Web Camera na produzenom USB kablu

poruka: 23
|
čitano: 12.163
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Web Kamera na produzenom USB kablu

e mozda sam pogresio pod forum al neznam gdje da stavim...

imam web kameru i zelio bi produzit kabal (usb kabal) zanima me kad bi presjekao kabal od  usb i dodao 5 metara kabla od telefonske zice i opet spojio s lemilicom dali bi radila kamera ili bi doslo do slabije slike ili da nikako neradi ?

Ja imam usb produzni kabal od 30 cm i normalno radi ili da ne sjecem kabal od web kamere da ovaj produzni kabal na 5 metara produzim...

Dali je ovo neko probao ovo mi terba hitno jer trebam nesto snimat vazno...
Nadam se da ce moci da snimat,da mogu saznat neke stvari pa cete imat zanimljiv video da pogledate od korisnika s Bug foruma :)
Mislim da vecina vas je skuzila o cemu se radi al ja mislim na kameri snimat a i pratit tako da mogu sprijecit neke stvari....
pozz (preko 10,000kn  sam izgubio sto nisam saznao neke stvari) inace netrebam snimat veliku povrsinu i na toj povrsini ima svjetlo vanjsko...
mislio sam kupit kameru al nemam trenutno novca ... a ovo me ubi...

pozz

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.2.2011 16:28 (GamerFromBiH).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ne vjerujem da je iko ista slicno pokusavao ,uglavnom sve preko usb-a sto ide ide preko 2 parice odnosno 4 voda(ili zice),tako da ako imas kabal sa 4 zile probaj samo vodi racuna o  bojama sa jedne strane i druge ,mada je to suludo ,al eto ,nemas sta izgubiti ako ne moze opet vrati kako je bilo .

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Web Camera na produzenom USB kablu
iskozile kaže...

Ne vjerujem da je iko ista slicno pokusavao...

Hehe... Probao sam ja i... NIJE RADILO!

Naime, s produžavanjem duljine kabla pojavio mi se problem s padom napona i rastom otpora. Zbog toga moja kamera nije radila.

U ovome slučaju ne mogu reći hoće li kamera ispravno raditi, ali ako ne bude, nek' znaš zbog čega je.   {#}

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
16 godina
protjeran
RE: Web Kamera na produzenom USB kablu

A sto si ne bi kupio dodatni USB hub, sa duzim kablom?to ti je jeftinije, a na kraju ne bi morao unistavat kameru.samo spoj fino obljepi izolir trakom da se ne prekida utakni u racunar i vozi.Neznam ali ako vec kupujes kameru mislim ako ne moze poslije tog mozes bacis kameru ako ne znas kako to spojit.

http://s3.ba.bitefight.org/user/bite/132359
14 godina
neaktivan
RE: Web Kamera na produzenom USB kablu
GamerFromBiH kaže...

e mozda sam pogresio pod forum al neznam gdje da stavim...

imam web kameru i zelio bi produzit kabal (usb kabal) zanima me kad bi presjekao kabal od  usb i dodao 5 metara kabla od telefonske zice i opet spojio s lemilicom dali bi radila kamera ili bi doslo do slabije slike ili da nikako neradi ?

Ja imam usb produzni kabal od 30 cm i normalno radi ili da ne sjecem kabal od web kamere da ovaj produzni kabal na 5 metara produzim...

Dali je ovo neko probao ovo mi terba hitno jer trebam nesto snimat vazno...
Nadam se da ce moci da snimat,da mogu saznat neke stvari pa cete imat zanimljiv video da pogledate od korisnika s Bug foruma :)
Mislim da vecina vas je skuzila o cemu se radi al ja mislim na kameri snimat a i pratit tako da mogu sprijecit neke stvari....
pozz (preko 10,000kn  sam izgubio sto nisam saznao neke stvari) inace netrebam snimat veliku povrsinu i na toj povrsini ima svjetlo vanjsko...
mislio sam kupit kameru al nemam trenutno novca ... a ovo me ubi...

pozz

Neznam bas dal ce ti radit s kamerom jel nisam bas s kamerom pokusavao:

Dok sam bio na moru nikako nisam mogo uhvatit hotspot moro sam s laptopom izac van kuce.

Onda sam cito negdje da lan kabel ima vecu vodljivost od usb kabla pa sam kupio utore od usb kabla i spojio ih s lan kablom.

I dosta sam dobio na duzni nego kod obicnih usb kabla.Kod obicnih usb kabla adapter mi nije prepoznavalo vec nakon par metara a sad je izvrsno.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.2.2011 16:59 (Encheltis).
16 godina

Meni je scanner predaleko od PC-a pa sam iz 2 usb kabla napravio 1 dugačak. Radi odlično a nisam ni lemio nego samo povezao i pojedinačno izolirao. Telefonski kabel nemoj ni pokušavati spajati. Probaj nabaviti nekoliko usb kablova pa ih spajati prema istim bojama. Ako ih dobro zalemiš i izoliraš ne bi smjelo biti problema.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

@cro_blue

Ima smisla ipak .. :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.2.2011 17:03 (iskozile).
14 godina
protjeran

al oko zica ima folija od aluminija u usb kablu ja mislim da to djeluje kod jacine da moze dalje prenosit signale...
nazalost usb hub u ducanima kod  mene nema s dugim kablom svi su kablovi oko 30-70 cm al meni treba oko 5 metara cak i vise.....

sad ode ja skinut s starog kucista zenski utor usb i spojit s kablom s cetri zice i onda stavit muski utor usba i vidit ocel radit pozz

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.2.2011 17:47 (GamerFromBiH).

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

dodao sam 2 metra usb kabla i radi al kad sam dodao jos 2 metra kabla za telefon neradi kamera radi samo svjetno na njoj...
dali je to zato sto telefonski kabal nema folije okolo '?

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Koliko ja znam, a barem mislim da dovoljno znam.Telefonski kabal prenosi analogne signale, dok USB kabal digitalne signale, stoga je nemoguce mjesati te dvije vrste kablova.Kao sto ti je kolega gore naveo, koristi USB kablove i spajaj ih parica na paricu tj ono plava na plavu, crvena na crvenu bijela na bijelu, zalemi, izoliraj i to jedino moguce radit.

15 godina
311008 kaže...

Koliko ja znam, a barem mislim da dovoljno znam.Telefonski kabal prenosi analogne signale, dok USB kabal digitalne signale, stoga je nemoguce mjesati te dvije vrste kablova.Kao sto ti je kolega gore naveo, koristi USB kablove i spajaj ih parica na paricu tj ono plava na plavu, crvena na crvenu bijela na bijelu, zalemi, izoliraj i to jedino moguce radit.

svi kablovi prenose el. signale (osim valjda optičkih kablova{#}?) tako da nije vazno kakav je to signal (izmj., impulsni, istosmjerni - drugaciji nemoze bit)

jedino problem moze biti otpor zice pa zbog toga da pravi problem..

nadji si neki 5 žilni kabel jer mislim da je i oklop usb konektora isto GND (odnosno 5. pin)

Tko se zadnji smije, nije skužio!
16 godina
protjeran

Iskreno sumnjam, da kabal koji prenosi digitalne i kabal koji prenosi analogne signale se moze mjesat.

17 godina
neaktivan
311008 kaže...

Iskreno sumnjam, da kabal koji prenosi digitalne i kabal koji prenosi analogne signale se moze mjesat.

Da isto kao sto ni regularna (analogna rekli bi smo) antena ne "provodi" pod nikako digitalne signale...

O... čekaj... "Provodi"...

Ovdje provodi = hvata

15 godina
EnlightenedPhoenix kaže...
311008 kaže...

Da isto kao sto ni regularna (analogna rekli bi smo) antena ne "provodi" pod nikako digitalne signale...

Ovdje provodi = hvata

kabli provodi električni signal.. a to kakav ce on bit to nije bitno ..digitalni signal ti je inpulsni signal (0 i 1... 0 prestavlja napon od 0V a 1 vecinom napon od 5V)

nepostoje 2 vrsta vodiča - za digitalne signale i analogne - "SVE JE TO ISTO" - električni signal ... jedina razlika je u otporu žice R=ro*(l/s)   "ro" ovisi o materijalu (bakar), l - duljina, s - presjek žice.... tako da sto je deblji vodič to je manji njezin otpor i teoretski bi mogao imati i 50m produznog usb-a kad bih imao jako debele vodiče

Tko se zadnji smije, nije skužio!
16 godina
protjeran

Za prenos signala treba da kabal cijelom duzinom posjeduje iste fizicke osobine.Sutina svega je ti si u pravu, isto kao i ostali samo  ne ulazimo  u neku ''visu matematiku''.{#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.2.2011 22:38 (311008).
Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
protjeran

ev probao sam dodao sam umjesto ovih par metara kabla za telefon stavio sam usb kabl i radi... sad moram nabavit samo njega i mislim da ce moci radit

i nije mi prvi put da spajam nesto oko struje boja na boju ide :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.2.2011 22:59 (GamerFromBiH).

1 0 hvala 0
16 godina
moderator
311008 kaže...

Za prenos signala treba da kabal cijelom duzinom posjeduje iste fizicke osobine.Sutina svega je ti si u pravu, isto kao i ostali samo  ne ulazimo  u neku ''visu matematiku''.{#}

i to uopće nema veze s onim što si iznad rekao nego se sad samo izvlačiš...

rekao si da kabel koji prenosi digitalni signal nemože prenost i analogni i obrnuto, a to nema nikakve veze s ovim što sad govoriš...

priznaj da si u krivu i gotovo...

TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///
16 godina
protjeran

Prvo ne izvlacim se, drugo, fulas moje rijeci.Prvo ja nisam rekao da kabal koji prenosi digitalni signal nemoze prenosit i analogni, nego sam rekao da kombiniranje tih kablova za prenos jedne vrste signala je nemoguce .Kao sto je dokazao kolega iznad koji je povezao telefonski kabal koji prenosi analogni signal i povezao USB kabal i nije radilo, kada je povezao USB kabal sa istim takvim gle cuda radi.Prije svega treba citati i razumiti sta sam rekao a ne izvrtati tudje rijeci.

Posto nisi procitao sta sam rekao procitaj ponovo i da izvinjavam se radi off topica.

311008 kaže...

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.2.2011 23:36 (311008).
15 godina
neaktivan

Uzmi u Chipoteke USB Hub ili samo obični žensko-ženski kabel pa spojiš 2 USB kabela.

Moje kamere rade provjereno i na 15m, bez HUB-a.

Nista nije sveto sve je bruto i neto, sve je zabava!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
311008 kaže...

311008 kaže...

pročitaj ti opet...tu nigdje ne piše da su ti kablovi različiti po fizičkoj ili kemijskoj strukturi nego da prenose različite signale...a kablovi koji prenose različite signale se mogu mješat sve dok ti kablovi zadovoljavaju uvjete koji su potrebni...

TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///
14 godina
protjeran

Mislim da se netreba svadjat oko obicnih zica...........

OK onda cu sutra kupit produzni usb kabal mislim da necu zezut al ipak ako zenem trebat ce mi nekad

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
sisko93 kaže...
EnlightenedPhoenix kaže...
311008 kaže...

Ovdje provodi = hvata

kabli provodi električni signal.. a to kakav ce on bit to nije bitno ..digitalni signal ti je inpulsni signal (0 i 1... 0 prestavlja napon od 0V a 1 vecinom napon od 5V)

nepostoje 2 vrsta vodiča - za digitalne signale i analogne - "SVE JE TO ISTO" - električni signal ... jedina razlika je u otporu žice R=ro*(l/s)   "ro" ovisi o materijalu (bakar), l - duljina, s - presjek žice.... tako da sto je deblji vodič to je manji njezin otpor i teoretski bi mogao imati i 50m produznog usb-a kad bih imao jako debele vodiče

Ipak iako si ti vecinski u pravu i kolega 311008 je bar malo u pravu: POstoje vodovi i za digitalne i za analogne signale. Naime opticki vod prenosi iskljucivo digitalne signale. {#} Just this.

OnTopic:

Ja sam bio produzio kabel svoje WEB cam preko 4-zilnog UTP kabela i radio je super :D

Forum: http://www.elite7hackers.byethost16.com/
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.2.2011 3:17 (xZero).
16 godina
odjavljen

Zapravo, sa stajališta kabela (ni optičkog) ne postoji digitalni signal, već je on suma ogromnog (u idealnom slučaju beskonačnog) broja sinusoidalnih signala. Jedino što je u pravu je da osim električnog otpora, problem može napraviti i karakteristični otpor, što opet nema veze s valnim oblikom.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice