Imam problem sa stckom od 8GB, kada na njega kopiram neki veći file (u ovom sličaju 6.9GB) izbaci mi poruku dolje na slici. Kada ga formatiram kao NTFS onda više nema problema ali onda ga ne očitava na DVD playerovima. Trenutno je formatiran kao FAT32
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
To je zato što FAT32 ima ograničenje na veličinu datoteke, barem sam tako čuo na ovom forumu.
Ako se radi o filmu; ne vidim drugo rješenje osim da podjeliš film u više datoteka (npr. po chapterima), pa da se prikazuje dio po dio.
To je zato što FAT32 ima ograničenje na veličinu datoteke, barem sam tako čuo na ovom forumu.
Yap - 4GB.
NTFS također ima ograničenje, ~16777216 TBa.
Problem mi je što DVD playeri u NTFS ne čitaju stick
Problem mi je što DVD playeri u NTFS ne čitaju stick
Da, to sam primjetio i ja.
Jako sam se razočarao i u WDTV kad sam vidio da ne prepoznaje NTFS. :(
Razdijeli na 2 dijela... jedino mi to pada na pamet.
Stick pusti FAT32..ako gledaš ripane dvd sa sticka shrinkaj na 4 gb ....
Ma ja sam u vegasu napravio jedan kućni uradak koji zauzima 6.9GB
mislim da bi rješenje bilo UDF formatirani stick, za formatiranje u UDF upisati u CMD: "format x: /fs:UDF" (bez navodnika gdje je x slovo particije na sticku, vidi drugu sliku)
možeš probati i u exFAT (ilitiga FAT64 vidi prvu sliku) koji podržava fileove veće od 4Gb ukoliko će taj format tvoj player prepoznati
zvuci malo glupo, al probaj ga staviti u rar pa ga ekstraktaj kasnije na stick.
zvučni i video zapisi su u pravilu već kompresirani a programi za kompresiranje tipa rar, zip jednostavno nisu dobra rješenja za takve multimedijalne fileove, ono što se može napraviti je konvertirati video zapis u neki format sa većom kompresijom ala divx, xvid etc.
btw. ponudio sam već rješenje u ranijem postu koje bi trebalo raditi, međutim autor pitanja je nezainteresiran...
Riješenje iz tvog prethodnog posta možda (vjerojatno) neće raditi, a svrha kompresiranja u ovom slučaju nije smanjenje veličine, već dijeljenje file-a na više malih. Svaka arhiva se može podijeliti na više dijelova željene veličine. U tu svrhu, za postići dodatnu brzinu se može u opcijama kompresije staviti Store - uopće se ne vrši kompresija, već samo pakiranje i dijeljenje.
Riješenje iz tvog prethodnog posta možda (vjerojatno) neće raditi, a svrha kompresiranja u ovom slučaju nije smanjenje veličine, već dijeljenje file-a na više malih. Svaka arhiva se može podijeliti na više dijelova željene veličine. U tu svrhu, za postići dodatnu brzinu se može u opcijama kompresije staviti Store - uopće se ne vrši kompresija, već samo pakiranje i dijeljenje.
-a svrha je? play na DVDu... i što onda s RARom, možda konvertiranje u 7z? ili spliter ... :)
-Ako player nepodržava NTFS, treba vidjeti koji drugi FS može biti osim FAT32, UDF ili exFAT, u suprotnom nema drugog rješenja nego konvertirati ili shrinkati na željenu veličinu.... (no kako je autor zamro, nema niti potrebe dalje pametovati)
Zapravo, kako je do problema došlo? Jer se u pitanju ne spominje player. Dakle, odgovor autoru-NTFS, dok za player nije u kontekstu npr ISO filea.. Znači da neki hipotetski avi (recimo divX) te veličine, tj. 4GB+... ako je originalni DVD jer su VOBovi 1GB, za tim nema potrebe, sirovi avi (npr. s miniDVa) opet nije vjerojatno, dakle kako je došlo do problema?
sorry što se nisam ranije javio, net nije radio. pokušati ću prijedloge pa se javim
A zašto ne bi radio moj prijedlog? Podijeliti film na više djelova, ne sa RARom i sl., nego u isti format, samo u dvije datoteke.
Npr. film se zove
primjer.avi (6.9 GB) - i njega se podijeli na dvije video datoteke:
primjer1.avi (3,6 GB)
primjer2.avi (3,4 GB)
A zašto ne bi radio moj prijedlog? Podijeliti film na više djelova, ne sa RARom i sl., nego u isti format, samo u dvije datoteke.
Npr. film se zove
primjer1.avi (3,6 GB)
primjer2.avi (3,4 GB)
Najbolje rješenje, a ako staviš oba fajla u isti folder automatski će ti početi reproducirati drugi pa nećeš ni skužiti.
Npr. film se zove
primjer1.avi (3,6 GB)
primjer2.avi (3,4 GB)
-to nemože raditi, ako je file u RARu ili ikojem drugom formatu, prije upotrebe ga treba vratiti u originalni format...
btw. dobiješ ''primjer1.r01'', .r02... (.rar) to više nije .avi.
-Može služiti samo za prenošenje između kompijutera, ali onda nema problema s većim fileovima jer (skoro) svi OSevi pordžavaju NTFS/exFAT/UDF...
Pošto je autor radio u vegasu, nek napravi dva manja filea, ili standardni DVD(mpeg2/VOB), ili samo poveća kompresiju...
Avi splitter recimo.