Spori Wi-Fi na Macbook Pro

poruka: 4
|
čitano: 1.288
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
offline
Spori Wi-Fi na Macbook Pro

Pozdrav svima,

Imam problem koji me nervira već nekoliko dana. Naime, internet na Macbook Pro (2015 model) je užasno spor, i to preko Wi-Fi. U početku sam zvao HT misleći da je stvar do njih, međutim stvar je u mom laptopu. Na iPhone-u je brzina normalna tj kakva treba biti..oko 35Mbit-a a na laptoptu je oko 7.

Do sada nisam imao takve probleme... čak sam napravio određene radnje opisane na slijedećem linku.

https://recoverit.wondershare.com/mac-problems/fix-slow-wifi-mac-sierra-upgrade.html


Stvarno ne znam što se to dešava i molio bih Vas za Vašu pomoć. 


Hvala unaprijed!

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.9.2019 15:35 (bighart).
 
0 0 hvala 0
11 godina
online
Re: Spori Wi-Fi na Macbook Pro

ako je ispravan wlan 802.11ac može do teoretskih 1300, tj može oko 70MBs (dvostruko od mobitela).. ali za to modem (router+wlan) treba podržavati potrebne standarde-brzinu + ovisi koji paket imaš.

-tj, morao bi imati istu ili veću brzinu nego na mobitelu, dok se tebi iz nekog razloga spaja na nižoj brzini-standardu (ona slova iza a-b-g-n..) npr najrašireniji je g, do 54mbps.. i to bi morao dobiti, ako se spoji na npr b, tad je max 11 i to je tad nešto što se uklapa u opis tj 7mbps.

-pogrešan standard npr b, ili driver (koji to o(ne)mogućva), + mora biti s obje strane, laptop+router isti strandard moguć. Modem vjerojatno podržava potrebno tj to dokazuje mobitel.

+smetnje, ovisi o signalu, pokušava se psoj najvišom brzinom pa prva zajednička niža.. ako je npr oštećena antena ili smetnje tad nemaš što napraviti, čak obrnuto, ako je signal loš/smetnje viša brzina može biti neupotrebljiva zbog grešaka u paketima. Automatika to odrađuje dobro.. no to ne mora biti za tovj slučaj pravilo. (pogotovo ako se bilo koja opcija mijenjala ručno, tad je to aktivno npr b standard..).

 

btw, to nema neke veze s OSom, win-lin-mac.. ili verzijama. To je primarno stvar standarda-wlana i signala/smetnji. Pravila su za sve oseve ista.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.9.2019 12:22 (ihush).
11 godina
offline
Re: Spori Wi-Fi na Macbook Pro
Zahvaljujem se na odgovoru!

U međuvremenu sam riješio problem - naime, Bluetooth je uzrokovao probleme tj smanjivao je brzinu interneta. Iskreno, na kraj pameti mi ne bi palo. Skoro dvije godine ga koristim, zajedno sa mišem koji je spojen preko Bluetooth-a i nikada se tako nešto nije desilo.

Čim isključim Bluetooth, brzina naraste a kad ga ponovno uključim, pada...
11 godina
online
Re: Spori Wi-Fi na Macbook Pro

..jer je jedan uređaj (oboje, wlan+bt) + btw, BT je preporuka isključiti (kad nije potreban) zbog (ne)sigurnosti.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice