Cudan problem na wirellesu

poruka: 8
|
čitano: 1.273
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Cudan problem na wirellesu

Ovako, korisnik sam wirelles mreže vec oko pola godine i desavalo mi se da nekad duže vrijeme nemam mreže ali kažem samo nekad jer je ovaj ustupnik na koji sam prikačen tek u ekspanziji tako da često usljed njihovih radova ili postavljanja novih antena moram mirovat i ja ali i drugi korisnici. Jedan takav opći renew mreže su uradili nedavno i tada isto tako nisam imao signal ali kad se vratio sa njim mi je stigao i jedan teži problem. Inače se mogu spajati preko laptopa i desktop kompa jer mi je antena-prijemnik na kući a odašiljač u krugu da ga hvata i antena sa laptopa,međutim pošto mi je modem za antenu na spratu a bila je zima, kao i uvijek prenio sam računar na donji sprat i tako da sada imam mogućnost da se spajam samo preko laptopa. Problem je u tome da nakon tog njihovog obnavljanja odašiljača-postavljanja novih, prilikom konekcije laptop mi izbacuje mrežu na Verifying Username and Password.Pomislio sam da je problem do mog korisničkog računa pa sam zatražio novu šifru ali ista stvar se već duže vrijeme ponavlja i smara me. Mreža dakle nije otvorenog tipa već je zaštićena, na sreću ja imam više laptopova pa se uspijevam konektovat preko jednog dok na ostalim i na desktop kompu izbacuje na pomenutom mjestu...za komp sam nabavio wirelles adapter misleći da će barem na njemu sve ić normalno ali ne...dakle najčudnije mi je što na jednom laptopu uspijevam da se normalno konektujem ali na drugim ne mogu još plus što je to Asus EEE PC te me još ubija svojom malom rezolucijom ekrana na što nisam navikao. Znam da je tekst preopširan ali to je jedini način da malo pojasnim situaciju...Možel mi neko pomoć jer već gubim strpljenje...Hvala unaprijed!!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Cudan problem na wirellesu

Puno si pisao, malo rekao.

Šta to znači 'Mreža dakle nije otvorenog tipa već je zaštićena'; odnosno kako je zaštićena wep, mac adr. ?

Malo više podataka daj.

16 godina
neaktivan

Ma da sa sifrom i usernameom...Placa se i glupo bi bilo bez tog...da se neko djaba uvali...heh

16 godina
neaktivan

Šta je to 'ustupnik'?

I šta je to 'antena-prijemnik'?

I na šta se ti konektaš kad te izbacuje na svoj router/ap, ili na šta?

Nisam baš shavtio cijelu situaciju.

16 godina
neaktivan

Vidis imam antenu na kući koja je skopčana na modem koji mi je na spratu kuće ali ja se mogu i bez nje konektovat jer mi je odašiljač dosta blizu, naravno to mogu uraditi preko laptopa koji ima ugrađen wi-fi prijemnik ili da kupim wirelless adapter za komp što sam takođe uradio.Dakle ta antena-prijemnik je ustvari za stolni komp jer se konektuje na modem iz kojeg vodi kabel na lan utičnicu na matičnoj- dosta nova tehnika..kapiraš ide na isti nacin kao i adsl i brz je kao i on..dakle konektujem se direktno na odašiljač-isto antenu..ovo je ustvari privatna wirelless mreža

17 godina
heged kaže...

Ma da sa sifrom i usernameom...Placa se i glupo bi bilo bez tog...da se neko djaba uvali...heh

pa kao se placa, onda ti je najbolje da se njima javis, pa ce ti oni pogledat u cemu je problem..

16 godina
neaktivan

Ti se spajaš na acess point (to je tvoj odašiljač).

I stvar je ista spajao se ti na wireless mrežu s laptopom, kompom ili mobitelom.

I kao što rekoh, acces point se štiti s hide ssid, user name/password, wep/wpa key i filter po mac adresi.

User name/password je najjednostavnija vrsta zaštite i najnepouzdanija, pa je sigurno u igri još neka...

Ako su ti 'user name/password' postavke na svim računalima iste, vjerovatno ostale postavke nisu pa tu traži problem.

16 godina
neaktivan
Veliki wirelles problem......

Pozdrav ljudi!

U mom mjestu pojavio se neki tip koji nam je svima duplirao wirelles mreze, sta znaci da kada napravim refresh wirelles mreza i pronadjem ime mreze svog prijatelja na kojeg se mogu spajati zato sto imamo takav dogovor, uspijem se konektirati na ime XYZ kako se zove spot mog prijatelja, ali ubaci mi se neka pocetna stranica tog tipa koji reklamira neke svoje proizvode i nemogu se spojiti na internet. Uspio je klonirati sve wirelles tocke u mom mjestu, tako da cak ponekad imam problema da se spojim na vlastitu mrezu.Njegov signal je uzasno jak, tako da neznamo sta da napravimo, moze savjet, pomoc kako rijesti taj problem, da ga nekako diseblam ili sta vec......

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice