Kernel power 41 (63)

poruka: 11
|
čitano: 4.013
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
3 godine
Kernel power 41 (63)

Pozdrav, imam problem da tokom igranja igrica mi se pc sam odjedanput restarta i u event vieweru mi pise critical-kernel power 41 (63) pa zna li netko rijesiti problem?

Srdacan pozdrav!

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Kernel power 41 (63)

Prvo trebaš otkriti gdje je problem. A može biti hrpa uzroka. Uzrok može biti neka softverska greška ili softver, ali može biti i hardver. Ako je hardverska, možda ti je grafička kartica defektna, možda ti je napajanje defektno. Možda čak i matična, možda procesor.

Ovdje ima jedan članak o tome: https://windowsreport.com/kernel-power-41-error-windows-10/#:~:text=The%20Kernel%20Power%20error%2041,to%20deal%20with%20it%20automatically.

3 godine

Ne znam bas oko hardwera jer mi se na stress testovima ne restarta.

16 godina
stobomninamisu kaže...

Ne znam bas oko hardwera jer mi se na stress testovima ne restarta.

-super logika.. imaš problem i strestest će to .. što? popraviti ili će možda crknuti? .. ako ti se u autu upali crvena lampica za ulje, što radiš, turiraš motor 'da proradi' ili odeš na servis?

-što ako je bug u igri?

-što ako je problem el.mreža, poplave, ratovi, prekidi pa i radovi..

-što ako starenjem računalo pokazuje slabosti, npr napajanje ili mbo-vrm.. ili pregrijavanje.. što ako je soft uzrok, npr driver, bug, malware i recimo test nema bug pa radi ali ne znači da igra nema grešku itd.

edit: .. ah, da, imaš problem i naveo si log-error, što je ok, no to je samo zapis-posljedica, treba pronaći uzrok.

-uzrok može biti bilo što povezano sa strujom, ako je hw kvar, napajanje-mbo kao prvi sumnjivci, no kad vrtiš test tad radi.. a to je tad 90% soft uzrok, ne kvar.. driver-postavke-overclock, malware.. ili pirat-crack-bug, jer igre nisu najpouzdaniji soft, naprotiv. Ako se ruši u igri dok u testu radi, tad je igra uzrok.. ili neki patch ili druga verzija-izvor, ili nemaš requiremenstse ili pregrijavanje jer tad rade svi resursi, npr može biti da pregrije ram, cpu, gpu.. ili da ne isporuči dovoljno struje, pa i da ti je pogrešno podešen powermanagment, no da je pregriravanje tad bi i strestest srušio računalo, vjerojatnije nešto drugo sa strujom, a strestest ne koristi disk kao igra i moguće da je disk zablokirao ostatak ali tad vjerojatno ne bi bio ovaj power-error nego nešto drugo u logu..

-log, .. ne služi ničemu, tj teoretski pomogne u traženju-redosljedu-eliminiaciji.. no serviser će i dalje ići svojim redom, u ovom slučaju od napajanja preko mbo i temperatura pa do gpu, provjeriti sve kontakte, probati s jačim napajanjem.. ali nikako ti neka igra ne može služiti kao referenca za odluku o kvaru, jer igra nije pouzdan soft... a kad imaš ovakav problem tad ni strestest nije preporučljiv, tj tek kad serviser obavi svoj dio kao neki test-potvrda.. no to si već napravio i radi, što će reć, za sad nemaš hw-kvar ili nije potvrđen, radi. .. tad dok se ne dokaže drugačije primarni sumnjivac postaje igra pa ostali soft kao driver-malware ili postavke.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.10.2022 12:12 (ihush).
14 godina
Kernel power 41 (63)

Traži pomoć i magično riješenje, a informacija imamo na kapaljku.  Koje komponente, koja igra, TPB ili original?

Magično riješenje i gledanje u kuglu ne postoji, postoje prijedlozi, ali opet borba je na tebi ili pravac servis.

Kernel power greška samo pokazuje da je OS ugašen na nepravilan način, a to znaš i bez očitanja te greške. Treba utvrditi što je uzrok, onda ćeš znati i riješenje.

No Fear. No Excuses. No Limits. :D
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.10.2022 12:34 (Valentin17).

1 0 hvala 0
3 godine

Igre: asseto corsa, ets2, csgo.

sve su na steamu kupljene.

Spec

r5 5600x

b550 tomahawk

ram kingston fury renegade 2x8gb

ssd nvme m.2 kingston a2000

3060 ti gaming oc pro

evga supernova 650 G3 napajanje

Arctic liquid 120mm ii hlađenje

eto ako to pomaze

mozda je povezano no do prije mj dana sam imak problem s wmi provider hostom

14 godina
stobomninamisu kaže...

Probaj pomoć potražiti u Ryzen temi.

No Fear. No Excuses. No Limits. :D
3 godine
Kernel power 41 (63)

update...

sada mi se stalno dešava pfn list corrupt je li to vezano mozda s ranijom greskom

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
stobomninamisu kaže...

update...

sada mi se stalno dešava pfn list corrupt je li to vezano mozda s ranijom greskom

https://windowsreport.com/pfn_list_corrupt-windows-10/#:~:text=Check%20your%20hardware,the%20issue%20was%20completely%20resolved.

Najbolje bi ti bilo napraviti frišku instalaciju Windowsa pa onda vidjeti. Ako i tada imaš probleme, ili je neki driver ili defektni hardver u pitanju.

9 godina
probaj stres test u isto vrijeme opteretit i cpu i gpu a pritom prati koliko volti dolazi na iste.. ako je dual rail napajanje odvojit cpu i gpu da nisu na istom.
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
Kernel power 41 (63)

Nakon sto sam komp odveo u futuru da ga poprave, rekli su mi da su sve drivere azurirali, te je sve bilo super jedno 3tj. Nazalost opet se ista stvar kreunla desavati, u valley benchmarku se srusio sistem nakon 15-20 min, kada sam promijenio napajanje te opet upalio nije se nista desilo 1.5h, no sada kada sam opet vratio staro napajanje nije se srusio nakon 1.5h te sada runnam furmark te je i tu stabilan

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice