Zapucavanje kompjutera u igrama

poruka: 12
|
čitano: 2.300
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Pozdrav svima.

Imam problem kod igranje igara...  GTA IV, Dirt3, Mafia II... Igra daje velike fps-ove, ali u nekom trenutku zna naglo da padne, pa steka, pa sve normalno i tako cesto... zanima me sta nije u redu, u kompu imam 2 grafe, na procu i jednu ovako i njih sam spojio i drivere je windows sam instalirao i sve radi ok... ali samo u igricama mi to radi... a i izbacuje mi crte po ekranu, najvise se vide kada je neka crna pozadina, stalno titra, neznam ni to do cega je, i to se sve pojavilo kada sam uzeo novi komp, sve je dobro spojeno, nadam se da nije do maticne ili proca, inace ima da to pojedem i pljunem u kontenjer... 

Hvala vam unapred!!!

Igy
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Izmjeri temperature sa HWMonitorom dok igraš i stavi ovdje sliku. Skini i pokreni MSI Afterburner ili GPU Z i stavi slike nakon što izađeš iz igre kad ti se uspori ili pojave te crte na monitoru.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Zapucavanje kompjutera u igrama

te crte na monitoru su mi stalno, nisu samo kada je ugasen.. refresh rate mi je 60 Hz na monitoru a tako namesteno i za graficku.. igro sam dirt stekalo je malo vise  i izasao sam i slikao, i kompjuter se poceo zapucavati nenormalno, pomerim mis, on nakon 5-10 sec ga pomeri i tako stalno dok ga sada nisam restartovao i radi normalno, temperature koliko vidim su malo vise nego previse ... evo slika..

Igy
16 godina

Ili se ja varam ili ti procesor gori od temperature{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Dal mi se onda zbog njega to i desava, jer dao sam zadnje novce za komp i nikada vise, i zano sam da cu se oopet zaheebati.. sada moram i kuler uzeti o.O .. sacu ja da proverim sa msi afterburner koliko imam iskoristivosti komponenata u igrama pa cu staviti slike, ako mi se opet ne zasteka..

Igy
16 godina

Ako su ovo točne temperature procesora onda je zbog njega.

Promjeni pastu i provjeri dal se uopće ventilator vrti {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ima paste, s kuler, komp star 1 mesec, kuler se vrti :P...  neznam sta da radim... gadni problemi, nikada nisam ni imao srece.... niti cu imati...  ako neko ima jos kakvu ideju sta moze biti neka mi kaze..

Igy
13 godina

Da, procesor ti dođe do 96 stupnjeva. Ili ti neradi ventilator ili ti hladnjak dobro nestoji na procesoru. Rastavi hladnjak, promjeni pastu i stavi dobro hladnjak nazad, jer i sa stock hladnjakom nebi smjele biti ovakve temperature, ako je hladnjak ispravan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ventilator radi, ali kada sam stavljao hladnjak i pricvrsivao ga, sam je bezao nekako i nisam ga nikako mogao pomeriti.. a mozda zato sto ima grafu na sebi pa se toliko grije..  a ako nije ispravan, a najverovatnije cu kupiti onda novi i valjda ne bi imao problema s njim koji da kuppim do 300 KN ? sada sam igro gta iv i to na pocetku mi nenormalno steka i tek kasnije kao da se komponente zagriju radi super, poneka malo zna ali retko...

Igy
13 godina

Najbolje da ništa neigraš dok nerješiš problem, jer bi moglo nešto pregoriti. Ovaj cooler nije loš, dapače, provjereno je dobar.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

oke, hvala... da li ce on moc ici na fm2 socket ? i sta da radim do sada,  sutra kada ga upalim radice normalno... da nema bad sektora u hdd ?

ili ram da zeza.. memorije mi uzima 1.90 gb, proc nisam video da je pao ispod 30 %( cpu usage ), a processes mi je 53 ...

Igy
13 godina
Toshiba l500 kaže...

oke, hvala... da li ce on moc ici na fm2 socket ? i sta da radim do sada,  sutra kada ga upalim radice normalno... da nema bad sektora u hdd ?

ili ram da zeza.. memorije mi uzima 1.90 gb, proc nisam video da je pao ispod 30 %( cpu usage ), a processes mi je 53 ...

Mislim da svi novi hladnjaci mogu ići na FM2 socket, ali najbolje da pitaš u temi za coolere ili pitaš u trgovini. Kad ništa neradiš na kompu, onda ti CPU usage treba biti oko 0%-1%, ako to nije tako, onda u Task Manageru vidi koji ti proces diže CPU usage na 30%  i ugasi ga. Pokreni antivirusni program da pročešlja komp i skini i pokreni malwerbyt da i on pročešjla komp. Temperatura tvog procesora nebi smjela prelaziti 74 stupnja, zato pazi na temperature. Komp je novi i HDD bi trebao biti uredu, ali ga možeš provjeriti sa HD Tunom, a memoriju sa memtestom86+.

HDD i memorija nisu razlog tvoje visoke temperature. Razlog je krivo postavljen ili neispravan hladnjak ili matična ploča, a moguće je da si pokupio neki virus koji ti dodatno diže procesor na 100%.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.1.2013 3:47 (Mile 74).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice