Usporeni komp

poruka: 10
|
čitano: 2.875
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Usporeni komp

Konfig: Intel core 2 duo e7300, 4gb rama, ati radeon hd 4850, 650gb hdd.

Nakon otprilike 2 sata koristnja kompa jednostavno usporeno radi i sve doslovno steka.

Instalcije,ekstraktanja,snimanje,kopiranje,surfanje sve radi usporeno. primjerice instalacija nover igre traje cca. sat i pol, dok igrice rade ok.

Temperature su nakon 2 sata igranja: cpu 38°, graficka 51°, hdd 40°, maticna 33°.

Pokusao sam nekoliko novih instalacija Win , defragmentirao sve particije ali bez uspjeha.

Sto mi mogao biti uzrok?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Usporeni komp

Hmm, ja ovdje ciljam na HDD. Odnesi HDD kod frenda i probaj vidjeti kako radi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Usporeni komp

A komp mi je još pod garancijom. Tako da ga ne bih otvarao. A ako ga odnesem njima u servis, reci ce mi da radi sve ok.

Da li postoji neki softver kojim mogu provjeriti stanje hdd-a? Njegovu kondiciju :D.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.9.2009 15:09 (gtrifun).

0 0 hvala 0
17 godina
Usporeni komp

Probaj provjeriti s ovim programom, imaš desno tipku download.

Snipin's a good job, mate! It's challengin' work, outta doors. I guarantee you'll not go hungry
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Usporeni komp

Ako imaš garanciju, odnesi onda komp na servis pa stoji makar sa njima tamo 2 sata dok ne počne štekati.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Usporeni komp

testirao sam sa programom Activ@Hard Disk svoj HDD.

Health Status je 71% OK,radna temp 37...,nije pokazao nikakve greške tokom  scaniranja....,ali opet je cijeli komp usporen i često se sam od sebe

zaledi i proradi za neki 2-3 sek.

Gledanje filmova,slušanje muzike,u igricama kako sam već rekao sve super radi,samo dok po njemu nešto radim (otvaranje foldera) ili surfam po netu tad šteka

ali ne stalno nek mu jednostavno dođe i ponekad se restarta sam od sebe...

Hvala na pomoći..

17 godina
neaktivan
Usporeni komp

Provjeri kompjuter od virusa i sl. sa nekim antivirusom Avira i  Malwarbytes.

Defragmentiraj hard disk.

Počisti  starije datoteke i smeće - Tune Up Utilities.

Probaj sa ovim pa vidi ima li kakve pomoći.

He who is not courageous enough to take risks will accomplish nothing in life. - Ali
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Imam orginal antivirus bitdefender 2009 scanirom sam nije ništa našao i sa   Malwarbytes sam provjerio nema ništa sve ok

defrag sam radio prije mjesec,nije se nešto puno promjenilo..probat ču još sa tune up i ako sam to prije mj dana probao i nije bilo nekog uspjeha...možda je u pitanju antivirusni prog,

jel dok nisam imao net,nisam imao nikakvih problema...probao sam sa više antivirusa ali sa svakim mi je komp kao djed u 80-tim :)...ali bez antiv. prog se bas i ne usudim po

netu surfat....probao sam i bez anti virusnog prog al radi par dana ok pa onda opet ista priča....

16 godina
neaktivan
Usporeni komp

Sa Everestom očitaj temperature ostalih komponenti.

oko za oko,pasta za zube
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.10.2009 14:42 (dncrmt).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Temp nakon igranja:

Hdd----42

CPU----37

Matična---28

GRAF-----60

1
Nova poruka
E-mail: