Digao sam si sustav Windows XP Profesional.
I sve je ok osim interneta, nemogu se spojit, a nemogu naci di da postavim svoj ruter preko kojeg cu se spajati.
Molim vas da mi neko tu napise malo detaljnije kako namjestiti to. Bio bih zahvalan.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako si se spojio preko lan kabela i ako ti dolje u trayu "normalno" radi Local Area Connection aka LAN onda u browseru upiši 192.168.1.1 (može biti i 1.2 i slično ovisi do routera) i vidi jel router spojen na internet odnosno pravilno podešen.
moze malo detaljnije?
Najjednostavnije je ti je da se loguješ na svoj ruter. U ovom slučaju na slijedeći način,
1) stisni start i idi na run
2) Upiši cmd i stsni enter
3) upisi ipconfig i stisni enter
4) nadji polje default gateway i prepisi sebi taj br (IP) ide otprilike sa 192.128.0.1
5) udji na chrome i upiši taj br, udari po enteru
6) upiši admin kao username, admin kao pasword, pošto ne vjerujem da ti je taj tko ti je podešavao promijenio pasword za pristup
i voila u ruteru si :)
prvo instaliraj drivere(start->run>device menager i provjeri jel ima upitnika ako ima idi da ti traži na netu a ako ništa ne pronađe skini s neta speccy ili jedan od sličnih programa vdi koje su ti komponente i sa stranica proizvođača komponenti skini najnovije drivere) a onda postavljaj ostala pitanja...kao što ti je kolega već rekao ako se spajaš preko kabla trebao bi ti se automatski povezati na net ako imaš drivere
kako da mi trazi na netu kad nemam, ethernet controller driver instaliran :)
prvo bi trebao taj driver instalirat da imam pristup internetu pa da mi on automatski kaze koje drivere trebam instalirati.
sve sredeno, prvo sam si otisao do knjiznice po driver za internet pa sam dalje updato. hvala :)