Ultra cudan problem s LAN-om

poruka: 4
|
čitano: 1.334
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Naime, nacrtao sam shemu u Paintu kako bi se lakse shvatilo u cemu govorim.

Router stoji u prizemlju, te jedan UTP kabel ide izvana preko zbuke na gornji kat. (Taj je kabel mijenjan prije mjesec dana, neki F li S-UTP-nisam siguran, prilagoden za vanjsku upotrebu)

Gore se preko 8portnog switcha kabel dijeli na 4 komada, 2 idu u PC-eve, 1 u laptop, te zadnji u PS3. 

Problem se javlja kad se na jednom od PC-ova ili laptopu downloadaju neki torrenti. Obicno mi je puna net brzina oko 570 kB/s, no do zagusenja dolazi cak i kad je na torrentu DL speed limitiran na mizernih 30kB/s (upload na 5). Jednostavno browser ne zeli otvoriti ni jednu web stranicu, ni na jednom kompu. Dakle mreza se zagusi kod bilo kojeg veceg opterecenja.

Ja sumnjam na switch, mada nisam bas siguran, moram jos wireless isprobati.

PS- ako je bitno, ekipa iz Optima telekoma/T-scumma mi je mijenjala kompletnu tel. liniju, u isto vrijeme kad je i vanjski kabel promijenjen. Ne mogu reci tocno kad se problem javio, jer mjesec dana prije toga imali smo pucanja konekcije i do 180 puta na dan, tako da nisam nista ni provjeravao.

EDIT- idem obaviti testiranja direktno povezan na router, pa dodam u post.

Ofc.
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.1.2012 22:55 (mate960).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Probaj ugasiti uTorrent (iz system tray ili end process) pa ćeš vidjeti jel tada dolazi do zagušenja.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Ultra cudan problem s LAN-om

Smanji broj konekcija u torrentu.

bedsoft.net
14 godina
neaktivan

UPDATE- buduci da sam imao problema i sa WLAN-om koji su rijeseni jedino hard-resetom routera, moguce je da je router zablokirao te se zbog toga ovo sve dogadalo. Sutra cu jos isprobat malo torrent na WLANu.

EDIT- izgleda da je ipak router stvarao sve probleme.

Ofc.
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.1.2012 19:23 (mate960).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice