Haker?

poruka: 18
|
čitano: 6.189
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Haker?

Mislim da imam problem sa sigurnosti, a nisam pri lovi pa ne mogu platiti stručnjaka, a osobe koje bi mi mogle pomoći nisu blizu...

Problem je taj da sumnjam da mi je netko iz nekog razloga hakirao laptop. Zvuči mi smiješno jer nisam nikakva važna osoba, ali sumnjam na to već duže vrijeme, ali pošto mi antivirus i onaj antimalware program nikad ništa nije pronašao mislila sam da sam samo paranoična. Ali kad se kursor nekad pomiče sam od sebe, kad na meni baru moje najdraže stranice mijenjaju mjesta, kad se stranice same od sebe zatvaraju i otvaraju ne ostaje mi pomisliti ništa drugo nego da je netko ušao u moj laptop. {#} To me straši, zašto bi netko to radio...

Molim neki savjet, pomoć, negdje sam pročitala da trebam porvjeriti ITC/IP stack što god to značilo. I da onda moram onemogućiti "remote desktop/remote sharing". Također da se ne oslanjam samo na antivirus program.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Haker?

Instaliraj neki Firewall i ne bi trebalo biti problema.Nije upasti u PC tako lahko kako svi pricaju..

12 godina
neaktivan
Haker?

uglavnom ako imas nekakve vazne podatke ili slike koje nisu za za tudje oci, makni ih sa kompjutera, prebaci na cd, ili usb...pa bar dok ne otkrijes...nikad neznas tko ti je susjed.

pero
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Haker?

Za probu, kada se drugi put počne micati miš ili tako nešto samo od sebe ugasi router. Ako se i dalje to bude događalo onda to nije nešto/netko sa neta. Da je samo miš pomislio bih da je do kvalitete njega, neki koji su lošije kvalitete mogu "misliti" da se kreću ako stoje na šarenoj podlozi, no pošto kažeš da ti se i tabovi miču...

Da li je tvoj komp jedini u kući? Možda ti neki ukućan (brat, sestra?) pravi probleme. Tj. neki program za takve namjene instalirao da te plaši. Prije 10+ godine je jedan moj frend to napravio bratu pa ga zezao, od miša i takvih stvari do samostalog zatvaranja i otvaranja CD čitača :D.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Haker?

Nemam ništa inkriminirajuće na laptopu, ali opet nije ugodno kad imaš osjećaj da netko prati što radiš...kako se kursor može pomicati sam od sebe, kako web prozor može otići u "minimze" sam od sebe itd.? Da se dogodilo samo jednom, prešla bih preko toga, ali to se često događa.

Firewall radi kako treba, tako bar antivirus kaže.

@Solo - moj komp je jedini u kući, a brat koji bi možda i radio takve stvari je u drugom gradu. Roditelji me ne bi tako zezali, nadam se.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.3.2013 23:55 (Rory).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Solo761 kaže...

Za probu, kada se drugi put počne micati miš ili tako nešto samo od sebe ugasi router. Ako se i dalje to bude događalo onda to nije nešto/netko sa neta. Da je samo miš pomislio bih da je do kvalitete njega, neki koji su lošije kvalitete mogu "misliti" da se kreću ako stoje na šarenoj podlozi, no pošto kažeš da ti se i tabovi miču...

Da li je tvoj komp jedini u kući? Možda ti neki ukućan (brat, sestra?) pravi probleme. Tj. neki program za takve namjene instalirao da te plaši. Prije 10+ godine je jedan moj frend to napravio bratu pa ga zezao, od miša i takvih stvari do samostalog zatvaranja i otvaranja CD čitača :D.

hahaha, to je i meni buraz radio prije nekih 5 godina... ja sam misom idem lijevo, a mis ide desno itd.. 2 tastature sam razbio dok mi nije priznao {#}

pero
12 godina
neaktivan
Rory kaže...

Nemam ništa inkriminirajuće na laptopu, ali opet nije ugodno kad imaš osjećaj da netko prati što radiš...kako se kursor može pomicati sam od sebe, kako web prozor može otići u "minimze" sam od sebe itd.? Da se dogodilo samo jednom, prešla bih preko toga, ali to se često događa.

Firewall radi kako treba, tako bar antivirus kaže.

poslusaj od kolege savjet i samo ugasi ruter kada se to pocne dogadjati ili iskopcaj usb stick od interneta(zavisi kako si vec povezana) ako nastavi, imas neki virus vjerojatno...ali po mojoj logici neko te provocira :)

pero
16 godina
Haker?

ajd redom,

obrisi teamviewer

diseblaj ako nisi remote desktop, win7 ovako http://technet.microsoft.com/en-us/magazine/ff404238.aspx , xp ovako http://www.microsoft.com/resources/documentation/windows/xp/all/proddocs/en-us/rdesktop_disable.mspx?mfr=true

pogledaj da nema nikakvog port forwardinga na ruteru za adsl/etc, u slucaju da nadjes nesto pikni screenshot da vidimo portove

Netko ti na cudan nacin iskazuje ljubav ili si paranoicna.

Reinstall windowsa i onda si 100% sigurna da nema nikoga.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ok, napraviti ću to u jutro. Ali i meni se čini da me netko provocira.

Puno hvala na odgovorima. :)

14 godina
Haker?

Otvori notepad i napisi da pokaze svoje pravo lice {#} ... Vec su kolege rekle... Ja ne vjerujem da je netko "hakirao", prije neki virus.. Pogasi ovo sto su naveli i skeniraj komp, trebalo bi rijesiti problem...

Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
david7 kaže...

Otvori notepad i napisi da pokaze svoje pravo lice {#} ... Vec su kolege rekle... Ja ne vjerujem da je netko "hakirao", prije neki virus.. Pogasi ovo sto su naveli i skeniraj komp, trebalo bi rijesiti problem...

ahhahahahaha, to bi trebalo upaliti {#}

pero
13 godina
neaktivan

Da ne bude ovo kao iz kultnog filma Matrix :D bas bih jednoj osobi volio da vidim izraz lica kad bi joj pokazivac misa hodao u suprotnu stranu od one koju on mice, a tek bi bila prava fora da  mu otvorim Notepad i napisem ''ja sam tvoja savijest'' {#} Bwt, nesto iskreno sumnjam da ti neko hakirao ili upao u lap.Mislim znam da je moguce, ali nije to nesto sto se radi obicnim smrtnicima.Prije ce biti da je nega PC baja, ili da onaj na dodir osjetljivi dio nije umazan.

12 godina
neaktivan
Solo761 kaže...

Da, to što mi se tab pomaknuo mi je najsumnjivije, ajde kursor tj. miš se može slučajno sam od sebe pomaknuti i je na šarenoj podlozi, ali jedan tab za kojeg znam da je bio na trećem mjestu s desna se jučer pomaknuo na prvo s lijeva. Ja ga nisam micala, a nitko drugi od ukućana 100% nije bio na mom laptopu. I ti prozori koji se sami od sebe maximiziraju ili minimiziraju...

Uglavnom, danas nije bilo čudnih događaja, skenirala sam ponovno, antivirus opet ništa nije pronašao. Remote desktop je "disejblan", već je bio i prije nego što sam pokušala. Kad skužim kako provjeriti port forwarding na routeru, ako nađem nešto sumnjivo postavit ću sliku ovdje.

12 godina
neaktivan
Haker?

Preimenuj korisnički račun u ''SWAT Command Vehicle'' :D

Izvan WC-a ne trpim druženje s govnima...
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Haker?

Hmm da, swat team vehicle, meni baš i nije do smijeha.

Izgleda da je većini moj problem smiješan. Evo neki tip mi šalje poruku u pm da će mi preko teamviewera pogledati u čemu je problem. Daj, toliko naivna nisam. {#}

Pozdrav, hvala onima koji su pokušali pomoći.

1 6 hvala 0
17 godina
Haker?

A gle, nije nužno da je zlonamjeran prijedlog :).

No ajmo prvo redom, koji router imaš? Da ti možemo reći što upisati i kuda kliknuti da vidiš port forwarding.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Haker?

Svi nesto u zadnje vrijeme preporucuju da se stavljaju različite sifre na različite accounte jer kad haker probi jednu odmah sve ima bla bla...
Kako svatko posten nema bas sto za sakriti a dvadeset razlicitih sifri nam se bas i neda pamtiti zanima me kad haker provali i uzme nam neke info jesu li oni dobri u dusi i hoce li nam nanjeti kakvu stetu na accountu(ako se to uopce moze)?

Coca-Cola je Najpoznatije piće, a ujedno i druga najpoznatija riječ na svijetu - odmah poslije riječi OK.Njezina je formula jedna od najvećih svjetskih tajni.U Brazilu se smatra da je Cola afrodizijak
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.4.2014 23:44 (meluka).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
meluka kaže...

Svi nesto u zadnje vrijeme preporucuju da se stavljaju različite sifre na različite accounte jer kad haker probi jednu odmah sve ima bla bla...
Kako svatko posten nema bas sto za sakriti a dvadeset razlicitih sifri nam se bas i neda pamtiti zanima me kad haker provali i uzme nam neke info jesu li oni dobri u dusi i hoce li nam nanjeti kakvu stetu na accountu(ako se to uopce moze)?

Obama je jedini problem. On te voli gledati preko web kamere dok masturbiraš i te snimke djeli među svojim političkim prijateljima.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice