Dual Windows XP ?!

poruka: 7
|
čitano: 1.371
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Dual Windows XP ?!?!?!

ovako, iso sam reinstalirat XP i kad sam prvi put restarto komp (zbog drivera, blabla) pojavi mi se da biram koji OS ocu... a imam samo jedan jedini i to XP... a meni se taj XP pojavljuje 2 puta i trazi da biram (a tak svejedno koji odaberem sve je isto)...

kak da to maknem? :D

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Dual Windows XP ?!?!?!

Ja imam isti problem i neznam kako da to maknem. Može pomoć?

Goodbye
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Dual Windows XP ?!?!?!

Po ovome kaj kažeš ,pretpostavljam da nisi radil clean install ,nego "zgazil" stare windowse. Jel u C particiji imaš folder Windows.old? ako da ,onda je to to.

Da bi se maknul taj izbor ,otvori file boot.ini ili ti možda samo piše boot ,nema veze i izbriši donji red.

Uostalom pogledaj sliku ,tak ti treba bit. Jednostavno zatvori file i to je to. Ovo je boot.ini za Pro verziju ,tebi možda piše Home.

I'm so tired...
16 godina
neaktivan
Dual Windows XP ?!?!?!

start -> run -> upises msconfig (enter) -> odaberes tab boot -> odaberes unos koji nije pravi i delete

( bit ce ti dva, znaci ako trebas odabrati prvi da udes u winxp izbrises drugi i vice versa)

save-aj, restartas i to je to.

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.6.2009 16:40 (drnde).

1 0 hvala 0
17 godina
Dual Windows XP ?!?!?!

najbolje ti pokreni instalaciju sa pokretanjem compa tj. da ti boota sa cd-a, a ne iz winsa. Tako sam ja imao 2 verzije na istom hdd-u, jer sam bio njubara i nisam znao kak se to točno radi.

Ovaj put pobriši cijelu particiju i instaliraj nove, i problem riješen. Mislim da ima negdje vodič na forumu kako instalirat windowse jer mi se neda objašnjavat?

EDIT: bilo je i u jednom bug-u opis instalacije!

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.6.2009 16:43 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Dual Windows XP ?!?!?!
Hyperion kaže...

najbolje ti pokreni instalaciju sa pokretanjem compa tj. da ti boota sa cd-a, a ne iz winsa. Tako sam ja imao 2 verzije na istom hdd-u, jer sam bio njubara i nisam znao kak se to točno radi.

Ovaj put pobriši cijelu particiju i instaliraj nove, i problem riješen. Mislim da ima negdje vodič na forumu kako instalirat windowse jer mi se neda objašnjavat?

EDIT: bilo je i u jednom bug-u opis instalacije!

A daj ne budi lud, takve stvari preporucavati samo jer mu je ostao stari unos u boot.ini.

Kad bude sljedeci put instalirao windowse nek radi tako ali kad je vec instalirao i radi nema smisla.

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
17 godina
neaktivan
Dual Windows XP ?!?!?!

meni stari unos nije osto jer sam iso formatirat tu particiju di su mi prozori... i fala na onome msconfig... sad sve radi, jedan dio nije prepoznan kao validan OS blabla pa sam ga maknuo i sad je sve ok :D... ty very much :D

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice