Port forward problem - Speedtouch ST780

poruka: 15
|
čitano: 13.158
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Port forward

Evo već se tjedan dana mučim sam, pa bih sada trebao pomoć...{#}

Uglavnom pokušavam za jednu igru na iPadu otvorit portove kako bi mogao preko neta igrati. Radi se o speedtouch ST780 model(onaj od t-coma) te sam pratio ove upute i sve po njima točno, međutim i dalje kada sve dodijelim i dalje u igri javlja da je loša veza i nemogu igrati. 

E sad jedino što mi je čudno je što kada u postavkama rutera odaberem uređaj kojem će se dodijelit taj profil i odaberem iPad, primjetio sam da se MAC adresa ne poklapa sa onom koja piše da je na iPadu, međutim kada u ruteru odem na popis spojenih uređaja i tamo provjerim MAC adresa je ista kao i na uređaju. Pokušao sam ići sa upisivanjem ip adrese kada se dodjeluje profil ali opet ništa... Više neznam šta napravit pomalo sam lud xD Firewall je isključen tako da on ne bi trebao biti problem...

Ali također i kada sam pokušavao forward-at portove na kompu(žično spojen) isto sve dobro napravim postupak međutim portovi nikad otvoreni, znači nije samo sa iPadom slučaj...Nadam se da će te mi uspjet pomoći{#}

Portovi koje treba otvorit Portovi koje treba otvorit
Stoja
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.4.2013 14:36 (Stoja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Ima netko kakvu ideju? Da li možda može biti problem do firmware-a?
Stoja
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Port forward problem - Speedtouch ST780

Kani se ćorava posla. Meni je isto trebo neki port pa nisam mogo sam pa sam zvao SZK pa su me odyebali pa sam tražio tehničku službu pa su me i tamo odyebali pa sam slao prigovor pa su me i tamo odyebali. pa sam jednostavno otišo s tcoma.

15 godina
Išao bi ja da imam gdje ali nažalost samo t-com mogu imati, i osim ovog problema zbilja nikakvih drugih problema sa uslugom...
Stoja
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kada kreiraš port forward "Game or Application" na Thomson-u ostavi triger port nedefiniran:

Dodjeljivanje kreirane "Game or Application" nekom uređaju radiš ovako. Ako si siguran koja ti je MAC adresa onda je najsigurnije ovako:

ili ako nisi siguran koja ti je MAC adresa onda uređaju definiraš fiksnu IP adresu pr. 192.168.1.10 (pazi da ne pogodiš već postojeću):

Thomson je dosta mušićav po pitanju port forwarda pa bilo dobro izbjegavati nestandardne "private network" adrese tipa "192.200.20.X" nego koristiti  isključivo koristiti standardne:

192.168.0.0 - 192.168.255.255

172.16.0.0 - 172.31.255.255

10.0.0.0 - 10.255.255.255

http://en.wikipedia.org/wiki/Private_network

a njega ostaviti na default adresi 192.168.1.1, ako je ikako moguće.

15 godina
ivo_svetrice kaže...

Thomson je dosta mušićav po pitanju port forwarda pa bilo dobro izbjegavati nestandardne "private network" adrese tipa "192.200.20.X" nego koristiti  isključivo koristiti standardne:

192.168.0.0 - 192.168.255.255

172.16.0.0 - 172.31.255.255

10.0.0.0 - 10.255.255.255

http://en.wikipedia.org/wiki/Private_network

a njega ostaviti na default adresi 192.168.1.1, ako je ikako moguće.

Možeš mi ovo malo više pojasniti kako mogu provjeriti koju adresu koristim? Koliko vidim meni za ipad stoji adresa da je 192.168.1.6 , dali to treba promijenit i kako?

Jel ovako sad na slikama kako treba?

Stoja
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.4.2013 0:00 (Stoja).
15 godina
neaktivan

Prva slika izgleda OK, a i druga ako se iza "your-c31xxx" nalazi tvoja prava adresa.

Ako su ti na računalu kroz firewall otvoreni ti portovi, to je to.

Savjet, probaj prvo podesit port forward za recimo nešto jednostavno TCP 3389 (remote desktop control) -> PC.

Pa ako to prolazi, problem leži u nečem drugom. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.4.2013 18:53 (ivo_svetrice).
14 godina

Jesi li probao otići na www.canyouseeme.org i upisati neki od propuštenih portova?

Ako to ne radi onda probaj DMZ na iPad.

Avatar sadrži sliku igre koju trenutno prolazim.
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.4.2013 21:39 (Alkaline).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

ma ocito da nekaj blokira portove. e sad.... jeli softver u ruteru ili T-com to je pitanje.... zval sam SZK i ona mi je rekla da oni ne blokiraju portove (mos mislit kak bu mi rekla da blokiraju :P) i da oni po tom pitanju nikaj nemreju reci. znaci drugim rijecima odhebala me lagano ( kao kaj rekal udarnik60 )

na zalost dosta nas smo primorani da koristimo T-Com posto nam ostale konekcije nisu dostupne.

btw.... dali je netko probao otvarati portove na nekom drugom ruteru a da je na T-Comu?

0 0 hvala 0
11 godina

A koje su admin lozinke za ST780 s novim firmverom???

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.5.2013 14:05 (goranbo).

0 0 hvala 0
16 godina
Silver O'Neill kaže...

ma ocito da nekaj blokira portove. e sad.... jeli softver u ruteru ili T-com to je pitanje.... zval sam SZK i ona mi je rekla da oni ne blokiraju portove (mos mislit kak bu mi rekla da blokiraju :P) i da oni po tom pitanju nikaj nemreju reci. znaci drugim rijecima odhebala me lagano ( kao kaj rekal udarnik60 )

na zalost dosta nas smo primorani da koristimo T-Com posto nam ostale konekcije nisu dostupne.

btw.... dali je netko probao otvarati portove na nekom drugom ruteru a da je na T-Comu?

Imao sam oba Thomsona, dakle ST780 i TG782.... routeri su gotovo pa identicni sto se tice funkcionalnosti, postavke su iste, ugl ovi routeri su sranje za portove (admin pristup ne nudi puno toga). Frend mi ima Siemens Gigaset SX 763 i na njemu se portovi mogu otvoriti bez ikakvih problema.... a kazu da se moze i s novim ADB routerom.

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.5.2013 14:09 (lovac82).
13 godina
protjeran

Moj savjet ti je da uzmeš što veču sjekiru i sasječeš taj ruter u piljevinu!

To smeče nevalja kolko plastika na njemu košta.

Ja sam se godinama mučio sa portovima da bi normalno igrao BFBC2 i doživio sam totalni poraz,

Sad sam prešo na drugog operatera i dobio neki usrani kineski ruter iz kučne radinosti,upalim bf vidim nat type 3,odem u postavke kliknem DMZ i to je to.

Moj savjet je da se ne igraš s portovima jel nečeš uspjet,nitko živ na ovoj kugli to nije uspio.

Believe those who are seeking the truth. Doubt those who find it!
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.5.2013 16:27 (roseman).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Rješenje: Port forward problem - Speedtouch ST780
roseman kaže...

Moj savjet je da se ne igraš s portovima jel nečeš uspjet,nitko živ na ovoj kugli to nije uspio.

Evo, probat ću ja...

Dakle, potrebno je isključiti firewall na routeru. Pod "isključiti" mislim upravo to, a ne pod "Firewall" izabrati profil "Disabled".

1. Logiraj se na router (192.168.1.1) kao admin (user: administrator / password: !M1PhoIAD2)

2. Napravi backup trenutnih postavki

3. Otvori snimljeni file (user.ini) i pronađi slijedeću liniju (odmah ispod linije [ firewall.ini ]):

config state=enabled keep=disabled tcpchecks=exact udpchecks=enabled icmpchecks=enabled logdefault=disabled logthreshold=enabled tcpwindow=65536

4. Promjeni "state=enabled" u "state=disabled"

5. Snimi file i napravi restore koristeći izmjenjeni file

6. U sučelju routera odi na "Firewall" - trebalo bi pisati "The firewall is disabled." bez mogućnosti izbora profila firewall-a

Portovi više ne bi trebali biti blokirani. Meni nisu! :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.11.2013 14:05 (zibel32).
16 godina
Re: Rješenje: Port forward problem - Speedtouch ST

Osim kompletnog gasenja firewalla mogu se probat i ove dvije metode. Uvjet su root ovlasti i pokrenut telnet servis. (nisam probao dali radi pod Administratorskom rolom)

Metoda prva - primjer za port 8080 na laptopu (192.168.1.249)
Telnetirati se na modem i ukucati:

:service host add name=HTTP-8080-lap

:service host rule add name=HTTP-8080-lap protocol=tcp portrange=8080-8080

:service host assign name=HTTP-8080-lap host=192.168.1.249 log=disabled
nakon naredbe za list:
:list name=HTTP-8080-lap
Treba pisat ovak nes:
Service Name:"HTTP-8080-lap" Category:Not categorised Host:192.168.1.249 User-Defined:yes Log:disable

-------------------------------------------------------------------

Port 8080 for protocol tcp will be forwarded to host port 8080

Metoda druga: modifikacija NAT mappinga
Isto preko telneta:

:nat mapadd intf=Internet type=napt inside_addr=192.168.1.249 protocol=tcp outside_port=8080 inside_port=8080 mode=inbound
Testirano na TG782i, firmware 8.6.Q.3

16 godina

Vi koji nemate/ne zelite MaxTV IPTV i vama kojima je dostupna iskljucivo T-com mreza, bolje vam je da se prebacite na Iskon Duo Funky uslugu (209 KN mjesecno, ukljucena naknada/pretplata za telefonsku liniju). Dakle, dobijete FLAT internet i 10 Mbit/s brzinu, 200 minuta prema fiksnoj mrezi (placate samo uspostavu), 20lp/min prema EU i normalni router na kojem mozete otvarati portove.

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put čet 31.7.2014 16:50 (lovac82).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice