Wlan ili lan?

poruka: 2
|
čitano: 1.042
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Wlan ili lan?

Pozdrav, imam par pitanja pa evo molim da mi netko pomogne, hvala unaprijed.

Imam 2 kompa jedan mi je u gornjem stanu, a drugi mi je u doljnjem stanu. Ovaj gore ima pristup internetu i to preko ADSL-a.

E sada sam ja u dilemi jer apsolutno nemam pojima o mrezma. Jako mi je nezgodno provlaciti kabel jer po meni to je najsigurnije, pa pitam dali ima smisla uvoditi Wlan pogotovo posto su to 2 etaze, a izmedu je deka. Jer ce mi signal biti dovoljno jak i dal ce mi ta veza bit dovoljna da nemam neke vece probleme?

I ako se isplati uzimat Wlan onda bi vas molio da mi netko kaze sto tocno trebam za taj podhvat?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Wlan ili lan?

Kako se zove uređaj kojim se spajaš na ADSL? Jer, ako imaš neki wireless router onda ti treba samo bežična mrežna kartica na kompjuteru koji je na nižoj etaži. Ako nemaš wireless router, onda ti treba takav uređaj na gornjoj etaži.

Nitko ti ne može procjeniti koliko će biti kvaliteta signala između dviju etaža, to jednostavno moraš sam probati. Najjednostavnije uzeti/posuditi laptop i s njim prošetati po kući i vidjeti jačinu signala.

I za kraj, ne odustaj lako od provlačenja utp kabela, to je ipak rješenje broj 1!

Pozz

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice