Pozdrav!
Probat cu biti sto detaljniji...
Sve do prije nekoliko dana imao sam potpuno funkcionalnu kucnu mrezu koju sam slozio za nekoliko minuta. U mrezi su bili PC sa Windows 7 Ultimate i Asus laptop sa istim OS-om.
Imao sam mrezu dosta dugo no onda sam shvatio da bi bilo pametno zastititi router i opcenito sigurnost mreze dici na jednu visu razinu, jer ipak, u susjedstvu lovim sve vise uredjaja iz dana u dan.
I tako ja slijedim upute za svoj ZyXEL P-600 series - Prestige 660H/HW i pokusam se spojit na defaultni ZyXEL IP za setup page: 192.168.1.1. Rezultat: The connection has timed out - The server at 192.168.1.1. is taking too long to respond. Posto mi je defaultni web browser FF, mislim si, nista cudnog, posto je dosta ljudi na netu imalo isti problem pa su uspjeli to uciniti sa IE-om. Medjutim, ja nisam. Probao sam sve one cake sa java scriptom, pop up blockerom, internet security cakama, bla, bla, bla... Nista, IE i FF 0 bodova po tom pitanju! Zatim sam probao reset routera, takodjer nista. Ugasio sam Windows firewall isto kao i NOD32 firewall... jos uvijek nista. Zatim sam pronasao instalacijski CD od ZyXEL-a, ali odmah na pocetku instalacije baci error jer ne moze naci network adapter. Internet, doduse, radi normalno.
I tako sam usao u CMD i sa ipconfig funkcijom skuzio da mi je default device gateway 0.0.0.0. Kopao sam po netu i nasao naredbu za reset IP adresa putem CMD-a (netko je imao isti problem i pomoglo mu je, barem je tako napisao). To nije bilo dobro jer se od tada sa laptopom ne mogu spojiti na net preko PC-a. Na PC-u net i dalje radi i sa laptopom se mogu spojit na mrezu, ali ne mogu dobiti pristup internetu preko njega. Iskljucio sam Windows firewall isto kao i NOD32 firewall na oba kompa, ali i dalje nista. A sto je najbolje, default gateway na PC-u je i dalje 0.0.0.0. Probao sam i putem winsockfix-a popraviti stvar, no nista se nije promijenilo. Probao sam preko direct cable connectiona sve slozit, kao i prvi put, no ovaj put se kompovi uopce ne detektiraju medjusobno (u network panelu/folderu su vidljiva oba kompa, ali ne moguce se spojiti sa jednog na drugi i shareat fileove, iako je na oba kompa i u home network settingsima sve na allow/ok).
Trenutno mi je cilj samo osposobiti mrezu, tj. da opet mogu sa laptopom na net putem DCC-a i wireless home networka, isto kao i slati fileove putem public foldera ko sto sam prije mogao, ali bilo bi dobro i napokon sifrirat pristup ZyXEL-u.
HLP !! :(