Blue screen, smrzavanje ekrana itd.

poruka: 10
|
čitano: 3.656
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdrav,

Kompjuter mi je star oko 3 i pol godine, i sve do nedavno je radio savršeno.

Ali, u zadnje vrijeme (u zadnjih 5 mjeseci) počeo mi se pojavljivati "blue screen" i to sve češće i češće (sada skoro svaki drugi dan). Osim toga, zna se dogoditi i da mi se kompjuter jednostavno smrzne i onda ga moram resetirati.

Očistio sam ga od prašine, skeniro da vidim ima li virusa i sve je u redu. Čist je i bez virusa.

Također, moram napomenuti da mi je usprkos velikoj snazi kompjutera i odličnoj brzini Interneta, uploadanje videa na YouTube gotovo nemoguće (30 MB se uploada 20 sati!!!), baš kao i uploadanje fileova na npr. Megaupload.

Pošto se baš i ne razumijem u kompjutere, molio bih Vas za savjet ili pomoć.

Stvarno ne bih htio da se nešto dogodi i da onda moram skupo plaćati...

P.S. Imam Windows XP i brat kaže da su velike šanse da je u tome stvar, pošto taj sistem koristim već 3 i pol godine (pa je sav sj...n).

Ali, bojim se da je možda nešto ozbiljnije...

Hvala,

Matija

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Blue screen, smrzavanje ekrana itd.
The Chaser kaže...

P.S. Imam Windows XP i brat kaže da su velike šanse da je u tome stvar, pošto taj sistem koristim već 3 i pol godine (pa je sav sj...n).

Ali, bojim se da je možda nešto ozbiljnije...

Hvala,

Matija

Lako moguće. Koji fajl navodi BSOD kao uzrok problema? Ili je samo memory dump?

Sve što sam napisao je moje osobno mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Zakona Republike Hrvatske koje jamči slobodu izražavanja misli i osjećaja.
15 godina

da...reci koji file uzrokuje bsod...i reci samo koje napajanje imas sa kojim komponentama...ako vec kazes da je jak komp moze i do toga bit...da nekoj komponenti nemoze isporucit dovoljno struje...

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011 Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Što se tiče uploada, "odlična brzina interneta" se odnosi samo na download, upload je u HR opčenito sj...n, iako je to ipak malo preveć dugo za 30Mb

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

U C:/Windows/Minidump mapi se nalaze tzv. minidumpovi koji nam mogu uvelike pomoći u otkrivanju uzroka BSOD-a. Uploadaj ih na neki file-sharing servis i stavi link ovdje pa će netko pogledati u čemu je problem.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it
17 godina
neaktivan

Minidump folder je prazan, tako da ništa od toga.

Kada mi se sljedeći puta pojavi BSOD, onda ću slikat ekran i poslat vam sliku.

Očito je to jedini način.

0 0 hvala 0
16 godina
The Chaser kaže...

Minidump folder je prazan, tako da ništa od toga.

Kada mi se sljedeći puta pojavi BSOD, onda ću slikat ekran i poslat vam sliku.

Očito je to jedini način.

Neće biti nekih detaljnih informacija na toj slici. Napravi ovako pa bi sljedeći put BSOD trebao biti zapisan u minidump.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it
17 godina
neaktivan

Imam XP, pa mi je to malo drugačije. Može pomoć?

0 0 hvala 0
16 godina
The Chaser kaže...

Imam XP, pa mi je to malo drugačije. Može pomoć?

U XP-u je skoro sve isto:

17 godina
neaktivan

Pošto vidim da mi nitko nije uspio ponuditi neki konkretni odgovor, a BSOD mi se ponovno pojavio, odlučio sam slikati ekran i pokazati Vam što mi se točno pojavljuje...nadam se da ćete tako moći ponuditi konkretnije odgovore.

Slika je ovdje - BSOD

Hvala,

Matija

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.8.2011 12:48 (The Chaser).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice