.djvu,ocr,ćirilica,prijevod-molim savjet...

poruka: 10
|
čitano: 4.999
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

bok

trebao bih savjet kako da iz korisničkog manuala na ćirlici(za geigerov brojač rksb-104) pomoću ocr-a dobijem tekst koji bi onda mogao prevesti na engleski,ili bar dobiti latiničnu verziju.Našao sam negdje manual skeniran u .djvu formatu koji sam uspio prebaciti u pdf i doc. format-ali sam kao skenirane slike,znači ne kao tekst.

kako bih mogao iz tog .djvu filea dobiti koristan tekst

hvala

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Možda bi ti bilo jednostavnije da uploadaš dio priručnika koji te zanima (pitanje je znaš li koji dio te zanima ako ne možeš ništa pročitati) uploadaš i ovdje staviš link da ti netko prevede, pokušao bih i ja.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Imaš program abbyy fine reader(plaća se) i OCR image to Ascii desktop converter(free) da prebaciš tekst iz slike kao obični tekst. to kopiraš i zalijepiš u google translate i prevede ti s srpskog na hrvatski, znači sa ćiriliće na latinicu. trebalo bi raditi.

http://www.travian.com.hr/?uc=hr4_42259
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: .djvu,ocr,ćirilica,prijevod-molim savjet...

prevodi se sa ruskog na hrvatski

ja znam ćirlicu,ali mi je nekako teško za čitat a i neznam ruski

dakle,ja big trebao nekako dobiti tekst iz tog .dvju filea,a neznam kako

16 godina
neaktivan

Dali bi nešto od ovog pomoglo! Instaliraj plugin za browser pa otvoriš s njim.

Čovjek je nevjerojatno jaka životinja: pojeo je sve druge životinje oko sebe, i samoga sebe ždere, i spava u blatu i u vodi, a gavrani mu kljucaju oči.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ima tu i ruski. samo stavi da prevodiš s ruskog na hrvatski i gotovo. ako je tekst prevelik onda u više dijelova. samo nemoj se nadat da će sve biti gramatički točno ali može se razumijeti. sve u svemu odlična stranica. i web stranice prevodi samo zalijepiš url i voljno

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

imam taj plugin,ali mi ništa ne pomaže jer nemogu odabrati tekst,označiti teks

kad isprintam u pdf dobijem sve uredno,ali opet ne mogu prebaciti u doc ili txt,jer su stranice slike,znači ne prepoznaje foxit tekst

16 godina
neaktivan

Postoje programi za konvert skeniranih fajlova u tekstualne. To the google :)

Možda san ja predstavlja taj buntovni pomak
17 godina
neaktivan

opet vam kažem. ima abbyy fine reader - odličan program može iz bilo kakve slike izvuć tekst, znači može i iz skenirane stranice.  ako ti je hitno skini trial i uradi što trebaš. imaš isto OCR ascii desktop converter, on je besplatan, kažu da radi- ja ga probao nisam. ima još takvih programa ali ako se ne želiš mučiti skini abbyy fine reader (trial) uradi što trebaš  i ...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

hvala na savjetu,ali sam konačno uspio naći manual za svoj uređaj na engleskom(na stranici proizvođača,naravno,nema ništa)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice