Pozz ,dakle imam slijedeci problem imam laptop i preko njega se povezujem na prijateljevu mrezu wireless koja je udaljena 500m,ali mi nije jak signal,on mi predlaze da stavim antenu i vjerovatno router za wireless odnosno accses point ,mene sad zanima kad postavim antenu i kablom je povezem na router ,(znaci sa antene pravo na rouer wireless)
da li moze router zasebno raditi odnosno mora li biti spojen na racunar da bi imao internet na laptopu ,nadam se da me neko razumije sta pokusavam reci,i ako moze pomoc.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ne, nebi trebao..on ti moze sam raditi..jesi se probao spojiti onda na njega vec?
Ne, nebi trebao..on ti moze sam raditi..jesi se probao spojiti onda na njega vec?
ne nisam jos uzeo router trenutno sam spojen samo preko klasicnog wirelessa bez ikakve antene signal fata 4 crtice od mogucih 5 i imam brinu od oko 7 do 8 mbita..kad bih stavio antenu imao bih potpuni signal .. zato pitam da li moze router zasebno raditi da imam u cijeloj kuci internet ovako fatam samo na jednom mjesu u kuci .. ako me razumijes ..