Windowsi kod instalacije ne prikazuju hdd

poruka: 21
|
čitano: 3.736
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Bios ne prepoznaje hdd

kad trebam izabrati na koju particiju želim instalirati windowse,windowsi mi ne prikazuju disk.Probao sam bootati sa windows xp i windows 7.Nakon toga sam probao instalirati ubuntu 13.04 i sad normalno radi,samo što sam naviknuti na windowse.Što da radim?

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.8.2013 16:34 (tinchy199).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

moze biti da je do samih drivera, ja sam imao slican problem prije par godina kad sam imao dva hdd-a u raid-0 polju, morao sam skinuti driver-e koje sam ubacio na pocetku instalacije.

a prije par tjedana stavio sam ssd koji je vidljiv no nisam mogao dignuti windows 7,8 na njega, jedino sam uspio modificirani xp

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Windowsi kod instalacije ne prikazuju hdd
myfiles4you kaže...

moze biti da je do samih drivera, ja sam imao slican problem prije par godina kad sam imao dva hdd-a u raid-0 polju, morao sam skinuti driver-e koje sam ubacio na pocetku instalacije.

a prije par tjedana stavio sam ssd koji je vidljiv no nisam mogao dignuti windows 7,8 na njega, jedino sam uspio modificirani xp

kakve drivere bi trebao skinuti? i kako ih instalirati?

13 godina

ako se nevaram sata driver-e, no to je dosta komplicirano, moj savjet skinite vec modificirane verzije windowsa xp ili 7 koje vec sadrze same te driver-e

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina

ali nije sata disk,nego ide disk,i za to trebaju driveri?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

provjerite da li je hdd u bios-u vidljiv

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

sličan sam problem imao sa seagate hardom od 320gb i na kraju se ispostavilo da treba updejtati firmware jer je stari bio sheban, pa me još usrećio i sata kabel kojem se plastični zubić istrošio pa je lako ispadao i kad sam stavio drugi kabel sa limićem za osiguranje sve je ok već mjesecima

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
myfiles4you kaže...

provjerite da li je hdd u bios-u vidljiv

u biosu nije vidljiv,ali imam prije pokretanja linuxa,neko očitavanje ide uređaja i tamo očita disk,a u biosu ne

picajzla0707 kaže...

sličan sam problem imao sa seagate hardom od 320gb i na kraju se ispostavilo da treba updejtati firmware jer je stari bio sheban, pa me još usrećio i sata kabel kojem se plastični zubić istrošio pa je lako ispadao i kad sam stavio drugi kabel sa limićem za osiguranje sve je ok već mjesecima

ali ja imam IDE disk,a ne sata :)

13 godina

ako vam hdd-e nije vidljiv u bios-u, provjerite napajanje i kabel, tesko da ce te moci istalirati windows posto hdd nije prepoznat u biosu

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
myfiles4you kaže...

ako vam hdd-e nije vidljiv u bios-u, provjerite napajanje i kabel, tesko da ce te moci istalirati windows posto hdd nije prepoznat u biosu

promjenio sam već 5 kabla i molex kabel,ali zašto mi ga je prepoznao kod instaliranja ubuntua?

13 godina

to vam neznam jer linux nepoznam dok sam vec s windows-ima dugo na ti, uglavnom windows-e vjerojatno necete moci podigunti dok vam disk ne bude vidljiv u biosu

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

još uvijek tražim pomoć

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
tinchy199 kaže...

još uvijek tražim pomoć

Koji je točno diskovni kontroler?

13 godina
Old Iggy kaže...
tinchy199 kaže...

još uvijek tražim pomoć

ide

13 godina
neaktivan

jumper na disku je na slave ili master?mozda to stvara probleme ?

xfact
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
=xfact= kaže...

jumper na disku je na slave ili master?mozda to stvara probleme ?

disk je master

17 godina
tinchy199 kaže...
Old Iggy kaže...
tinchy199 kaže...

još uvijek tražim pomoć

ide

Ne standard (iako je pravilno ATA) već koji je točno kontroler u igri?

17 godina

Jel' to taj laptop iz profila u pitanju ili se radi o nekom stolnom racunalu? ako je stolni pc, koja je to maticna ploca (stavi puni naziv modela ploce, nemoj samo naziv tipa ASUS {#}) ?

13 godina
Old Iggy kaže...
tinchy199 kaže...
Old Iggy kaže...
tinchy199 kaže...

još uvijek tražim pomoć

ide

Ne standard (iako je pravilno ATA) već koji je točno kontroler u igri?

našao sam.compability mod je

kunof00 kaže...

Jel' to taj laptop iz profila u pitanju ili se radi o nekom stolnom racunalu? ako je stolni pc, koja je to maticna ploca (stavi puni naziv modela ploce, nemoj samo naziv tipa ASUS {#}) ?

ne to je stolno računalo asus p4gd1,512 MB ddr,Gigabyte 2600pro 512 mb,a disk je maxtor 40 gb

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.8.2013 15:29 (tinchy199).
17 godina

Pa ploca bez problema podrzava disk, probaj ustekati IDE kabl na konektor oznacen sa pri_ide na ploci, ako nije vec (onaj sa natpisom pri_raid mozda treba driver kod instalacije windowsa, dok pri_ide ne bi trebao).

mb mb
13 godina
kunof00 kaže...

Pa ploca bez problema podrzava disk, probaj ustekati IDE kabl na konektor oznacen sa pri_ide na ploci, ako nije vec (onaj sa natpisom pri_raid mozda treba driver kod instalacije windowsa, dok pri_ide ne bi trebao).

iskreno,ja taj ide priključak nisam niti vidio :P probao sam prištekati na onaj bočni i na ovaj kraj sata priključaka....na ovom radi disk :) ako ste ikad blizu zagorja svratite na gemišt ili pivo :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice