Editovanje Pdf-fajla

poruka: 10
|
čitano: 5.356
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Editovanje Pdf-fajla

Imam jednu knjigu u pdf-fajlu i htjeo bi je odstampati, ali knjiga ima 450 strana pa me stampanje mnogo kosta...

slova  u knjizi su velika pa bi se moglo citati i da imaju dvije stranice horizontalno na obicnoj stranici ali neznam koji bi program mogao to da odradi??? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Editovanje Pdf-fajla

Prilikom printanja iz Adobe Readera odaberi opciju Page scaling - Multiple pages per sheet, odaberi koliko strana želiš na jednom listu, te orijentaciju.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.8.2010 1:08 (macak).

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Editovanje Pdf-fajla

Kako da u Adobe Acrobat Pro odrežem lijevu i desnu stranu?

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Editovanje Pdf-fajla

Ima li nekakav nacin kada se printa dvije stranice A4 formata na jedan A4 papir da se može uvecati posebno svaka ta stranica jer kada se isprinta dobije se premali font a dobar dio ruba papira ostane prazan ? Odnosno mislim na onu opciju custom scale kada se printa jedna stranica po papiru.
Jer trebalo bi mi samo malo uvecati. Ako itko ima ideju kako to napraviti bio bi mu zahvalan. 

Zlatno pravilo:Ako nesto radi ne diraj! Pravi balkanci ne čitaju upute da saznaju na početku kako nešto radi ili kako nešto osposobiti, već da vide gdje su zajebali
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Editovanje Pdf-fajla

-poigraj se marginama.

-snađi se.. npr print zumiranog (view) dijela s fittopage opcijom ili slično i tad tako 'konvertiranu' str. spojiš i printaš 2 na A4.. previše kombinacija pa moraš ipak probati, zparavo nije najjasnije što želiš (jer ne vidimo ono što ti vidiš).

-otvori s editorom (Acrobat) i promijeni potrebno (i margine).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan

Jel imas puno bijelog ruba oko teksta? Probaj ga cropati, pa ces na taj nacin moci jos i vise povecati tekst i iskoristiti inace prazan prostor.

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.10.2014 9:11 (skoosha).
15 godina
Editovanje Pdf-fajla

Postavio sam na mega i pdf i sliku kako dobijem kada isprintam. LINK. Ma cijelo vrijeme sam trazio po izbornicima od print i od samog printera ali nista nisam nasao ono sto meni treba. Tako da se uopce nisam sjetio da tražim pod tools jer koristim obicnu verziju Acrobat a tamo nema nista za moj problem tako da sada skidam pro verziju. Pa se budemo igrali pa ću javiti rezultate.

Zlatno pravilo:Ako nesto radi ne diraj! Pravi balkanci ne čitaju upute da saznaju na početku kako nešto radi ili kako nešto osposobiti, već da vide gdje su zajebali
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Editovanje Pdf-fajla

Evo, probaj isprintati, povecaj jos malo custom scale, pa jos mozda uspijes dobiti veća slova.

Sorry na veličini  fajla, ostalo mi po defaultu High Quality postavka printera.

https://db.tt/W0UDPLqP

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.10.2014 10:12 (skoosha).

1 0 hvala 1
15 godina
skoosha kaže...

Evo, probaj isprintati, povecaj jos malo custom scale, pa jos mozda uspijes dobiti veća slova.

Sorry na veličini  fajla, ostalo mi po defaultu High Quality postavka printera.

https://db.tt/W0UDPLqP

Možeš li napisati korak po korak što si radio jer je ovo ispalo odlično {#}

13 godina
neaktivan
Editovanje Pdf-fajla

Ja koristim Adobe Acrobat 11 Prv, pa cu ti po njemu pisati upute:

1. Odes sa strane na izbornik Pages => Crop

2. Dva puta kliknes na stranicu i pojavi ti se izbornik u kojem mozes izabrati koliko zelis cropati koju stranicu.

Ja sam iste dimenzije koristio za sve, raspon stranica mozes izabrati u donjem desnom kutu.

3. Nakon cropa ti slijedi ispis u PDF pomocu Acrobat PDF printera (meni to inace printer odradi) no sad sam printao pomocu Multiple pages per sheet opcije (treca slicica u print dialogu, poslije poster opcije)

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.10.2014 12:54 (skoosha).

1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice