Zagorio cpu ili matična

poruka: 21
|
čitano: 2.716
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Zagorio cpu ili matična

dan za čišćenje kompa, sve odradio komponentu po komponenu, spojim nazad, tipka za paljenje, radio 2 sekunde, krakti spoj, gasi se, dim iz kučišta (ne veliki ali sam vidio malo)

otvorim, sve naizgled uredu, no upalit više neće ni preko switch tipke na matičnoj niti na kučištu (iznjušio sve, nesmrdi ništa)

ništa ajd vadim ja sve vanka, grafe van, sve živo ostala pločica rama i cpu gore neće i dalje, reset biosa ništa, vadio bateriju ništa

probam napajanje na suho, preko spajalice radi uredno, vrti vent, pali hdd i pržilicu

znači ostaje cpu ili mbo da je riknilo, može li kakvo mišljenje ako je neko viđao sličnih simptoma

cpu mi nije dio koji bi se zapušio poput kondenzatora?

edit konfa je iz "moj pc"

samo krupno, ništa sitniš....add me on xfire: wsggarrett
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.4.2014 20:32 (oly570).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Zagorio cpu ili matična

Riko je neki kondenzator.

Prestanite stavljati zarez,tamo gdje je odavno trebala biti tocka!
14 godina
neaktivan
Zagorio cpu ili matična

A posudi matičnu ili cpu provjeri na drugom računalu znam da nije lako ali to ti je još ostalo,ni ja ne vjerujem da bi cpu stradao prije nje svejedno ako nju nađeš ispravnu zaključit ćeš što je.

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.4.2014 20:58 (stipara).

0 0 hvala 0
15 godina
oly570 kaže...

dan za čišćenje kompa

- Finu konficu ti imaš, imao si, bolje rečeno.

- Vjerojatno si spalio matičnu ploču, kako je netko rekao, posudi negdje drugu i probaj upaliti.

- Svakako obrati pozornost na to, jer nešto si krivo napravio, jer ne možeš to spalit ako sve ispravno radiš,

da ne bi spalio još koju ploču (ili još neku drugu komponentu).

Drži se majstore. :DDDD
12 godina
neaktivan
Zagorio cpu ili matična
Procesor da ti je otišo čuo bi ventilatore kako se pale (kad bi palio na tipku) ali slika se nebi prikazala a obično kad matična ode radi 1sec pa se ugasi ili uopće ne radi

1 0 hvala 0
13 godina
Zagorio cpu ili matična

A matičnu si isto vadio iz računala kada si čistio?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Sve je islo van kucista na maticnoj su ostali rami i cpu sa hladnjakom. 

Na maticnoj svjetli power tipka i jos neke stvari kad ima struje al upaliti nece

Vadio sam sad maticnu van misleci da neradi spoj sa kucistem medjutim ista stvar

12 godina
neaktivan
Zagorio cpu ili matična
Jesi spojio onu žicu za tipku paljenja na matičnu ? xD

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Jesam naravno. No kazem i tipka na kucistu da neradi ima maticna power tipku na sebi

Edit : postoji li sansa da grafulja spali maticnu plocu?

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.4.2014 21:25 (oly570).
14 godina
neaktivan
Zagorio cpu ili matična

Počeo si sistemom eliminacije bilo bi logično da nastaviš umjesto da nagađaš,ako   nemaš ploču za posuditi onda ti preostaje servis.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Zagorio cpu ili matična

Skini onaj 4 PIN-ski kabal koji ide iz napojne u matičnu, crno-žuti. ako ti se upali računar a nema slike naravno znači stradala matična.

Ma1DDD
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Isprobao sa novom maticnom radi sve. Znaci maticna je osla. Ide sve na prodaju. Hvala svima na savjetima i pomoci

14 godina
neaktivan
oly570 kaže...

dan za čišćenje kompa, sve odradio komponentu po komponenu, spojim nazad, tipka za paljenje, radio 2 sekunde, krakti spoj, gasi se, dim iz kučišta (ne veliki ali sam vidio malo)

otvorim, sve naizgled uredu, no upalit više neće ni preko switch tipke na matičnoj niti na kučištu (iznjušio sve, nesmrdi ništa)

ništa ajd vadim ja sve vanka, grafe van, sve živo ostala pločica rama i cpu gore neće i dalje, reset biosa ništa, vadio bateriju ništa

probam napajanje na suho, preko spajalice radi uredno, vrti vent, pali hdd i pržilicu

znači ostaje cpu ili mbo da je riknilo, može li kakvo mišljenje ako je neko viđao sličnih simptoma

cpu mi nije dio koji bi se zapušio poput kondenzatora?

edit konfa je iz "moj pc"

Maticna bez jednog kondenzatora ti moze raditi... ti si je sprzio vjerojatno sa elektricitetom 

Umjetna inteligencija se ne može suprotstaviti prirodnoj gluposti
14 godina
neaktivan
oly570 kaže...

Isprobao sa novom maticnom radi sve. Znaci maticna je osla. Ide sve na prodaju. Hvala svima na savjetima i pomoci

Ne  znam razloge zbog kojih prodaješ sve, ako je matična otišla,to je i sad prilično dobra konfiguracija uz novu matičnu, no odluka je tvoja.

14 godina
neaktivan
stipara kaže...
oly570 kaže...

Ne  znam razloge zbog kojih prodaješ sve, ako je matična otišla,to je i sad prilično dobra konfiguracija uz novu matičnu, no odluka je tvoja.

znam da je i dalje dobra konfa, ljudski što ti mogu reći, eh...znaš ono kad ti se potrefi, pa pokušaš spasit stvar, pa neide, pa ti se još neke stvari izokrenu u životu, a sve ovisi o šugavim novcima...pa zamračiš i odlučiš se rješit svega...to bi bila kratka verzija...uglavnom sve je na njuškalu i na prodaju, do zadnjeg dijela :)

komp u dijelovima na prodaju : http://www.njuskalo.hr/korisnik/oly570
14 godina
Zagorio cpu ili matična

Zasto prodajes maticnu ako nije ispravna ,a navodis da je ispravna na njuskalu,jedino ako nije popravljena?

Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
ivanzu kaže...

Zasto prodajes maticnu ako nije ispravna ,a navodis da je ispravna na njuskalu,jedino ako nije popravljena?

Koliko sam uspio vidjeti izgorjela je Asusova ploča a čovjek prodaje gigabaytovu ispravnu ploču,ispravite me ako griješim.

14 godina
neaktivan

Upravo tako. Stoji pod moj pc asus izgorila i druga ploca gigabyte koja je ispravna i koju prodajem. Asusica je u smecu zavrsila. Sve sto je na njuski je ispravno

komp u dijelovima na prodaju : http://www.njuskalo.hr/korisnik/oly570
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.5.2014 0:15 (oly570).
17 godina
neaktivan

Imam sličan problem u dva kompa.

1.) Upalim komp bez procesora matična mi daje zvučne signale pa se ugasi, 1 long, 3 short, za tog proizvođača je to keyboard error što me samo zbunjuje.

Kada vratim procesor onda ne daje nikakve signale nego se samo ugasi nakon par sekundi.. znači li to da je procesor pokvaren?

2.) U drugom kompu matična mi ne daje nikakve signale, pa zaključujem da ili nema speaker ili je crknula. :D

Gdje bi trebao speaker biti na Gigabyte ga-945gcm-s2l?

EDIT:

Sve sam izvadio osim procesora i matične.

Razlika između prvog i drugog je i u tome što se drugi ne gasi i ima ugrađenu grafičku koja isto ne radi.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.8.2014 19:03 (josipro).
15 godina
neaktivan
Zagorio cpu ili matična

Za početak isključi periferiju pa startaj i javi rezultat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Za početak isključi periferiju pa startaj i javi rezultat.

Evo editirao sam.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice