Ljudi, lud sam već! :) Ovako, ovo je moj iritantni problem. Počelo je s time da nisam mogao nikako pristupiti u My Computer nakon što bi komp bio upaljen neko vrijeme. Nije se vidio ni jedan drive, sve prazno a ona zelena traka gore bi se beskonačno učitavala. Koristim Windowse 7 ultimate 64bit. Prvo sam mislio da je problem u tome što imam 3 hard diska; stariji Hitachi, Samsung F1 i najnoviji WD Black. Svi su ispravni, i napajanje je dovoljno jako. Tako da sam ih sve ugasio osim glavnog naravno. Ali problem je ostao. Onda sam mozgao i kopao po internetu i došao do najvjerojatnijeg uzroka. Najvjerojatnije serucka network discovery, ali to još testiram i za sada je već 2 dana sve ok. Dakle, ugasio sam network discovery na home i public profilima. Mreža mi nije bitna jer ne dijelim ništa s drugim kompjuterima u kući. E sad dolazi drugi problem a to je windows firewall koji se automatski pali kada ugasim network discovery, a ja njega ne želim jer koristim Comodo. I obrnutno je isto, kada ugasim w. firewall pali se n. discovery. Pa kaj to nije iritantno? :D Bio bi zahvalan ak bi netko znao kak se to ubija? :)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Probaj obrisat Crapmodo.
Iskljuci windows firewall i makni commodo. Samo cu ti reci sretno sa uninstalacijom commoda, trebati ce ti vjeruj mi.
Ajme, pa ja sam mislio da je Comodo jedan od najboljih antivirusnih, svi ga hvale. Koji vi preporucate? Prije sam imao Nod ali on mi se zamjerio.
Ajme, pa ja sam mislio da je Comodo jedan od najboljih antivirusnih, svi ga hvale. Koji vi preporucate? Prije sam imao Nod ali on mi se zamjerio.
Comodo ima izvrstan firewall. Antivirus je dobar, ali još uvijek nije to-to. Ako misliš da je problem u Comodu, obrati im se na službenom forumu. Tamo ćeš dobiti više informacija.
Isprobao na svojem kompu. Windows firewall mi se isto uključio kad sam isključio network discovery. Izgleda da je štos u tome što su postavke/pravila u "Network and Sharing Center" vezane za Windows Firewall. Vidi ovo i ovo. Ako sam dobro skužio, kad instaliraš third-party firewall, windows firewall se isključi. Tada se automatski i njegova pravila network discovery i file sharing prebace u allow all stanje, jer od sada preko third-party firewalla ide sav promet, pa u third-party firewallu odabireš želiš li ili ne biti vidljiv drugima. Kad isključiš network discovery, time ponovno aktiviraš pravila, pa se Windows firewall uključi.
Možda nisi dobro konfigurirao pravila ili je problem u mreži. Zato prilikom otvaranja My Computera, Windows pokušava učitati uređaje sa mreže, ali ne može, pa učitavanje vječno traje.
D1001 hvala ti puno na odgovoru! Budem to malo pročačkao tijekom dana pa javim rezultate. :)
Izgleda da sam riješio problem. Trenutno sve radi kak treba. Našao sam rješenje posredno preko linkova koje si postao. Ako se slučajno netko nađe u istom problemu evo rješenja:
Anything you do is completely reversible and, if you're a single PC with no need for shared resources, shouldn't have an impact on day to day activities.
There are two parts to this.
1. Disabling NetBIOS
2. Disabling SMBs
First NetBIOS:
1. Open Network and Sharing Centre
2. Select Change Adapter Settings
3. Right click your network adapter and select properties
4. Select Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) and select Properties
5. Select Advanced
6. Select WINS
7. Select Disable NetBIOS over TCP/IP
8. Select Ok...
Second SMBv1, v2 and v3
1. Open an elevated command prompt (Administrative command prompt)
2. Enter the following commands one at time pressing Enter after each.
sc.exe config lanmanworkstation depend= bowser/mrxsmb20/nsi
sc.exe config mrxsmb10 start= disabled
sc.exe config lanmanworkstation depend= bowser/mrxsmb10/nsi
sc.exe config mrxsmb20 start= disabled
To re-enable:
sc.exe config lanmanworkstation depend= bowser/mrxsmb10/mrxsmb20/nsi
sc.exe config mrxsmb10 start= auto
sc.exe config lanmanworkstation depend= bowser/mrxsmb10/mrxsmb20/nsi
sc.exe config mrxsmb20 start= auto
The alternative to this is to disable and stop the Workstation and Server services vis services.msc. Doing this will also cause the browser service (nothing to do with web browsing) and the Homegroup Listener services to be disabled.
1. Open Start
2. In the search box type services.msc
3. Locate Server (LanmanServer)
4. Select Stop and Disabled
5. Repeat for Workstation (LanmanWorkstation)
Restart the PC.