Zabrana skidanja torrenta

poruka: 26
|
čitano: 12.621
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Na slici je shema onoga što bi trebalo napraviti.

Par pitanja: koji softwer bi trebao za to, te dali je najbolje staviti OS win server.

Znači ukratko, trebalo bi osobu koja hoće skidati torrente isključiti s mreže, a da ostali ne ostanu bez neta.

Te bi trebalo ograničiti promet, po danu 20gigi.

Molio bih samo one koji se razumiju u to da mi odgovore.

Hvala

AMD Athlon64 X2 6000+, oc 6400 || Sapphire HD3870 512MB GDDR4 || 4 x 2Gb Kingmax, 800Mhz || Asus M2R32-MVP || HDD Segate 250Gb, 16Mb || Chieftec power supply 650W Turbo Series
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.1.2009 14:50 (Branimir2412).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

hmm.

Jesi probao da kompovima daš fiksne IP adrese pa u routeru namjestiš portove i ip adrese koje mogu a koje ne?

Samo mislim da nemožeš u routeru namjestit da određena IP nesmije skidat torrente ali možeš da nemože na net ili ograniciti.

EDIT: Tek sad vidim da je to server a ne router.

E tu bi se vec dalo namjestit(mislim)

Lenovo Thinkpad SL500 OSTAVITE SE PITANJA NA PM NISAM JA PRIVATNA OC ŠKOLA
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.1.2009 15:02 (LUXX).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

imaš nekoliko načina kako to riješiti.

možeš, npr., ljudima zabraniti da bilo šta instaliraju (ako imaš server i active directory)

možeš, jednostavnije, na serveru instalirati firewall (poželjno) i onda u firewall-u staviti torrent aplikacije na "block" listu (možeš i portove, ali portovi se mogu mijenjati)

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

A zašto jednostavno neblokiraš torrent stranice preko firewall-a? I još uz to blokiraš internet svim poznatijim torrent klijentima.

Gentoo user. :')
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina

Odlučeno je, blokirati ću portove preko firewall-a.

E sada me zanimaju samo koji su to portovi koje bih trebao isključiti?

Te kako ograničiti promet skidanja na 19gigi dnevno?

AMD Athlon64 X2 6000+, oc 6400 || Sapphire HD3870 512MB GDDR4 || 4 x 2Gb Kingmax, 800Mhz || Asus M2R32-MVP || HDD Segate 250Gb, 16Mb || Chieftec power supply 650W Turbo Series
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.1.2009 16:11 (Branimir2412).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Zabrana skidanja torrenta

Ljudi pa netko valjda zna.

Smislio sam jako jednostavan način no ne znam kako da ga realiziram.

Znači na kompu koji bi trebao biti server u firewall-u bih postavio pravila koje aplikacije smiju se spojiti na net, e sada napravio sam bridge

no fora je u tome što sa računala koja su spojena na taj server mogu raditi što god želim bez da mi na računalu koje služi kao server na firewall-u ne traži

da postavim pravilo. Znaći PC koji treba biti server je zapravo sada kao switch, može pomoć kako da napravim da sve ide preko njega

16 godina
neaktivan

Pa nece lik na serveru pokretat torrent aplikaciju nego na svom kompjuteru koji koristi taj server za internet

Pa cemu uopce blokirati programe na serveru???

Asus M6VA | Intel M 1.86Ghz 2Mb | ATI x700 256Mb | DDR2 2Gb 533Mhz | HDD 140Gb(80+60) 5400rpm
17 godina
neaktivan
zmikic kaže...

Pa nece lik na serveru pokretat torrent aplikaciju nego na svom kompjuteru koji koristi taj server za internet

Pa cemu uopce blokirati programe na serveru???

Wow... ti si stvarno bio ozbiljan sa ovim pitanjem ?!?

Po meni bi trebalo bit dovoljno blokirat portove, ionako jedini koji bi se koristili "samo za net" bi uglavnom bili mail, ftp i http, ne znam točno do kojeg idu oni osnovni, ali to lako nađeš na netu.

Nisam se puno bavio torrentima, ali šta ne rade oni obično na nekim velikim brojevima tipa preko 30000 ili kako god postaviš?
A još ti je i plus što ne znam kako ide ona fora sa port-forwardingom (ili je to samo problem u routerima)?
17 godina

Ma nije problem blokati portove, tj. već su blokani od strane carneta, znaći ne možemo ići na određene stranice poput svih torrent stranica, te onih neprikladnih sadržaja no uvijek ima načina kao što je program U92. E u čemu je fora, inače sam u studentskom domu i puno ljudi je spojeno na glavni router. I do nedavno smo mogli skidati torrente, no odjednom je carnet nam zabranio skidanje istih te su postavili zaštitu, čime bi netko uključio p2p softver mi svi bi ostali bez neta. I da se to nebi ponovilo (znam ono kao može se sve dogovoriti, nije problem. I jesmo no uvijek se nađe neka budala koja je pametnija od svih pa kao nitko neće skužiti, to se dogodilo pa bih ja htio između tog routera ubaciti komp koji bi služio za blockanje tih p2p programa prije nego dođe to routera na kojem nas carnet bloka) Nadam se da sam sada pojasnio ono što bih htio, ako nisam bio dovoljno jasan, recite mi pa ću probati biti jasniji.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.1.2009 0:25 (Branimir2412).
16 godina
neaktivan

postavi proxy i zabrani sve portove na gatewayu,osim tom proxiju.

Stvar riješena.Iako se i to da zaobići OpenVPN-om koji ide preko SSL 443 porta.

Hmmm..

17 godina

Možeš li to opisati kako da napravim, korak po korak, s kojim programima itd..? Naravno ako ti se da opisivati i objašnjavati. OS na tom računalu je Win server 2008.

16 godina
neaktivan

Postaviš neki proxy (http proxy).Na routeru omogućiš pristup samo tom kompjutoru na kojem će biti taj proxy (e sada to

bi trebao sam vidjeti kako se to konfigurira,ali najbolje ti je statička ip adresa tog kompa i u ruter listi samo taj ip ide van).

Svima kažeš da ako hoće ići na ineternet,mogu preko lokalne adrese (tog proxy-a) koju oni upišu u svoje browsere (pod proxy : port) i to je to.

Proxy konfiguriraš na jedan port recimo 1080 ->to ti dođe ko neki standardni port za http proxy-je.

Imaju internet ali samo http :) i browsaj do mile volje.Ali svi ostali protokoli su zatvoreni.

Ali kažem i to se da tunelirati van preko OpenVPN-a,ali sumnjam da ima tam nekih opakih hakera :) (ili se ti nadaj da nema)

To ti je ugrubo.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.1.2009 0:53 (dax1974).
17 godina

E bilo bi super kada bi imali pristup routeru, no nemamo. I naveo sam već da imamo zabranu na određene stranice, no ostavljen nam je port za torrente (nije mi jasno zašto ga oni u carnetu nisu blokali nego su stavili glupu automatsku zaštitu čime bi netko skidao torrente, mi bi svi ostali bez neta) IP adresa na svakom računalu koje se spaja na taj kao glavni router od carneta je postavljena automatski, i nije nam potreban nikakav username i password. Nego se jednostavno prikopčamo na jedan od switch-eva koje smo si sami slagali i napravili kokalnu mrežu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.1.2009 1:01 (Branimir2412).
16 godina
neaktivan

E jebiga kada su svi u switch onda su konkurentni.

16 godina
neaktivan

Mozes haknut arp, presmjerit sav promet koji ide van na svoj komp,  procijediti pakete te proslijediti na ruter dalje.

Isto tako i http i ine zahtjevane podatke vracati respektivno IPu koji je dao zahtjev, i ne snifat podatke

U biti ucinit svoj kompjuter da je taj crni server na tvojoj slici u prvom postu.

Asus M6VA | Intel M 1.86Ghz 2Mb | ATI x700 256Mb | DDR2 2Gb 533Mhz | HDD 140Gb(80+60) 5400rpm
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.1.2009 8:38 (zmikic).
16 godina
neaktivan

Uzmi lijepo neku stariju masinu pentium II ili nesto iz podruma i neki hd od par G sklepaj to da radi,ubaci unutra dvije mrezne kartice i instaliraj RouterOS

dalje mozes nac detaljno ovdje kako sta napravit ili malo pregledaj teme i naci ces sebe tu....uglavnom samim ovim dobit ces mocan ruter koji moze sve sto ti masta zamisli...

evo ti i link sa nekim rijesenjima kako podesit sve to da filtrira p2p....

blokiranja-utorrenta

pozzz---

Bogatas na forumu cure navalite:D
17 godina

Komp sam nabavio i dvije LAN kartice, probati ću s RouterOS-om pa ti javim. TNX

17 godina
neaktivan

Zadnjih par dana uopće ne mogu otvoriti bittorrents.ro. Imam MAX adsl. Probao sam otvoriti stranicu preko VIP broadband interneta i kod frenda koji ima Optima adsl, u oba slučaja stranica se otvara bez problema. Sve druge stranice se otvaraju. Da li još netko s T-comovim adsl-om ima taj problem, a ako nema što to kod mene ne valja?

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne radi mi Revolution.net kad se pokušavam spojiti preko Max ADSl-a, ali kad se spajam preko VIP broadbanda onda radi. U čemu je problem? Jel još netko s MAX ADSL-om ima taj problem?

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Igor kaže...

Ne radi mi Revolution.net kad se pokušavam spojiti preko Max ADSl-a, ali kad se spajam preko VIP broadbanda onda radi. U čemu je problem? Jel još netko s MAX ADSL-om ima taj problem?

probao ja, maxadsl, i sve radi , nema vec opisanih simptoma....

to te nes zeza dns, probaj sutra, prek sutra...

Psssssst Zecovi spavaju
17 godina
neaktivan
angel of fire kaže...
Igor kaže...

probao ja, maxadsl, i sve radi , nema vec opisanih simptoma....

to te nes zeza dns, probaj sutra, prek sutra...

Probam već mjesec dana svaki dan i ništa. A što je s Bittorrents.ro opet ne radi?

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.8.2009 23:07 (Igor).
16 godina
neaktivan
Branimir2412 kaže...

Komp sam nabavio i dvije LAN kartice, probati ću s RouterOS-om pa ti javim. TNX

kako ide?

inace, postoji jos jedan dobar software za pretvaranje linux boxa u router:

http://sourceforge.net/projects/ipcop/files/IPCop%20Test%20Versions/IPCop%201.9.7/ipcop-1.9.7-install-cd.i486.iso/download

uglavnom, javi kako napredujes, bash me zanima:)

17 godina

Bok. Tema je već malo stara, ali da ti odgovorim.

Puno mi je pomogao mejt s prijedlogom da komp pretvorim u router, tj. na komp stavim router OS.

Postavke sam pokušao sam namjestiti, no nije mi išlo Osmijeh Tako da sam bio pozvao frenda koji se kuži u to pa je sve naštimao.

http://www.metacafe.com/watch/2749951// || http://www.metacafe.com/watch/1248654/3d_animacija/
17 godina
neaktivan
Igor kaže...
angel of fire kaže...

Probam već mjesec dana svaki dan i ništa. A što je s Bittorrents.ro opet ne radi?

moram te razocarat, meni sve radi...zovi da ti dodju popravti to...Izlanuo se

Psssssst Zecovi spavaju
17 godina
neaktivan
angel of fire kaže...
Igor kaže...
angel of fire kaže...

Bittorrents.ro više ne postoji to je sad lasttorrents.org, ali revolutiontt mi stvarno ne radi. Kažeš da ih zovem da dođu to popraviti, ali kakav to kvar može biti, da ne radi samo ta jedna stranica? Sve drugo radi. Kakav je to kvar? Nikad čuo za takvo nešto?

17 godina
neaktivan
angel of fire kaže...
Igor kaže...
angel of fire kaže...

Zbilja izgleda da je nekakav kvar, jer se preko VIP-a spajam bez problema.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice