Wlan s dva rutera, molim pomoc

poruka: 13
|
čitano: 15.575
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

mislio sam spojiti svoja 2 rutera,posto su mi mi kompovi daleko od telefonske uticnice a ne zelim razvlacit kabele preko cijele kuce.... dakle da mi je jedan direktno spojen na net a drugi radi kao bridge...

imam stari siemens gigaset se 555  i novi siemens sx 763. Mogu li to izvesti s ova dva rutera, i ako je moguce koji je bolje da stavim 

da je direktno spojen na net?

ako netko moze pomoci bio bih zahvalan

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.9.2009 19:24 (pierre).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Wlan s dva rutera, molim pomoc

Mislim da ti za to ne treba brige mode vec repeater mode ako jedan od ta 2 rutera to podrzava! sto repeater radi je jednostavno produzuje signal a brige mode kolliko sam ja shvatio se koristi za spojit npr 1 ruter sa drugim i u taj spojis kompove pa oni koriste net od onog prvog :D malo ludo al mislim da to ide tako! nemoj me drzat za rijec i ja se borim sa problemom sad :D

"99% igra nije optimizirano da iskoriste više od dvije jezgre procesora... ( to ti je kao da imas 4 radnika koji tovare ugljen, a od njih 2 rade, a druga dvojca ih gledaju)" (mtopol)
15 godina
protjeran
pierre kaže...

mislio sam spojiti svoja 2 rutera,posto su mi mi kompovi daleko od telefonske uticnice a ne zelim razvlacit kabele preko cijele kuce.... dakle da mi je jedan direktno spojen na net a drugi radi kao bridge...

imam stari siemens gigaset se 555  i novi siemens sx 763. Mogu li to izvesti s ova dva rutera, i ako je moguce koji je bolje da stavim 

da je direktno spojen na net?

ako netko moze pomoci bio bih zahvalan

ćuj ako ti neki od ta dva rutera ima onu antenicu onda fino spoji da ti taj ide na net pa ljepo odeš u trgovinu s pc djelovima i kupiš si 802.11g Turbo Wireless PCI Card

to ja imam u sva 3 kompa jedan na katu jedan u sobi jedan u dnevnom...

Mato_Lukic pogledajte moj video...gta iv mod http://www.youtube.com/watch?v=3eK_qK48RHs&eurl=http%3A%2F%2Fwww%2Eyoutube%2Ecom%2Fmy%5Fvideos%5Fedit&featur
15 godina
neaktivan

@ sale666

moguce da sam se krivo izrazio nisam expert, dakle zelim u tocki A gdje je  tel prikljucak spojiti prvi ruter a u tocki B drugi ruter bezicno na prvi, jer upravo kako si rekao zelim da tocka B prosiri signal i da se na tocku B spajam bezicno sa kompa, zato sto do tocke A je predaleko i wireless kartice ne mogu dohvatit signal.

@ Mato_Lukic

imam ja pc wireless karticu ali ona je jednostavo preslaba da uhvati signal prvog rutera

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.9.2009 13:25 (pierre).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Poslusaj covjeka sto ti preporuci repeater mod i proguglaj kako se to podesava.

15 godina
neaktivan

imam 2 kompa koji su u blizini rutera B i zelim da je jedan spojen kablom na ruter B a drugi wireless. ruter A je spojen na net. uso sam u postavke oba rutera namjestio isti chanel, isti SSID name, ukljucio WDS , iskljucio DHCP kod drugog... nekako mi to ne stima.. posudio sam laptop od frenda pa se spojim preko laptopa da mogu ulazit  u postavke oba rutera.. neki savjet sta i kako dalje?

treba li WDS biti ukljucen kod oba rutera ili samo kod ovog udaljenog koji nije direktno spojen na net?

ovaj WPS treba li to sta podesavati??

zelim da komp bude kablom spojen na B ruter a drugi komp wireles na B(udaljeni ruter)

kad se laptom spojim u setingsima b rutera pokazuje da vidi a ruter,jacina signala 45%.

moram li kod b rutera(repetator) upisivati user i pass koji sam dobio od t-coma?

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.10.2009 17:01 (pierre).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

kreneš redom:

imaš wireless router A koji ima i modem i u koji je spojen kabel iz ADSL linije. U njega si upisao podatke za pristup netu (user@htnet-dsl, lozinka), uključil si DHCP, i naziv bežične mreže (SSID) stavila na recimo ROUTERADSL. Stavil si ga i na kanal recimo 2.

Predlažem ti da sve sigurnosne postavke (mac filter i/ili wep/wpa ključ) ostaviš za sada isključeno.

Spojiš se na taj router (bilo žicom bilo bežično) i probaš dali radi internet. Ako radi kreneš dalje.

e sad, najjednostavnije i najbolje bi bilo da za drugi uređaj imaš neki višefunkcijski AP. Tada bi bilo:

imaš wireless router B koji će u ovome slučaju služiti kao repeater. To znači da to mora biti neki od routera koji može raditi u repeater modu (imaš jako jeftinih a dobrih AirLive modela...). Taj router kad postaviš u repeater mode i tamo će te tražiti da uneseš: naziv SSID mreže koju "lovi" i prenaša - a to je ROUTERADSL, tražiti će te također njegov SSID - a tu upišeš recimo REPEATERAP, kanal postaviš isti kao i kod prvoga. DHCP postavke je na ovome routeru najbolje postaviti na neku opciju koja ustvari prosljeđuje upit prema prvome (ROUTERADSL) routeru (relay ili tak nekaj) ili koristiti neku automatsku sa upisanim ručno gateway-om i dns-om, a koji moraju biti IP od ROUTERADSL-a.

E sad, ako imaš oba uređaja WDS kompatibilni onda je slično, ali ustvari pitanje i prije svega ovoga je trebalo biti:

KOJI SU UREĐAJI U PITANJU UOPČE?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

hehe, sad vidim prvi post. :-)

malo modificiraj ona ovu priču oko drugog rutera i na njemu samo uključi WDS, pronađi SSID od prvoga i spoji se na njega.

Ako je SE555 u pitanju kao drugi, isključi mu opciju Internet (stavi na Off), a DHCP valjda isključi, ali to je sad ono kaj nisam siguran kak WDS radi... Priča iznad je za bilo koji router koji ne treba podržavati WDS nužno, zove se obično Universal repeater.

SE555 nema nikakve opcije kod DHCP-a osim uklj/isklj i za odrediti range, pa ne znam da li WDS automatski prenosi i DHCP od provoga.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

hvala svima na odgovorima, osebno istvudu ...

uspio sam ni sam ne zanm kako Belji se    ali sad nikako ne mogu uci u postavke drugog rutera, prvi put sam usao na njega 192.168.2.1 a sad vise ne mogu... na glvani ruter ulazim standardno 192.168.1.1 ... moram sad uci u oba da postavim security itd... uglavnom sve mi radi ali ne mogu uci u postavke drugog rutera.. probao sam 192.168.1.2  i nece nikako...  ne znam kako dalje

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ne možeš ući u njega jer ti nisu u istom range-u. znači ako ti je prvi 192.168.1.1, drugi ti mora biti 192.168.1.NEŠTO (recimo 1.10 ili 1.2)

17 godina
protjeran

ja sam o tome pitao ovdje i na drugim forumima. zvao bar dvije it tvrtke ,bilo mi hitno za posao. NITKO to nije uspio podesiti !

odustani,moj savjet. i ja sam dobio net,pa kad sam restartao komp,sutra opet nije radilo.

kupi novi jaki wlan router i sve si rješio. znam,netko nema novaca,ali koliko sam izgubio sa svim onim "stručnjacima" jeftinije je bilo-novi ruter i sada sve šljaka

Z
17 godina

ovi t-shrotovi routeri su jad i bijeda - to je samo za spojit se na net i odspojit... uzas i onaj njihov interface je koma...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Imam ovakvu situaciju.

kuca je na 2 kata.  Telefonsku linijiu(istu) imam u prizemlju i na katu.

Na 1.katu imam wlan router(speedtuch) da bi mogao loviti wlan signal sa laptopa iz spavace sobe na 2.katu

Sada mi stari otvara ured u prizemlju i treba mu jako stabilna veza pa me zanima jel bi mogao kupiti jos jedan ruter pa preko njega spojiti kompjutere u prizemlju?(na istu liniju)

Hvala!

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice