Ipconfig problem, i can't connect to server

poruka: 5
|
čitano: 2.010
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran

Kak upisem ipconfig javlja mi se samo poruka "Widows IP configuration". Kad upisem ipconfig /all, Primary DNS suffic je blank (nista), Node type "unknown" i zadnje dvije stavke samo "yes" "yes".

Sjecam se da je petljano nesto po sigurnosnim postavkama, otvaranju i zatvaranju portova. Mozda je cak nesto spetljano u services.msc ali sumnjam.

Ovo sve je s firewallom zgasenim (i staticni lokalni ip je stavljen na oba kompjutera zbog prethodnih port forwardinga). (ps: E da, taj ipconfig sve uredno pokazuje na drugom kompu, sad sam probao, a razne postavke su mijenjane samo na ovom kompu.)

U cemu je problem? Sto je podeseno da se samo ono javlja?

Glavni problem je da mi prilikom spajanja na jedan game server pise "Unable to connect to server", iako mi uredno izlista servere. Skroz cudno. Port forwarding navodno nije potreban ali sam pootvarao sve portove na routeru i probao, nije islo (doduse nisam resetirao nista, nego na minutu dvije probao, ali jedan program je uredno javljao da su mi portovi stvarno i otvoreni bili). Sve ostalo na kompu uredno radi (nikakvih problema sa spajanjem na bilo sto drugo), iako nemam puno iskustva sa game serverima jer ih ne koristim, ali za potrebe testiranja sam instalirao counterstrike nabrzinu i normalno je sve bilo.

Ne znam vise sto da probam, jel ima itko kakvih ideja? Ne znam odakle da pocnem.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.10.2009 12:54 (A_Stranger).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ako ti ne prikazuje ništa kod ipconfiga onda ti mrežna kartica

nije uključena u Control Panelu (pretpostavljam da se radi o windowsima).

System->Hardware->Device Manager

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Ipconfig problem, i can't connect to server

Kod ethernet kartice sve prikazuje kako spada.

16 godina
protjeran
RE: Ipconfig problem, i can't connect to server

Zapravo, nesto je mutno sa ethernet karticom. U control panelu ne prikazuje nikakve konflikte, ali ne znam, cudno mi je to. Mozda da reinstaliram drivere ili nesto..

Inace, na ipconfig /release mi javlja "The operation failed as no adapter is in the state permissible for this operation."

Testirao sam na drugom kompu koji je spojen na isti router - i sve radi kako spada, apsolutno sve. Sto znaci da nije generalan problem nego bas nesto ovdje.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.10.2009 21:38 (A_Stranger).
16 godina
protjeran

Update: Evo nakon reinstalacije drivera ipconfig/all sve prikazuje kako spada, ali ostali problemi su jos uvijek tu ukljucujuci ARP, no adapter, i naravno unable to access server.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice