Evo trebam pomoć vezanu uz InDesign..cura mi radi neke prijevode a tekstovi su u tom formatu, pa me zanima dali se mogu na bilo koji način prebrojati slova...znam da word ima tu funkciju a u InDesignu ne mogu naći..
Indesign pomoć!
- poruka: 6
- |
- čitano: 4.250
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
označiš tekst i onda u Info Panelu imas broj znakova, riječi, ...
ili kopiraj tekst u Word.. :D
Da li netko zna na koji način mogu podjeliti dokument od nekih 300 stranica na nekoliko djelova? Naime radim neki katalog u InDesign CS3 međutim radila sam ga sve u jednom komadu i mislim da bi ga trebala podjeliti na više djelova tako da mi je lakše raditi, npr. od 1-50, od 51-100, itd. Dali ima neka funkcija kojom ću to napraviti?
I ja imam 2 problema sa ovim programom koji ne znam sam riješiti, a koga god sam pitao nije mi isto tako znao točno reći kako to izvesti.
Tek sam počeo raditi u InDesignu pa se još lovim po tome...
Izrađujem bookove koji se sastoje od po 6 do 7 chaptera.
Problem se javlja kad pokušam formirati oblik prikaza broja stranica. Uspio sam definirati da mi se za svaki chapter stranice počnu brojati od 1, ali nikako ne uspijevam dobiti da mi uz broj stranice piše i broj chaptera (u obliku 1-2, gdje je 1 broj chaptera a 2 broj stranice). Na isti taj način (chapter - page nr) brojevi stranica trebaju biti prikazan u sadržaju. Ima netko ideju kako to napraviti?
Drugi problem koji imam ( imam dojam da se radi o nekom bugu, ali možda sam i ja nešto fulao, pa da čujem vaše mišljenje) je slijedeći.
Kroz dokument mi se vuku 3 različita naslova. U postavkama za sadržaj sam svaki tip stavio u poseban level, međutim level 2 mi u sadržaju uredno stavlja iznad levela 1. Ta 2 naslova nalaze se na svakoj stranici na istoj visini (naslov 1 poravnat sa desnim rubom stranice, a naslov 2 sa lijevim)......?!
Hvala na odgovoru.
Je moguće da u CS5 nema spremanja dokumenta za CS4 verziju?
Ja stvarno nisam uspio pronaći dok to u CS4 ima za spremanje u CS3.
Ifeš na
File - Export - odaberš opciju "indesign markup" - i to ti je to.