tamo jedno 20-ak uploada frameworka 3.0 oa 3.5...

Nisi naveo detalje kako je došlo do pogrečke, niti o kojem se OS-u radi (na temelju priče o frameworku mogu samo naslutiti da je riječ o Windows XP sustavu), niti detalje u kojem se točno trenutku javlja poruka, jesi li nešto instalirao/deinstalirao, koja se aplikacija pokreće u tom trenutku..stoga, će ti teško netko pomoći na temelju samo slike.

Ovo ti može biti greška uzrokovana nedostatkom sistemske datoteke (DLL-a) (u tvom slučaju (Microsoft.)mshtml.dll koja je obično negdje u runtime datotekama), neispravnim učitavanjem programa, pa čak i krivim podizanjem drivera.

Ako hoćeš napiši što si radio i kako je došlo do toga, pa da dijagnosticiramo mogući problem i probati naći rješenje.

Pozdrav.

UTERE SED NE ABUTERE!
18 godina
neaktivan

Skini alat za cleanup NetFramework-a i ponovo ga instaliraj. Alat ti je dotnetfx

Nisam BRAD, ali znam PIT !
16 godina
neaktivan
Prometej kaže...
repel kaže...

Nisi naveo detalje kako je došlo do pogrečke, niti o kojem se OS-u radi (na temelju priče o frameworku mogu samo naslutiti da je riječ o Windows XP sustavu), niti detalje u kojem se točno trenutku javlja poruka, jesi li nešto instalirao/deinstalirao, koja se aplikacija pokreće u tom trenutku..stoga, će ti teško netko pomoći na temelju samo slike.

Ovo ti može biti greška uzrokovana nedostatkom sistemske datoteke (DLL-a) (u tvom slučaju (Microsoft.)mshtml.dll koja je obično negdje u runtime datotekama), neispravnim učitavanjem programa, pa čak i krivim podizanjem drivera.

Ako hoćeš napiši što si radio i kako je došlo do toga, pa da dijagnosticiramo mogući problem i probati naći rješenje.

Pozdrav.

e sad, to je več jako dugo prisutno, neka 2,3 mjeseca tak da se ne mogu sjetit nakon čega se to pojavilo...

u pitanju su xp, sp3

16 godina
neaktivan
Groza kaže...

Skini alat za cleanup NetFramework-a i ponovo ga instaliraj. Alat ti je dotnetfx

jel se može nekaj dramatično dogotit ak nekaj zbrljam?

od kud skinem taj NET.framework, hoče ga windowsi automatski updateat?

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.1.2010 18:57 (repel).
18 godina
neaktivan
repel kaže...
Groza kaže...

jel se može nekaj dramatično dogotit ak nekaj zbrljam?

od kud skinem taj NET.framework, hoče ga windowsi automatski updateat?

Ovo što ti Groza predlaže je možda jednostavnije rješenje.. koje bi trebalo riješiti tvoj problem (kažem trebalo, jer ne mogu 100% tvrditi - budući ne znam stanje računala), samo je pitanje koliko si iskusan u radu s tim (alat nije toliko kompliciran, no svejedno obrati pozornost dok radiš s njim.)

Framework možeš skinuti sa ovog linka - verzija 3.5 SP1

Postoji i Offline instalacija (pogledaj dolje pri dnu Full Package), pa je možeš preuzeti na računalo i imaš za kasniju instalaciju. Veličina offline instalacije je oko 230 MB.

Nadalje, kad ga ukloniš Windows XP ti neće ponuditi nadogradnju na verziju 3.5, tako da moraš sam instalirati, jer Windowsi XP ne dolaze s frameworkom. Nadogradnje i zakrpe frameworka će s druge strane funkcionirati automatski čim dodaš navedni framework.

UTERE SED NE ABUTERE!
16 godina
neaktivan

deinstaliro sam ga pomoću tog programa, kad sam ga upalio nije se više pojavljivao prozor.

kad sam oper instaliro 3.5 sp1 verziju opet se ista stvar vratila?

jel taj framework postoji u windowsima 7?

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: Microsoft NET. Framework problem
repel kaže...

deinstaliro sam ga pomoću tog programa, kad sam ga upalio nije se više pojavljivao prozor.

kad sam oper instaliro 3.5 sp1 verziju opet se ista stvar vratila?

jel taj framework postoji u windowsima 7?

Hm.. Probaj ustanoviti koji se program pokreće te koji baca tu pogrešku.. Pogledaj pomoću nekog alata (npr. CCleaner-a i sl. vidi sliku u prilogu) koji se programi pokreću pri prijavi u sustav.

Meni se čini da jedan od njih se nešto ne "slaže" oko framework-a.

Framework 3.5 postoji u windowsima 7.

Primjer programa koji se pokreću nakon prijave u sustav. Primjer programa koji se pokreću nakon prijave u sustav.
UTERE SED NE ABUTERE!
18 godina
protjeran

Pogledaj, kada klikneš na button Details dali ti piše ime aplikacije koja ti je izbacila grešku. Ili pogledaj u Event Vieweru o kojoj je aplikaciji riječ. Inaće ne mora značiti da je taj assembly standardni dio .NET Frameworka, možda ga je neka aplikacija neispravno instalirala. Pogledaj dali se nalazi u c:\windows\assemblys. i pogledaj u google "Microsoft.mshtml assembly"

Programko http://programko.bloger.hr

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Microsoft NET. Framework problem
Probaj onda instalirati verziju 3.5 na sedmici pa vidi dali ce raditi...
[img]http://wiipowered.com/portal/dp-progress.php[/img]
15 godina
neaktivan

evo imam i ja jedan problem u vezi s ovom temo kad ocu da instaliram net framework 1.1 pojav mi se ova poruka

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice