USB 2.0 problem

poruka: 12
|
čitano: 7.510
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
USB 2.0 problem
pitanje

Imam problem s omogućavanjem usb 2.0 na kompu. Naime, prije nisam koristio previse usb pa mi nije bilo bitno koliko je brz, medjutim, sada prebacujem dosta podataka preko usb porta, pa mi je usb 1.0 prespor.

Problem je sljedeci:

u biosu za usb imam 3 opcije, mogu omogućiti sve, onemogućiti sve i onemogućiti usb 2.0

Kada omogućim sve (dakle i 2.0) svaki put kada bilo što utaknem u usb komp mi se jednostavno restarta. Stvarno ne znam u čemu je problem, pa molim sve vas za pomoć.

Konfiguracija je:

Microsoft Windows XP Professional SP2
Intel Pentium 4, 2400 MHz
DFI NB78-BC/BL/HC/HL
System Memory    512 MB  (DDR SDRAM)
USB1 Controller    Intel 82801DB ICH4 - USB Controller [B-0]
USB2 Controller    Intel 82801DB ICH4 - Enhanced USB2 Controller [B-0]

Hvala svima.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
USB 2.0 problem

A jel ti kompjuter uopce podrzava USB 2.0?

Bolje ispast budala nego iz aviona!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: USB 2.0 problem
autorov komentar

Stvarno ne znam, ali ja razmišljam, ako imam u biosu tu opciju, a i ako si vidio što sam napisao u konfiguraciji, taj neki usb 2.0 kontroler, mislim da bi trebao podržavati. Samo ti to mogu reći :-(
 A istina, komp mi je dosta star, i uskoro će u mirovinu, ali do tad bih ovo volio rješiti.

17 godina
prihvaćeno rješenje

Probaj skinuti  i  instalirati driver za USB2.0 sa DFI-jeve stranice, pa javi dali  se  kaj  promijeni...

17 godina
neaktivan
Ramo kaže...

Stvarno ne znam, ali ja razmišljam, ako imam u biosu tu opciju, a i ako si vidio što sam napisao u konfiguraciji, taj neki usb 2.0 kontroler, mislim da bi trebao podržavati. Samo ti to mogu reći :-(
 A istina, komp mi je dosta star, i uskoro će u mirovinu, ali do tad bih ovo volio rješiti.

Pa cesto zna pisat na kucistu jel 2.0 il nije. Pogledaj malo izvana.

Bolje ispast budala nego iz aviona!
17 godina
USB 2.0 problem

Prema ovome što si poslao ispada da ti je samo jedan port ili port u paru USB 2.0 a ostali su 1.0. Mada još nisam vidio ploče koje imaju kombinirano, ili imaš 1.0 ili imaš 1.0/2.0.

0 0 hvala 0
17 godina
autorov komentar
biser kaže...

Probaj skinuti  i  instalirati driver za USB2.0 sa DFI-jeve stranice, pa javi dali  se  kaj  promijeni...

Problem je što dfi više nema podršku za ovu ploču, očito je prestara...
17 godina
autorov komentar
Ziga kaže...

Prema ovome što si poslao ispada da ti je samo jedan port ili port u paru USB 2.0 a ostali su 1.0. Mada još nisam vidio ploče koje imaju kombinirano, ili imaš 1.0 ili imaš 1.0/2.0.

Na stranici od dfi-a sam uspio ovo pronaći Rear Panel I/O Ports
2 USB 2.0/1.1 ports
ne znam što znači, ali očito ima 2.0 usb. E sad, zašto ne funkcionira, to vas pitam :-)

p.s. specifikacije ploče mogu se pogledati ovdje:

http://us.dfi.com.tw/Product/xx_product_spec_details_r_us.jsp?PRODUCT_ID=1072&CATEGORY_TYPE=MB&SITE=US
17 godina
autorov komentar

Riješeno. Mada mi nije baš jasno kako, ali funkcionira. Našao sam ipak na dfi stranici drivere za usb 2.0 , i kada sam ih htio instalirati nisam mogao, pošto su ovi koje imam bolji. Tako kaže prozor :-)

Ali nakon tog je proradilo, i ne pitajte kako. Ali bitno je da radi, hvala svima.

15 godina
neaktivan
USB 2.0 problem

pozdrav !!

Imam jedan problem na svom pc-u kod usb portova imam externi hdd model:apollo 25phdd-160 gb no nemogu ga nikako spojiti na usb.20 port stalno kaze da ovaj uredzaj moze ici brze probao sam sve portove , u biosu imam podrsku za usb 2.0 probao sve drivere od intela jer je maticna gigabyte p31-s3l windowsi 7 probao update kaze da su zadnji driveri instalirani

Resource   Device   
I/O Port 0x00000000-0x00000CF7   PCI bus   
I/O Port 0x00000000-0x00000CF7   Direct memory access controller   

I/O Port 0x000003C0-0x000003DF   ATI Radeon HD 4800 Series    
I/O Port 0x000003C0-0x000003DF   Intel(R) G33/G31/P35/P31 Express Chipset PCI Express Root Port - 29C1   

IRQ 23   Intel(R) N10/ICH7 Family USB Universal Host Controller - 27C8   
IRQ 23   Intel(R) 82801G (ICH7 Family) USB2 Enhanced Host Controller - 27CC   

IRQ 16   Intel(R) G33/G31/P35/P31 Express Chipset PCI Express Root Port - 29C1   
IRQ 16   Intel(R) N10/ICH7 Family USB Universal Host Controller - 27CB   
IRQ 16   Intel(R) N10/ICH7 Family PCI Express Root Port - 27D0   
IRQ 16   High Definition Audio Controller   

nasao sam na neti ako mi pise enhanced controler da imam podrsku sada me zanima jel to istina ili grijesim jel moze kakva pomoc jer nemogu nikako prebaciti podatke na taj hdd traje cijelu vijecnost !!!

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.5.2010 13:00 (momo24).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
USB 2.0 problem

a jbg pomogao bih ti al ne razumijem ti se ja u to :) evo bar sam ti refreshao temu pa ti neko mozda pomogne ...

pozz !

- Prodao sam danas nekih memorija ram i zato imam keša da varim ceo dan -

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
USB 2.0 problem

Ljudi, nova sam na fourmu,nadam se da nisam falila temu. Zanima me, imam netbook Acer Aspire One i nijedan od USB portova mi ne radi, tj. ne čita  nijedan memorijski USB stick, a čita mi Microsoftovu kameru. Tek kad uninstalliram USB 2.0 Enhanced Host Controller 27CC, rade, ali svaki put kad mi skenira nove drivere ili kad restartiram komp, opet ista priča. I onda kad uninstalliram i kad ubacim stick, upozorava me na "USB can perform faster if you connect it to a Hi-Speed USB 2.0 port". Ima li kakvo rješenje bez instalacije novih windowsa?

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice