60-ak gb prostora na particiji manjka?

poruka: 36
|
čitano: 2.999
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
Re: 60-ak gb prostora na particiji manjka?
athlon64 kaže...

omg naravno da sam C zamijenio s D , nisam glup

Nije to stvar gluposti, nego upućenosti. Ja ne mogu znati koliko si ti upućen u tu problematiku.

athlon64 kaže...

omg naravno da sam C zamijenio s D , nisam glup , u ćemu je problem da jednostavno pobrišem sve unutar toga foldera ?

U čemu je problem da jednostavno pobrišeš sve unutar tog foldera neka ti odgovori Darky. {#}

17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

U čemu je problem da jednostavno pobrišeš sve unutar tog foldera neka ti odgovori Darky. {#}

Shadow copy windowsi koriste kao backup sistema

nakon svake instalacije novih uređaja, ili nadogradnji sprema se kopija starijih datoteka

također win i kod gašenja spremaju stanje

znači kad dođe do problema sa sistemom dobiješ crni ekran na kojem piše

Load last know good configuration

e upravo se tada poziva shadow kopija i win se podižu da rade

znači ako nemaš shadow kopiju uopće i dođe do naglog pada sistema moguće su dvije stvari

a) sistem će se podići - ako nije ništa stradalo

b) slijedi reinstalacija sistema

generalno ja izbjegavam brisanje shadow kopije

radije ja odmah na novom kompu limitiram na 10 GB prije prvog upgrade i pustim neka tako ostane

praksa pokazala da čačkanje po sistemskim fajlovima nije zdravi sport

17 godina
moderator

@Darky - nisi mu odgovorio na pitanje. Nije pitao zašto općenito gledano ne bi trebao pobrisati sve unutar tog foldera, nego zašto u ovoj konkretnoj situaciji (jer upravo o njoj pričamo) ne bi trebao pobrisati sve unutar tog foldera.

Ako mu kompjuter normalno radi, onda nema razloga zašto da ne pobriše te datoteke. Pa će mu se nove točke vraćanja, nakon što omogući System Protection, stvarati od tog trenutka nadalje - znači, moći će se vratiti na taj trenutak kad mu je sve ispravno radilo i kad se riješio svih tih shadow kopija koje mu u ovom trenutku ne trebaju.

17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

@Darky - nisi mu odgovorio na pitanje. Nije pitao zašto općenito gledano ne bi trebao pobrisati sve unutar tog foldera, nego zašto u ovoj konkretnoj situaciji (jer upravo o njoj pričamo) ne bi trebao pobrisati sve unutar tog foldera.

gle, hoćeš li ti njemu reči da obriše - to tvoj sav i tvoja odgovornost

ja taj kompjuter  

1. nisam vidio,  
  2. ne znam što sve ima na kojem disku 
  3. neznam što je točno radio

i nemam ni najmanju ideju koje su moguće posljedice u ovom slučaju

pogledaj prvi njegov post kako je napisan

kopirao je kako i sa čime ?

nije napisao OS, nije naveo HW, nije ni postupak koji je radio opisan u detalje

previše je tu nepoznanica

i zato ja neću staviti svoju reputaciju na vagu za nešto što nisam siguran, bez mog fizičkog pregleda toga kompa i točne dijagnoze što je rađeno moj je stav da se ne briše.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.9.2011 13:25 (Darky).
17 godina
moderator

Ajde nemoj toliko filozofirati. Sad smo na forumu gdje se traže praktična rješenja problema. {#} Nije ni na meni ni na tebi da preuzimamo odgovornost za nešto što će netko drugi napraviti - sve što radi, radi na vlastitu odgovornost. Općenito gledano brisanjem tih datoteka neće se dogoditi ništa strašno - neće se moći vratiti na eventualne starije verzije nekih datoteka, odnosno na prijašnje točke vraćanja (s obzirom da su mu upravo te točke vraćanja uzrok problema, onda ga to ne bi trebalo nimalo smetati) - to sam već objasnio. Ako se išta žešće dogodi (a to je malo vjerojatno), jednostavno će popraviti instalaciju Windowsa. I gotova stvar. Nećemo valjda sad raspravljati što bi bilo ako "grom udari".

15 godina
60-ak gb prostora na particiji manjka?

ode mile u jagode :D , pobrisao sam sve jer mi komp trenutno dobro radi, ako urokuje neke probleme, yebiga ionako su stari windowsi vec

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice