Opaki mrežni problem !!!

poruka: 6
|
čitano: 1.381
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Opaki mrežni problem !!!

Pozdrav !

Ovako, imam PC (W7 Ultimate, 32 bitni) spojen na Zyxel router putem kabla i Asusov laptop (W7 Ultimate, 64 bitni) koji se spaja na isti taj Zyxel putem wirelessa. Barem bi tako trebalo biti no dogadja se sljedece:

Laptop mi ima samo djelomican pristup mrezi, tj. spojen je na Zyxel, ali nije moguce ostvariti pristup internetu ! Da stvar bude bolja, kada ustekam laptop u Zyxel, internet radi normalno. Kada se putem wirelessa spajam na bilo koji nezasticeni uredjaj iz susjedstva, ukljucujuci Zyxel od susjeda, internet radi normalno. Stovise, cak mogu i slati podatke sa PC-a na laptop i obratno putem wirelessa.

Probao sam sljedece:

Disable / enable / update network adaptere na oba stroja.

Rucno sam upisao nove IP adrese, subnet mask, gateway i DNS i isto tako ih kasnije i resetirao na oba stroja putem CMD-a.

U potpunosti sam iskljucio windows firewall na oba stroja, prekontrolirao sve dozvole u NOD32 (snimljen na oba stroja), cak sam probao i iskljuciti firewall na NOD-ovima, stovise, ugasiti ih.

Nista nije pomoglo !

Imam li jos koju opciju prije nego se bacim sa balkona ?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Opaki mrežni problem !!!
bacit router s balkona,pa ga hvatat u zraku? Mac adrese? Wlan postavke pca?
15 godina
neaktivan
Opaki mrežni problem !!!

mislim da bi najlakse bilo resetirat na routeru postavke pa vidjet jel radi ako si slucajno stavi neki rule koji blokira net. kolko se sjecam tog router postojalo je 4 rule-a WAN to LAN LAN to LAN i slicno....

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Probao sam i resetirati router, bez brige. Hm, gdje bi se ta pravila trebala podesiti, na Zyxel setup pageu?

15 godina
neaktivan

hm da sad sam pogledao, to je tamo pod firewall default policy... ne znam stvarno, ugasi na zyxelu firewall kompletno pa vidi

15 godina
neaktivan

Probao sam prije nekoliko sati nastimati ta pravila, stavio sam za svako sve na allow, probao sam staviti i opciju firewall bypass pa i potpuno ugasiti firewall (pricam o Zyxel firewallu), nista od toga nije pomoglo.

Ali sam skuzio nesto sto nema smisla, iako sam bio jos ranije resetirao router (putem gumba) i prije nekoliko sati ponovno (putem opcije reset koja se nalazi na default pageu), opcije su mi sve iste. Zar se ne bi trebalo sve vratiti na tvornicke postavke ?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice