HP se gasi nakon točno 30 minuta sam od seeb

poruka: 5
|
čitano: 1.963
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
HP se gasi nakon točno 30 minuta sam od sebe

Pozdrav,

ne znam je li ovo softverski problem, ili hardverski (da znam, vjerojatno se ne bih ni javljao ovdje):

vlasnik sam HP 9470m, s instaliranim Win 10 x64. U zadnjih dana imam neobičan problem, računalo se gasi svakih 30 minuta samo od sebe (točno u sekundu), kao da mu netko izvadi bateriju. Što je još zanimljivije, isto se događa bilo da sam logiran u Windowsima ili sam u BIOS-u ili čak u sleepu u to vrijeme. Isto je na bateriji, bateriji + punjaču i punjaču samome.
Jedini način da produžim rad je da ga stavim u standby prije nego se samo ugasi, a zatim ga ponovno podignem (očito time resetiram taj neki "timer")..
U event vieweru vidim samo općenitu error poruku kernel power ID 41. Drugih poruka koje bi ukazivale na neki povezani događaj u to vrijeme nema.
Učinio sam sljedeće (između ostalog):
- očistio ga od prašine, promijenio termalnu pastu - temperature su ionako oduvijek normalne jer to redovno radim
- napravio update BIOS-a sa službene HP stranice (ustavri, probao sam sve dostupne verzije BIOS-a)
- zamijenio rame, pokušao s drugim ramima, ramima samo u jednom slotu i sve kombinacije. Ujedno sam ih i testirao s mem86, nema greške
- testirao sdd, ne javlja greške
- testirao s intel processor diagnostic toolom, ne javlja greške
- pogasio sam sve opcije sleepa u power managementu u win (to ionako nije ni mogao biti uzrok ako se problem događa čak i u biosu)
- updejtao sam sve drivere
...
Čitajući po netu, čini mi se bi mooožda problem mogao biti u kompatibilnosti mog procesora i matične (recite ako treba još podataka, nisam stručnjak za to da bih znao što sve treba):
ProcessorIntel(R) Core(TM) i5-3437U CPU @ 1.90GHz, 2401 Mhz, 2 Core(s), 4 Logical Processor(s)
Motherboard Hewlett-Packard 18DF Intel QM77 (Panther Point)
Ne znam zašto bi se taj problem odjednom javio, ali iz onoga što sam pronašao na forumima, to mi je zadnja ideja. Prije toga je dobrih godinu dana sve šljakalo, od čega ca. pola godine na Win 10. Ne znam kad se problem točno javio, jer mu je prethodilo čudno kraće razdoblje kad se komp nije htio bootati i dizati iz sleepa, što sam riješio zamjenom jednog keksa rama (čudno, jer su ti rami radili u drugom laptopu i prošli mem test).
Slični problemi:
Svaka pomoć je dobrodošla.
Alternativno prodajem laptop u dijelove.
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.1.2016 11:53 (zlovenac).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
HP se gasi nakon točno 30 minuta sam od seeb

Pokušaj restartovati CMOS bateriju vađenjem,ili je zamjeni novom.SLIKA

Nikad ne razmisljam o budućnosti,uvijek sama dođe.
Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
Re: HP se gasi nakon točno 30 minuta sam od seeb

Pokušao, nije uspjelo. Gasi se i ako se apsolutno sve (disk, memorija...) odspoji s njega.

Ništa, ide u dijelove :) Radi ako ga svakih 29min stavim u sleep jer to evidentno resetira njegov brojač (napisao sam i skriptu za to), ali mi treba za posao i nije mi prihvatljivo to.

http://www.cnet.com/products/hp-elitebook-folio-9470m-14-core-i5-3437u-windows-7-pro-64-bit-8-pro-downgrade-4-gb-ram-180-gb-ssd-series/specs/

13 godina
neaktivan

pročitaj ovo: https://support.microsoft.com/hr-hr/kb/2028504

Pod rješenje 3 pogledaj, zapravo sve pročitaj i googlaj ovaj error koji ti izbaci što si naveo, ima brdo poruka i naslova o tome i vrlo vjerojatno je do hardware-a, al piše da može biti i hard i napajanje, procesor

Evo je interesantno kod procesora piše da treba ugasiti opcije za promjenu takta procesora, znači sve što smanjuje ili povećava takt ugasiti u biosu, može bit problem sa driverima....

Chill Now And Forever
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.2.2016 11:36 (keky911).
11 godina
neaktivan

Nije pomoglo, i dalje me vodi prema dosta generalnim greškama (moja je bila 0x0 cijelo vrijeme). Hvala svejedno.

Definitivno nemam više ideja, osim kad bih našao jeftinu matičnu i zamijenio je. Vidim da ih ima na ebayu: http://www.ebay.com/itm/HP-Elitebook-Folio-9470M-LAPTOP-MOTHERBOARD-727622-001-w-Intel-i5-3437U-TESTED-/161711605515

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.2.2016 14:31 (zlovenac).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice