USB particije 3x

poruka: 5
|
čitano: 1.772
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
USB particije 3x

Imam stick od 16GB i htio bi ga podjeliti na 3 dijela tako da na svakoj particiji imam instalaciju.

Na jednoj windows 7

na drugoj windows 8.1

na trećoj linux mint

tako da kad bootam sa njega da me pita što želim instalirati i da nemoram stalno iznova raditi boot usb-a za svaki operativni sistem...

ako je to naravno uopće moguće nekako mi smrdi da baš i nije ali ako netko zna zahvaljujem

Seriously?
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.5.2015 10:49 (compov).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: USB particije 3x
compov kaže...

Imam stick od 16GB i htio bi ga podjeliti na 3 dijela tako da na svakoj particiji imam instalaciju.

Na jednoj windows 7

na drugoj windows 8.1

na trećoj linux mint

tako da kad bootam sa njega da me pita što želim instalirati i da nemoram stalno iznova raditi boot usb-a za svaki operativni sistem...

ako je to naravno uopće moguće nekako mi smrdi da baš i nije ali ako netko zna zahvaljujem

http://kb.sandisk.com/app/answers/detail/a_id/16368/~/how-to-partition-a-memory-card-or-a-usb-drive

ili

http://www.partition-tool.com/easeus-partition-manager/removable-device-partitioning.htm

plus ovo

https://rufus.akeo.ie/

po meni bi trebalo šljakat!

MPLAB C18
16 godina

po standardu (removable) nije, tj može se i tad je dostupna jedna particija.. (za stikić nepotrebno kemijanje, važnije je da boota s raznih PCja..)

izrada multiinstallera to rješava drugačije, vidi npr rufus i sl..

btw, radije nabavi par komada po 8 (ili 4) GB.. za takvu svrhu, ili koristi HDD (nema tih ograničenja kao removable flash... pogotovo za FS npr Fat32 vs ostali i tad problemi s bootanjem). HDD+neki takav utils ili grub i imaš to, jedino što je stikić manji-praktičniji.. još da i radi bio bi dobar.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina
neaktivan
ihush kaže...

po standardu (removable) nije, tj može se i tad je dostupna jedna particija.. (za stikić nepotrebno kemijanje, važnije je da boota s raznih PCja..)

izrada multiinstallera to rješava drugačije, vidi npr rufus i sl..

btw, radije nabavi par komada po 8 (ili 4) GB.. za takvu svrhu, ili koristi HDD (nema tih ograničenja kao removable flash... pogotovo za FS npr Fat32 vs ostali i tad problemi s bootanjem). HDD+neki takav utils ili grub i imaš to, jedino što je stikić manji-praktičniji.. još da i radi bio bi dobar.

to bi bilo jer bios prepoznaje usb device, a ne prepoznaje više particija na njemu?

MPLAB C18
16 godina

-ne, nego baš standard, oznaka diska-type, removable bla-bla, kao što CD ima svoj standard, floppy, .. drugi dio problema je licence za FS, kao i sam kontroler koji interno tumači FS, nisu svi stikiči isti, ne ponašaju se jednako kad su npr ext3/ntfs dok svaki radi ako fat/fat32 ali ograničenja.. pa nije npr za ISO... itd.

Standard. Dodati tome i sam PC-BIOS opciju za bootanje. Nekad je emulacija bila fdd/hdd/cd/zip.. danas je to odbačeno i emulira se kao HDD, a flash je removable.. itd.

Pa isti stik ne mora bootati stari-novi PC, ili različiti stikovi (interni kontroler) ne moraju jednako supportati boot.

Flash disk je po standardu ograničen na jednu aktivnu particiju. Ako ga se nekim utilsom promijeni npr u HDD ponašta će se kao HDD.. i nema tog ograničenja.

Pod linuxom za persistent se koristi trik kreiranjem 'casper-rw' particije koja se tad mounta i koristi kao disk (izmjene-podaci), dok liveboot dio ostaje jednak kao običan install medij.

Možda je lakše usporediti s CD standardnom i sessionom, uvjek je aktivna samo jedna, defaultno posljednja ili odabrana, ostale kao da ne postoje, takav session je kao particija na removeable flashu.. prva, ostale kao da ne postoje.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice