60-ak gb prostora na particiji manjka?

poruka: 36
|
čitano: 3.000
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

pozdrav,imam jedan problem,doša mi je novi wd green 2tb, i s obzirom da cu ga koristit za storage iša sam sa blacka 640 prebacit većinu podataka na njega, evo sve sam oćistia ali javlja se problem, naime na toj particiji je navodno slobodno 392gb od 515gb, i odmah mi se nešto tu parilo ćudno pa sam se pobrinuo da mi pokazuje sve foldere,dakle oznacio sam show hidden files and folders, sve sam ih oznacio i kapacitet je 65gb, a po gornjoj logici na disku bi trebalo bit zauzeto oko 125, disk je svježe defragmentiran,gdje mi je uteklo 60gb??

http://i55.tinypic.com/4lhmc7.jpg

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.9.2011 9:52 (athlon64).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: 60-ak gb prostora na particiji manjka?

Slika ti je vruhunska , moze li manja rezolucija po mogucnosti?

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.9.2011 23:49 (insomniac_cro).
16 godina
moderator

jesi maknuo kvačicu sa hide protected operating system files?

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija................na glupa pitanja odgovaram sa: ke????
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
insomniac_cro kaže...

Slika ti je vruhunska , moze li manja rezolucija po mogucnosti?

mislim da se za to trebaš obratit moderatorima bug foruma , slika je 1080p originalno

XXX-Man kaže...

jesi maknuo kvačicu sa hide protected operating system files?

jesam :D

16 godina
moderator

uploadaj tu sliku negdje pa stavi link...ovako ko da je i nema

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija................na glupa pitanja odgovaram sa: ke????
15 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

pa probaj prebacit te podatke s particije negdi drugdi, pa onda formatiraj...

nakon toga bi ti moralo sve bit ok, pa vratis sve natrag

0 0 hvala 0
15 godina
wifi kaže...

a je al to su neke stvari koje su instalirane,neznam da li bi prestale radit ako to napravim

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.9.2011 9:23 (athlon64).
17 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

pozdrav,imam jedan problem,doša mi je novi wd green 2tb, i s obzirom da cu ga koristit za storage iša sam sa blacka 640 prebacit većinu podataka na njega, evo sve sam oćistia ali javlja se problem, naime na toj particiji je navodno slobodno 392gb od 515gb, i odmah mi se nešto tu parilo ćudno pa sam se pobrinuo da mi pokazuje sve foldere,dakle oznacio sam show hidden files and folders, sve sam ih oznacio i kapacitet je 65gb, a po gornjoj logici na disku bi trebalo bit zauzeto oko 125, disk je svježe defragmentiran,gdje mi je uteklo 60gb??

[IMG]http://i55.tinypic.com/4lhmc7.jpg[/IMG]

kanta za smeće???

jesi provjerio njezinu veličinu?

17 godina
neaktivan
athlon64 kaže...
wifi kaže...

a je al to su neke stvari koje su instalirane,neznam da li bi prestale radit ako to napravim

teoretski, ako ti se nijedna od tih aplikacija ne pokrece automatski, onda nebi smjelo bit problema u privremenom brisanju i ponovnom vracanju, ali eto, sve je moguce...

15 godina
Darky kaže...
athlon64 kaže...

[IMG]http://i55.tinypic.com/4lhmc7.jpg[/IMG]

kanta za smeće???

pa prazna je lol

wifi kaže...
athlon64 kaže...
wifi kaže...

teoretski, ako ti se nijedna od tih aplikacija ne pokrece automatski, onda nebi smjelo bit problema u privremenom brisanju i ponovnom vracanju, ali eto, sve je moguce...

teoretski da , i nema logike da nešto ne radi, ali eto ,nikad se nezna -.-

17 godina
neaktivan
athlon64 kaže...
kanta za smeće???

pa prazna je lol

je prazna, ali pogledaj kolika ti je veličina...

desni klik na kantu za smeće, pa propertis

17 godina
neaktivan

a da provas sa CCleanerom proc po toj particiji, pa vidis jel sto nalazi

15 godina
Darky kaže...
athlon64 kaže...
kanta za smeće???

pa prazna je lol

piše za taj volume max 28466mb

wifi kaže...

a da provas sa CCleanerom proc po toj particiji, pa vidis jel sto nalazi

sve ćisto ;)

17 godina
moderator

Jesi chkdsk/scandiskom provjerio particiju i popravio greške ako ih ima?

Je li ti System Protection uključen za tu particiju? Probaj ga isključiti ili barem ograničiti ako je uljučen pa onda vidi kakva je situacija. Uglavnom, trenutno vidim samo tri moguća uzroka:

• skrivene (privremene?) datoteke
  • greške u datotečnoj strukturu zbog kojih se pogrešno prijavljuje slobodan prostor
  • datoteke System Protectiona/System Restorea, što uključuje i stare verzija datoteka.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
athlon64 kaže...
Darky kaže...
athlon64 kaže...
kanta za smeće???

pa prazna je lol

piše za taj volume max 28466mb

ok, znači 28 GB ti je rezervirano za kantu za smeće

eto našao si pola

ostatak je vjerojatno kako je mbaksa spomenuo u system restore...

15 godina
mbaksa kaže...

Jesi chkdsk/scandiskom provjerio particiju i popravio greške ako ih ima?

Je li ti System Protection uključen za tu particiju? Probaj ga isključiti ili barem ograničiti ako je uljučen pa onda vidi kakva je situacija. Uglavnom, trenutno vidim samo tri moguća uzroka:

• skrivene (privremene?) datoteke
  • greške u datotečnoj strukturu zbog kojih se pogrešno prijavljuje slobodan prostor
  • datoteke System Protectiona/System Restorea, što uključuje i stare verzija datoteka.

system protection je ugašen a fileove system restorea/protectiona sam oćistio već odavno,dakle oni nisu sigurno,šta se tiće skrivenih datoteka u folder options sam iskljucio sve zabrane viđenja datoteka tako da mislim da mi nije ništa promaklo, disk sam provjerio od grešaka i sve je bilo u redu.

15 godina

eto našao si pola

ostatak je vjerojatno kako je mbaksa spomenuo u system restore...

nije istina, ako to šta je rezervirano za smece stavim na 1gb situacija ostaje identicna.

17 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

nije istina, ako to šta je rezervirano za smece stavim na 1gb situacija ostaje identicna.

ajde napravi defrag diska

15 godina
Darky kaže...
athlon64 kaže...

ajde napravi defrag diska

ma jesam,i to sa 5 razlicitih programa lol -.-

17 godina
moderator
Darky kaže...

Nije rezervirano za kantu za smeće, nego to znači da veličina kante za smeće ne može premašiti tu veličinu.

@athlon - onda moraju biti u pitanju ili skrivene datoteke ili datoteke kojima nemaš pravo pristupa - što ti se nalazi u mapu WindowsImageBackup? tu mapu ne bi trebao vidjeti, a s obzirom da kažeš da si isključio System Protection za taj disk, ona bi trebala biti prazna ili zapravo ni ne bi trebala postojati. Prošeći malo po tim mapama - ako nekoj ne možeš pristupiti, moguće je da se u njoj nalaze datoteke koje zauzimaju prostor i njihova veličina se reflektira na količinu slobodnog prostora na disku, no kad ideš na Properties da saznaš veličinu svih datoteka, te datoteke neće ulaziti u taj zbroj jer im ne možeš pristupiti, odnosno ne možeš pristupiti mapama u kojima se nalaze pa se ni ne očita njihova veličina.

17 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

ma jesam,i to sa 5 razlicitih programa lol -.-

onda ostaje samo jedno

kakvo je stanje sa update win?

koliko su velike shadow copy?

imaš li ograničenje njihove veličine?

15 godina
mbaksa kaže...
Darky kaže...

Nije rezervirano za kantu za smeće, nego to znači da veličina kante za smeće ne može premašiti tu veličinu.

@athlon - onda moraju biti u pitanju ili skrivene datoteke ili datoteke kojima nemaš pravo pristupa - što ti se nalazi u mapu WindowsImageBackup? tu mapu ne bi trebao vidjeti, a s obzirom da kažeš da si isključio System Protection za taj disk, ona bi trebala biti prazna ili zapravo ni ne bi trebala postojati. Prošeći malo po tim mapama - ako nekoj ne možeš pristupiti, moguće je da se u njoj nalaze datoteke koje zauzimaju prostor i njihova veličina se reflektira na količinu slobodnog prostora na disku, no kad ideš na Properties da saznaš veličinu svih datoteka, te datoteke neće ulaziti u taj zbroj jer im ne možeš pristupiti, odnosno ne možeš pristupiti mapama u kojima se nalaze pa se ni ne očita njihova veličina.

Headshot bitch !  u windows image backupu koji je inace navodno imao 10kb u stvari stoji 58gb, kad sam ga pootvarao cijeloga , a stalno mi je trazio administrator permission, međutim prošetao sam po cijelome folderu i sad ima 58gb, i sad particija zauzima tocno 133gb :D, ugl jel mogu pobrisat to iz windowsimage backupa ?

17 godina
moderator
athlon64 kaže...

Headshot bitch !  u windows image backupu koji je inace navodno imao 10kb u stvari stoji 58gb, kad sam ga pootvarao cijeloga , a stalno mi je trazio administrator permission, međutim prošetao sam po cijelome folderu i sad ima 58gb, i sad particija zauzima tocno 133gb :D, ugl jel mogu pobrisat to iz windowsimage backupa ?

Ako ne namjeravaš raditi System Restore, odnosno ne namjeravaš vraćati stare verzije datoteka, onda pobriši sadržaj te mape.

17 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

nemoj sam brisati....

pročitaj ovo prije bilo kakve akcije brisanja

edit:

evo imaš i ovdje info

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.9.2011 10:11 (Darky).
17 godina
moderator
Darky kaže...
athlon64 kaže...

nemoj sam brisati....

pročitaj ovo prije bilo kakve akcije brisanja

edit:

evo imaš i ovdje info

A da mu ukratko objasniš kako da to obriše? S tim dugačkim tekstovima samo ćeš ga zbuniti.

17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

A da mu ukratko objasniš kako da to obriše? S tim dugačkim tekstovima samo ćeš ga zbuniti.

mislim da je bolje da bude zbunjen i pročita sve, nego da nepromišljeno obriše podatke

evo ovaj drugi članak je u stvari kaj njemu treba

Run VSSadmin by opening a command window, but doing so as Administrator. Click Start, type cmd, then right-click cmd.exe and choose Run as Administrator. In the resulting command window, type vssadmin to reveal the possible commands:

Znači treba pokrenuti CMD kao Admin i upisati komandu

vssadmin list shadowstorage

List Providers    List registered volume shadow copy providers
List Shadows    List existing volume shadow copies
List Shadow    Storage List volume shadow copy storage associations
List Volumes    List volumes eligible for shadow copies
List Writers    List subscribed volume shadow copy writers

Ovdje mu izlista stanje shadow kopija

Shadow Copy Storage association
For volume: (C:)\\?\Volume{ba406d28-f092-11dc-b3d7-806e6f6e6963}\
Shadow Copy Storage volume: (C:)\\?\Volume{ba406d28-f092-11dc-b3d7-806e6f6e6963}\
Used Shadow Copy Storage space: 11.569 GB
Allocated Shadow Copy Storage space: 12.085 GB
Maximum Shadow Copy Storage space: 13.141 GB

znači odabere komadu
vssadmin resize shadowstorage /on=C: /for=C: /maxsize=6GB

nakon toga maximalna veličina shadow kopija će biti 6 GB

I na kraju upozorenje

win će obrisati sve najstarije datoteke da postigne veličinu koju tražite, ali uvijek postoji opasnost da vam backup ne bude radio jer mu nešto fali...

15 godina

napravio sam preko cmd-a sve što si napisao gore i ništa se nije obrisalo lol

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
athlon64 kaže...

napravio sam preko cmd-a sve što si napisao gore i ništa se nije obrisalo lol

Pa naravno da nije. Prvo, koju si naredbu upotrijebio:

vssadmin resize shadowstorage /on=C: /for=C: /maxsize=6GB

- je li tako? Koliko vidim, ti imaš problema s datotekama na disku D:, a ne na C:.

Ujedno, pitanje je bi li imao ikakve koristi od takve naredbe (također, zašto bi se uopće mučio s tim? U dijalogu System Protection si veličinu možeš podesiti iz grafičkog korisničkog sučelja - barem to imaju jače verzije Windowsa), s obzirom da si isključio System Protection za tu particiju, a koliko sam shvatio, to bi automatski trebalo onemogućiti i kreiranje shadow kopija datoteka. Dakle, ako ti samo isključenje System Protectiona nije pobrisalo te datoteke, pitanje je bi li ih pobrisala naredba. Uđi u System Restore i pogledaj imaš li koju točku vraćanja - ako imaš, pobriši ih. Ako ni to ne pobriše datoteke s diska, bojim se da ćeš ih onda zaista morati ručno pobrisati - iz Windowsa ako se može ili u krajnjem slučaju iz neke live distribucija Linuxa.

15 godina

omg naravno da sam C zamijenio s D , nisam glup , u ćemu je problem da jednostavno pobrišem sve unutar toga foldera ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice