Imam A1 pretplatu i njihov mediabox za gledanje tv-a. To je austrijski Max-Tv. Posto je taj mediabox smece i necu imat sto daljinci fino sam nasel popis IP adresa na kojima A1 gura IPTV i slozio listu za kodi. Sve fino radi i super sam zadovoljan, ali ocu raskinut ugovor sa A1 i prebacit se na UPC jer za iste novce dobijem 125 megabitni internet a sad imam 40, plus dobijem 28 HD kanala koji su valjda smece ali what eva.
Moje pitanje i radi cega pisem je to da me zanima kak mogu snifat IP adrese na kojima se vrti stream od IPTV-a. Znaci za A1 sam nasel popis IP-a na netu ali za UPC nema i ako uzmem njihovu uslugu onda ne mogu koristit kodi jer ne znam na kojim adresama vrte kanale pa ne mogu napravit playlistu. Sa kojim softverom mogu snifat mrezu i ubrat ip adrese streamova te kak moram spojit taj mediabox da ga ulovim u streamu? Brijem da trebam biti na mrezi sa kompom upalit stream ubrat IP i stavit na playlistu, pitanje je moram komp stavit izmedu providera i mediaboxa ili je dovoljno da sam na istom switchu te koji softver trebam?
Skinul sam Wireshark za pocetak pa isprobam kad dojdem doma. Je dosta da sam na mrezi sa mediaboxom ili promet mora nekak ici preko kompa da uberem ip?