Wireless PROBLEM - molim pomoć

poruka: 9
|
čitano: 3.161
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozzdrav!

Društvo, imam problem sa wirelessom na laptopu.

Preko etherneta ide super, spoji se i radi normalno.

Ali kad se pokušam spojiti bežićno - jednostavno piše "windows was unable to connect to a network"

Pronađe ju, ali je signal samo 2 crtice (jako slab) i nikak da se spoji.

Probao sam sve moguće - reinstalacija windowsa, driveri..., ali ništ ne pomaže.

Inaće, drugi laptop i mobitel mi se spoje na istu tu mrežu i rade odlično sa full signalom. Ovaj neće ni na tu ni kod frenda.

laptop je ovaj

Probao sa win7, 32 i 64 bitnim i ništa...

Moli bih prijedloge ili ako je netko isto imao takav slučaj.

Polako već sumnjam da je kriv wireless adapter u laptopu (Atheros AR9285)

Molim pomoć!!! Plač

Zdravac

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nitko???

Zdravac

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Wireless PROBLEM - molim pomoć

odi u device manager->desni klik na wlan karticu->properties-> advanced tab

Tu pogledaj koje su ti vrijednosti. Možda ti transmit power nije na 100%

16 godina
neaktivan

čekaj malo dal si konfigurirao vezu , unio kod  za Wierless mrežu ( prilikom konfiguracije modema poželjno je vezu zaštitit radi zloupotreba )

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Moraš snimiti drivere za wireless karticu jer ti win 7 nemaju odgovarajuće drivere, tj. full podršku da to tako kažem.

Skini drivere i software za svoju wireless karticu, vidim da ima za Atheros i za Broadcom, vidi koja je tvoje

EDIT: sori nisam vidio da imaš Atheros

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.1.2010 17:00 (Exploder).
16 godina
neaktivan
Exploder kaže...

Moraš snimiti drivere za wireless karticu jer ti win 7 nemaju odgovarajuće drivere, tj. full podršku da to tako kažem.

Skini drivere i software za svoju wireless karticu, vidim da ima za Atheros i za Broadcom, vidi koja je tvoje

EDIT: sori nisam vidio da imaš Atheros

Mislm da mu je mreža kriptirana i da on uopće nije unio ključ za  tu vezu zato i neće da se spoji iako pokazuje da je spojen  tj. ima signal

16 godina
neaktivan
Hehe, nije bas da sam totalni pocetnik! Ima wep enkripcija. Mrezu pronadje, ali prije nego me uopce trazi key pise da se nemoze spojiti. Drivere sam skinio i instalirao, ali nema promjene. Ono sa transmition power budem probao. Inace, od frenda je laptop. Prije tjedan dana su on i njegov brat kupili identicne laptope i ja sam im instalirao win. Dakle identicni postupak na oba laptopa, identicni windowsi - na jednom radi perfektno, a drugi nikak... Stvarno se nisam do sada susreo s tim. Jedino logicno objasnjenje je da je wireless adapter u kvaru...

Ima netko jos kakvu ideju?
Zdravac
17 godina
neaktivan

Pogledaj pod wireless networks, tako se nekao zove, da li postoji unos s tvojom mrezom,

mislim na ono di definiras mreze na koje se cesto spajas, pa ako je tamo postoji ta mreza

ali nije unesen odgovarajuci wep kljuc ili kljuc uopce ja mislim da te mozda nece ni pitati nego

samo izbaci poruku o gresci...

Inace, mozda bi trebao maknuti driver i korisitit onaj koji su win7 postavili automatski

jer meni su driveri s dlink-a (koji su bili novija verzija) kao i one koji mi nudio win7 preko update-a

samo radili probleme s mojom doduse pci (atheros) wifi karticom...

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.1.2010 21:24 (drnde).

0 0 hvala 0
17 godina

Skinuo si za Win7?

Onda preko software-a od atherosa se spajaj a ne preko windows-ovog wifi sučelja

Tako ni meni neće ako se spajam preko win sučelja a kada idem preko netgear software-a onda radi.

Vjerujem da će to ispraviti sa SP1

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice