Windows 7 nece instalirati stane

poruka: 19
|
čitano: 13.681
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina

pozz....  ovako pokusao sam da instaliram Windows 7 kod frenda.... i sada naci kada sam htio da formatiram HDD oba 2 particije jedna mi je pisala da se nemoze i ok ja sam pokusao delte i nekak osam napravio na jednoj i dosta vremena treba da proda da uopste pokrene se windows da instalira i kada pocne cekali smo jedno 2 sata i doslo je do mozda kojih 86% i tu je samo stao... i pokusali smo vise puta tako i samo stane ... i sada smo pokusal isa Windows xP isto pun vrag treba cekati i zavrsi nekako jeva ali onda neprepoznaje Graficku i slicno.... do cega bi mogao biti problerm... Do dvd-a nije siguno posto sam na svome pcu instalirao... dali je moguce da je do Dvd-e citaca.. posto se sama lampica pali pa gasi malo pa malo ? HVALA!!! 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Ta lampica se i treba palit-gasit, tako da nije do toga.

Što se tiče instalacije, tj dijela sa formatiranjem, on ti mora formatirat svaku particiju/HDD, osim ako instaliraš sa HDD-a ali to tu nije slučaj.

Jel ima još uvijek instaliran neki OS? Ako ne, probajte instalirat Linux pa neki test za HDD ako na njega najviše sumnjaš.

Edit, pardon, sad sam skuzio da je xp na njemu.

Probaj stavit onda neki program da vidiš dali ima bad sectora na hddu i daj nam točne specifikacije za komp.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.11.2012 14:33 (footballer).

0 0 hvala 0
12 godina
Re: Windows 7 nece instalirati stane

sada je gore trenutacno Windows Xp... ali nema drivere za Graficku karticu... jer neznamo koja je :S a do HDD-a nije sugurni posto je novi nema 2 meijeseca .... 

14 godina
odjavljen

Ako neznaš grafičku instaliraj Speecy, tamo ti piše svaka komponenta koja je u kompu. I provjeri ipak za HDD, samo da si 100% siguran da nije u njemu problem.

Koliko je star sam kompjuter?

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.11.2012 16:24 (footballer).

0 0 hvala 0
12 godina

Hvala ti na pomoci... pokusali smo samo staviti Windows i pokrenuti ga ali ne preko biosa nego ovako dok je bio uplajen PC i radio na windowsu xp-u.... i tako smo instalirali i radi.... :S a do cega i sta je ono bilo neznam svijedno hvala jos jednom

13 godina

odi pod bios i prebaci s ahci na ide...možda je to problem :)

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina

i da li si uspio? :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Jesam onako  dok je bio xp gore i onda nisam booto preko biosa nego ovako preko destkopa :D

12 godina
neaktivan

Ja sam imao isti problem. S istog cd-a san na laptop (noviji od mog kompa) instalirao Windows 7 bez problema, a na svoj kompjuter sam se satrao i nisam uspio. Pokušao sam sve moguće, 5,6 puta sam formatirao, kreirao particije nove, sve iz starta pokušavao i nikako. Googlajući po internetu našao sam da i drugi imaju slučan problem, i da je moguće da matična nije kompaktibilna ili neki hardware u tvom/mom kompu. Tako da sam nažalost odustao od windows7 i vratio se na dobri stari xp.

moja konfiguracija:

AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4400+

CPU speed 2.3 GHz

3.3 GB GB ram

Microsoft Windows XP Professional Service Pack 3 (build 2600)

GeForce 9500 GT grafička

110GB tvrdi disk

0 0 hvala 1
12 godina

kazem ako nece pokusaj kako sam ja kod frenda... naci dok si sada na xpu samo ubaci cd od win7 i kada ti izbaci ono instal ili repair ili sta vec samo odi na instal i ok i tako ces sigurno moci napraviti pokusaj :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ej, kod instalacija operativnih sustava, u slučaju da instalacija ponekad malo radi, pa malo ne, pa šteka pa nešto peto... najčešće je kvar do dvd medija, dvd čitača (iliti pržilice) ili je stvar u samom hard disku.

DAKLE to su najčešće stvari. Ako si duboko uvjeren da nije ništa od toga... moguće da napajanje trokira ;).. ako znaš da nije napajanje onda je matična malo shebana. ako znaš da nije matična onda baci komp u smeće ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Jesan, prova san to. Na laptopu mi je tako snimilo. Iz xp-a mi je pokrenulo.

DVD mi je novi, napajanje mi je ok. Čak san uzea i drugi HDD (pata, morao sam preko oglasnika nać jer ih nema kupit u dućanima). Ništa neće. Jednostavno bloka snimanje windowsa, tj. pojavi se neki "Blue screen" (sad sam se sjetio). Plavi ekran sam erroron bih se pojavio. Mora biti do matične. Nažalost, rado bi kupio novi konfig, ali nemam novca.

15 godina
neaktivan

dvd medij ili pržilica?

mislim.. šta ti je od tog novo....

jer xp je cd-u.. a win 7 je na dvd-u... dakle istrošene cd/dvd pržilice ili čitači počnu zahebavati pri instalacijama, iako mogu normalno čitati dvd-e za vrijeme rada windowsa, one svejedno pri samim instalacijama znaju dobrano zafrknuti cijelu situaciju

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.11.2012 12:38 (satara).
15 godina
neaktivan
Neznalica121212 kaže...

Jesan, prova san to. Na laptopu mi je tako snimilo. Iz xp-a mi je pokrenulo.

DVD mi je novi, napajanje mi je ok. Čak san uzea i drugi HDD (pata, morao sam preko oglasnika nać jer ih nema kupit u dućanima). Ništa neće. Jednostavno bloka snimanje windowsa, tj. pojavi se neki "Blue screen" (sad sam se sjetio). Plavi ekran sam erroron bih se pojavio. Mora biti do matične. Nažalost, rado bi kupio novi konfig, ali nemam novca.

U Bios provjeri koji je način rada jel na Ide ili Ahci način rada.  Ako je stavljena na Achi onda kod hdd pata neće instalirat sedmicu nego baca plavi ekran i u BIos mora prebacit na IDE način rada pa i stime uspješno instalira sedmicu.

Drugo Dvd kojem je sedmica ako nije botabilna onda on nemože instalirat sedmicu.

Da bi potvrdio sumnju dali je dvd sedmica botabilna treba provjerit na drugo računalo (naravno proba).

Ako neda instalirat sedmicu; moguća greška potražiti krivca.

Greška može biti:

1. Dvd pržilica - zamjeniti novim

2: Bios nepravilno postavljena - postaviti na pravilan način

3. Hdd ako ima bad sector - zamjenjiti novim hdd

4. Preslaba memorija - pojačati memoriju dodavanjen nove gb

5. Preslaba matična - staviti novu ploču

6. Matična pregrijava - očistiti i po potrebi postavit još jedan vent radi bolje hlađenja

7.Preslaba napajanje - zamjenit novim i jačim

Nenad
12 godina
neaktivan

Hoću reći, kupio sam novi dvd-rom, a dvd medij mi je novi.

12 godina
neaktivan

Nello, nisam znao o čemu pričao u biosu, ali sad sam provjerio u biosu, i ispred mnogih stavki mi piše Ide...... Tako da pretpostavljam da jest postavljeno na Ide. Duboko vjerujem da je broj 5. moj problem. Matična ploča mi je mislim najstarija na kompu, jer sam ostale dijelove nadograđivao s vremenom.

15 godina
neaktivan
a mogao bi biti i hard disk.. ipak si kupovao polovni jbg
12 godina

to je to nitko i dalje nezna sta je .... samo mozemo nagadati

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Autoru teme. Dva puta mi se to desilo dok sam installirao windowse nekome, dva rjesenja.

Prvo, hard disk ima bad sektore pa kod instaliranja zapne kad naidje na njih. WinXP je manji pa se uspije instalirati. Provjeri hard disk.

Drugo, neznam koji i koliko rama imas ali postoji mogucnost da je jedna od plocica neispravna i cim ju pocne popunjavat prekida se instalacija. Meni se desilo da sam kupio novi ram 2x2gb pa mi je druga plocica bila neispravna i windowsi su zastali na 14%.

Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice