VGA na S-VIDEO adapter

poruka: 13
|
čitano: 6.105
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
VGA na S-VIDEO adapter

Zdravo.Zanima me dal neko mi moze pomoci o izgradnja na adapter od VGA izlas na S-video.Ima li neko skicu za izgradnje vakvom adapteru.Na netu sam nasao gotova stvar ,adapter ali ne mogu da porucim posto nema dostavu za moju zemju.Ja sam iz Makednoije i koliko sam ja trazio kod nama nema vakva stvar vo IT-marketima.pozdrav svima

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
VGA na S-VIDEO adapter

A što biš točno zelio napraviti sa tim kablom onda? Spojiti PC na TV?...

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
RE: VGA na S-VIDEO adapter

Netrebaš adapter nego konverter VGA-to-TV (zbog razlike signala) - evo primjer i detaljnije. (shema). Ali jednostavnije je ugraditi VGA karticu koja ima TV-out (polovna cca 10€, dijelovi za gradnju cca 3-5€)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan

da tocnuje laptop i tv

17 godina
neaktivan

Hvala ali ipak radi se o laptop .Bog

16 godina
neaktivan
VGA na S-VIDEO adapter

Najbolje ti je taj konverter. Ako netko od frendova ima projektor, najčešće se dobije taj konverter. Vidi, pa posudi.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
VGA na S-VIDEO adapter

Evo da ne otvaram novu temu..znaci trebam spojit komp i Tv al imam kabel s video -> Scart

Sad sam tek vidio da mija graficka uopce nema Tv out, a HDMI ne dolazi u obzir..nit ga imam na grafickoj, nit na TV-u

Pretpostavljam da moram uzet onaj VGA to S-video adapter i da mi je to jedino rijesenje..jesam u pravu?

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.10.2012 15:48 (B-52).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
VGA na S-VIDEO adapter

Dakle kupio sam ovakav konverter (slika) ali ne mogu dobiti sliku, vec samo zvuk

Rezoluciju postavim na 1024x768 i nista

Kad otvorim Ati catalyst.. ne vidi nista vec samo monitor, a TV ne vidi

Znacim spojio sam graficku i konverter AVG kablom - onda konverter i TV S-video kablom (s jedne strane S-video a sa druge scart) dok je zvuk spojen odvojeno, tj ne ide preko konvertera nago direktno preko onog kabla gdje je S-video, pa ima onaj odvojak za zvuk posebno - to mi radi..znaci zvuk imam ali sliku ne

Molim za pomoc!

Btw na konverteru imam neke opcije za PAL i NTSC i probao sam to malo podesavati ali nista ni od toga

Konverter Konverter

0 0 hvala 0
17 godina
Re: VGA na S-VIDEO adapter
imao sam i ja slican konverter ali je bio srebrni. sve je bilo ok osim boje koja je bila skoro c/b i samo crvena se vidjela kako treba. stavi rezu na 640x480 i probaj tako.
Kad bi svi znali ono što ja znam, znali bi manje od mene.
17 godina
neaktivan
Bass kaže...
imao sam i ja slican konverter ali je bio srebrni. sve je bilo ok osim boje koja je bila skoro c/b i samo crvena se vidjela kako treba. stavi rezu na 640x480 i probaj tako.

Pa i moj je srebrni..to je taj...btw uspio sam dobit sliku na TV ali to je totalna katastrofa..slika je uzas..probat cu jos smanjit rezoluciju ali jel ima mozda jos netko neku ideju?

Btw sta mislite jel bi pomoglo da uzmem neki kabel koji bi kao ulaze u TV koristio chincheve umjesto scarta..jel bi to mozda pomoglo?

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.10.2012 20:03 (B-52).
17 godina
B-52 kaže...
..

Btw sta mislite jel bi pomoglo da uzmem neki kabel koji bi kao ulaze u TV koristio chincheve umjesto scarta..jel bi to mozda pomoglo?

- to bi moglo pomoći, jer većina TVa ne podržava S-Video (C/B slika).

-veći problem su jeftikaner konverteri i NTSC-PAL standardi, kao i navedene rezolucije.. Max je 640, dok je samo na SonyTV išlo do 800. Vjerojatno će biti mutna slika, to je tako...

Uopće neisplativo mućiti se konverterima, rezultat je slab dok kvalitetniji koštaju koliko LCD monitor pa nema smisla.

17 godina
neaktivan
VGA na S-VIDEO adapter

Hvala na odgovoru :)

Nista od toga..prodajem i konverter i kabel..nadam se da cu uspjet prodat i da nisam bezveze uvalio novce u to :)

0 0 hvala 0
17 godina

-uzalud (jer bi kupac bio u istoj situaciji kao ti..)

- i btw, prije kupnje provjeri datume teme kao i preciznije temu (pitanje je bilo oko izrade adaptera, ne kupnje).

za analogni TVout, je neka stara VGA (s takvim izlazom) optimalno riješenje. S današnjim cijenama LCDa čak je kupnja kabela dovoljne duljine neisplativa za gledanje na TVu. Za korištenje kao monitora (rad ili igre) je loše, može poslužiti za gledanje npr DivXa, ali sad već svi uz stari TV imaju i DVB-t box, kupiš model s USBom, ubodeš disk i gledaš kao na videu. Zato su konverteri neisplativi (i zato slaba ponuda po trgovinama).

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice