Kako spojiti 2 PC-a na jedan router...?

poruka: 6
|
čitano: 8.080
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Imam  2 računala spojio sam ih na jedan router D-Link DSL-584T

e sad me zanima kako mogu podesiti  da mogu sa oba računala biti istovremeno na internetu?

Kad mi je jedno racunalo na internetu sa drugim se ne mogu spojiti...

Oba računala imaju windows  7.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Rješio problem.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Kako spojiti 2 PC-a na jedan router...?
danci0000 kaže...

Rješio problem.

1. Postavio si pitanje u nadi da će ti netko pomoći.

2. Riješio si problem za sebe a ne bi želio to podijeliti sa drugima i tako pomogao budućim čitaocima tvoje teme =:-(     

Umjesto tebe ja ću probati pomoći ostalim čitaocima ;-)

- Slikoviti tutorial spajanja dva kompa u mrežu i na ADSL ruter sa izlazom na internet

Web tutoriali za početnike, Autocad, Windows, Excel, Word, FrontPage, PowerPoint, Home Network ...
16 godina
neaktivan

Treba složit da router bude stalno spojen na internet, ne treba nikakve ip adrese mijenjat.

Dakle kad upališ računalo da si odmah spojen, a ne da moraš iči na conect to internet, ili dial up...

Evo link ovdje možete pronači, kako složiti da stalno bude online.

Slične su postavke kod svih routera.

http://www.t-com.hr/privatni/kzona/podrska_savjeti/maxadsl_uredjaji_wlan.asp

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
RE: Kako spojiti 2 PC-a na jedan router...?
IvanC kaže...
danci0000 kaže...

Rješio problem.

1. Postavio si pitanje u nadi da će ti netko pomoći.

2. Riješio si problem za sebe a ne bi želio to podijeliti sa drugima i tako pomogao budućim čitaocima tvoje teme =:-(     

Umjesto tebe ja ću probati pomoći ostalim čitaocima ;-)

- Slikoviti tutorial spajanja dva kompa u mrežu i na ADSL ruter sa izlazom na internet

Bok. Jel postoji kakav jednostavniji način za to napraviti..meni je to sveto pismo.

Jel bi to radilo ovako...telefonsku lijiju ubudem u ruter, a na ruteru iza imam 4 mjesta za one veće konektore, 2 on njih su LAN, i da jedan komp ubodem u LAN 1 a drugi u LAN 2. Može to tako? Bez kreiranja mreže, samo da oba kompa mogu na net...ne moraju biti umreženi.

Truth is the truth hurts ... Don't you agree??
13 godina
protjeran

Tako je i zamišljeno da radi.

S time da će ti kompovi biti umreženi, tj. moći će komunicirati jedan s drugim. DHCP servis routera će im dodijeliti IP adrese iz istog subneta. Recimo, ako ti router na adresi 192.168.1.1, DHCP dodjeljuje prvu sljedeću slobodnu IP adresu prvom računalu koje ju od njega zatraži. Recimo da prvo upališ svoj komp, on će dobiti IP adresu 192.168.1.2. Nakon toga, tvoja sestra dođe, upali svoj komp i dobije IP adresu 192.168.1.3. Obje možete na net, a možete i pristupiti onom drugom računalu. Pod uvjetom da imate korisnička imena, lozinke i shared foldere. A možete igrati i igre na lokalnoj mreži. Ak te naživcira kaj je uzela tvoj omiljeni bolero bez pitanja i spalila ga čikom, pozoveš je na koju partiju Unreala i pikneš joj šest raketa drito vugla. I tak... Imaš sestru, ne?

{#}

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice