Audio driveri za Acer laptop

poruka: 3
|
čitano: 1.184
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Audio driveri za Acer laptop

Pozdrav,

molim vas savjet oko audio drivera za laptop Acer E-571G-55ST, na njemu se vrte Windowsi 8.1.

Stvar je u tome što je zvuk kod službenih Realtek drivera za spomenuti OS toliko loš da bih instalirao bilo što drugo. Ne razumijem se previše u hw/sw oko audio opreme u računalima, ali kako to da ne postoje Dolby digital driveri za ovaj laptop?

Ako stvarno ne postoje, molim vas za savjet što napraviti, postoje li koji drugi driveri ili neke postavke unutar ovih trenutnih koje bi zvuk učinile barem sličnim onome kada na laptopu imam Dolby digital?

Hvala vam :)

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Audio driveri za Acer laptop

DD nije driver nego kompresor/standard/licenca.. nema blage veze s HW-OS-Driverima i onim što misliš pod kvaliteta zvuka. Tj ima jer zvučna koji ima taj certifikat je 'bolja' od one koja ga nema. Na PCju sporedno..

driver je zanemariv, više kvaliteta zvučnika (i pojačalo).

kvalitetu ako trebaš višu, jedino druga audio kartica, npr RME, Maudio i sl. ili za običan PC CreativeLabs, Asus..

normalni PC zvučnici su s pojačalom, od 30kn naviše.. probaj, kolko para tolko muzike. Recimo nešto od 200-1000kn je OK ali zapravo ne znam koji je kriterij, neki monitori mogu biti par desetaka tisuća.. kao i način spajanja ext. zvučnika/ili pojačala, npr digitalni (opt./coax) ili analogni kabel. Kod digitalnog spoja PC dio nema utjecaja, sve je na pojačalu što se tiče kvalitete.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan
Re: Audio driveri za Acer laptop

Hvala ti,

sjetio sam se naknadno da na prošlom laptopu dolby nije bio driver nego to što kažeš :)

E sad, laptop je došao nekih 4k kuna i isto je bez dolby-ja zvuk bio koma kao na ovom novome, zanima me jel moguće softverski rješiti kvalitetniji zvuk, tj. dati mu onu punoću koju dolby daje.

Zvučnici nisu loša ideja, ali već imam par dobrih slušalica pa mi nisu od prioriteta.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice