Evo imas ovdje upute http://www.t-com.hr/flash/main/uredaji/thomson_tg782i_podesavanje2.html
sa routerom si dobio nekakvu T-Comovu knjižicu, i tamo ti poše username i password, ali mislim da ako nisi mjenjao mora biti
name:user
pass:0000
kreso je rekao da trebam provjeriti jeli mac filtriran(tako nesto),gdje da provjerim?
pokusaj prvo ici na Home network, pa WLAN i onda Configure pa vidi koji ti je pass za wireless
Evo klik po klik =) http://www.t-com.hr/flash/main/uredaji/thomson_tg782i_zastita.html
na WLAN obitelj Tepic
sve je u redu,zna sam sifru i sto sad
Sad na iphonu, zbriši konkeciju staru, nek ti nađe ponovo OBITELJ TEPIC, i kad te pita password upisi tu koja ti je u routeru, i naravno mora bit DHCP
Znači ovak bi ti trebalo bit
192.168.x.x
255.255.255.0
192.168.1.1
192.168.1.1
aj daj SS od iphona, pod Wi-Fi
ako znas lozinku za mrezu onda ne bi trebalo biti problema, ne znam gdje je problem.
meni iphone nadje mrezu i pita hocu li se spojiti, odaberem, upisem tu lozinku i to je to.
pokusaj ici na settings-- Wi-Fi, onda stisni strelicu za uci u postavke mreze (prva slika s iphonea sto si stavio) i idi na zaboravi mrezu.
onda ides nazad, gdje pise izaberite mrezu i kliknes na ime mreze (obitelj tepic) ne na strelicu i treba te traziti lozinku. prepises tu lozinku koju si vidio u postavkama modema i to je to
ako znas lozinku za mrezu onda ne bi trebalo biti problema, ne znam gdje je problem.
meni iphone nadje mrezu i pita hocu li se spojiti, odaberem, upisem tu lozinku i to je to.
pokusaj ici na settings-- Wi-Fi, onda stisni strelicu za uci u postavke mreze (prva slika s iphonea sto si stavio) i idi na zaboravi mrezu.
onda ides nazad, gdje pise izaberite mrezu i kliknes na ime mreze (obitelj tepic) ne na strelicu i treba te traziti lozinku. prepises tu lozinku koju si vidio u postavkama modema i to je to
ma i to sam radia ali ne pomaze
Sad na iphonu, zbriši konkeciju staru, nek ti nađe ponovo OBITELJ TEPIC, i kad te pita password upisi tu koja ti je u routeru, i naravno mora bit DHCP
192.168.x.x
255.255.255.0
192.168.1.1
192.168.1.1
ne moze biti 192.168.x.x vec 192.168.1.x
ma i to sam radia ali ne pomaze
Ajde napravi screenshot od Wi-Fi mreže na iphonu, pa pošalji ovdje, tamo gdje ti dodjeli IP adresu, izgleda da ti dodjeljuje divlju adresu tipa 169.214.x.x
192.168.x.x
255.255.255.0
192.168.1.1
192.168.1.1
imas u prvom postu ss
tako sam ja i upisa ali pod router mi ne da da upisem(ne znam zasto),prije je radilo dobro bez problema.
Ajde probaj ovo napravit unesi mu statičnu IP adresu
192.168.1.60
255.255.255.0
192.168.1.1
192.168.1.1
klikni desno na static pa upisi ove gore parametre gdje ti je x broj od 2 do 254 po tvom izboru.
Samo znaj da ces sada imati problem u mrezama koje su drugacije podesene. Ako ti negdje ne bude radilo onda prebaci na dhcp i radit ce ti a kad si kuci onda vrati na static ili u svom routeru ukljuci dhcp.
Ne bi trebalo bi problema, jer ti je static sad uključen samo za tvoju mrežu, na ostale Wi-Fi mreže koje nađeš će ti se spojit na DHCP
@logic, a gle meni na taj princip radi
Siguran si u to? Ip adrese se vezu za mreznu kartu a ne mrezu. Staticke adrese su sada podesena za njegov mob a ne njegovu mrezu.
Btw nesto ce gadno se desiti jer logic daje savjete za iphone ;)
Btw nesto ce gadno se desiti jer logic daje savjete za iphone ;)
He, he, kralj si !
Ne bi trebalo bi problema, jer ti je static sad uključen samo za tvoju mrežu, na ostale Wi-Fi mreže koje nađeš će ti se spojit na DHCP
@logic, a gle meni na taj princip radi
Siguran si da radi? Mozda si samo imao srece da si uvijek u mrezi kojoj je default gateway isti tj provider je isti. Isprobaj tako sto ces podesiti static ip i povezi se i onda promijeni ip adresu od router i ukljuci dhcp ap vidi hoce li raditi.
Znaš kak se kaže, ne diraj ono što radi ;)
Pa ok. Ionako nebitno.
Odi u control panel - Network & Sharing Centar > Manage Wireless networks > tamo izbrisi konekciju, zatim ponovo stisni na connect, tražit će te WEP key, i upiši ga