udar groma- maticna ili napajanje?

poruka: 14
|
čitano: 4.346
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
maticna ili napajanje?

Jucer je udario grom negdje blizu mene, svi u ulici imaju stetu na kompovima, televizorima ..meni je crko ruter, telefon radi samo kad splitter maknem a komp kad upalim samo mi svijetli led svijetlo ali dalje od toga nejde, ne vrti ventilatore...buduci da je komp bio spojen kablom na ruter koji je izgorio neznam jel mi otisla maticna ili napajanje, a nije mi jasno to napajanje zasto svijetli led svijetlo, da je napajanje otislo nebi mi nista svijetlilo ili?

Ako si opalio TU, opali i HVALA da znam tko si
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: maticna ili napajanje?
domac5 kaže...

Jucer je udario grom negdje blizu mene, svi u ulici imaju stetu na kompovima, televizorima ..meni je crko ruter, telefon radi samo kad splitter maknem a komp kad upalim samo mi svijetli led svijetlo ali dalje od toga nejde, ne vrti ventilatore...buduci da je komp bio spojen kablom na ruter koji je izgorio neznam jel mi otisla maticna ili napajanje, a nije mi jasno to napajanje zasto svijetli led svijetlo, da je napajanje otislo nebi mi nista svijetlilo ili?

napajanje ti je otislo, imao slican slucaj
kad sam uključivao računalo, svjetlio je gumb al nije se uključilo 

15 godina

aha, nadam se onda da je samo napajanje otislo...steta sto garancija ne pokriva udar groma

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

sranje u svakom slučaju, a jel si imao kakvu predzaštitu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

i meni se to isto dogodilo. Grom udario u blizinu i samo meni je sprzio modem, tv prijamnik i napajanje od kompa. Mislio sam da se i maticna ali nije, samo je napajanje na svu srecu otislo. Probaj novo napajanje nabavit pa ako radi ima s srece a ako ne radi nemas srece :P

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Prvo probati drugo napajanje, a onda ako ne pomogne mijenjati matičnu.

Ako je otišla matična, tko zna što je još možda povukla za sobom, uglavnom skupo se plaća

ako se ne išteka iz struje na vrijeme.

0 0 hvala 0
15 godina

imam staro napajanje sad cu probat pospajat sve da vidim jel ce radit... ma katastrofa na petak 13. mi se to desi, pa ti sad reci da je to praznovjerje... predzastitu nisam imao nikakvu, osigurac je izbacio pa mi zato nije otisao tv, skrinja, bojler ko jednom susjedu...ali bas prije mjesec dana spojim ga kablom na ruter posto sam imao neke probleme s wifijem i eto da mi nije bio spojen kablom na ruter nebi mu nista bilo...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: udar groma- maticna ili napajanje?
Ja sam uzeo prenaponsku koja štiti sve, pa i kabel odrutera, sa sklopkom i dodatnim osiguracem, pa nek lupaju munje i gromovi koliko hoce
15 godina

mozes mi dat link da vidim? kolko si platio?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: udar groma- maticna ili napajanje?
A jbga, nisam doma nego brljam preko moba, no bila je neka akcija u svijetu tehnike, za oko 250 kuns sam je uzeo
15 godina

hahahah e sad gledam papire, napajanje kupljeno 12.6 .2012 god. i otad tece 2 godine garancije...i bas jucer 13.6 meni grom skuri napajanje, tocno taj dan kad mi je istekla garancija.sad se vec lagano pocinjem brinut za ovo praznovjerje petak 13.

EDIT: evo spojio sam staro napajanje i radi sve hvala bogu...a sad jel mi mozete preporucit do 300 kn iz trgovine neko napajanje, dosad sam imao lc power silent 550W 

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.6.2014 17:12 (domac5).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Meni je isto roknuo grom nekidan, burazu ošla maticna i ruter. Meni graficka, tv i mrežna na maticnoj. Na svu srecu imo sam garanciju na grafu a na tvu je samo osigurač ošo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

ja ne znam  jel mi graficka otisla, sad se nekak vucem sa starim napajanjem dok ne dode novo pa sam morao izvaditi graficku jer ovo groblje od napajanja nema niti jedan konektor za napajanje graficke... problem je sto mi garancija na grafu istice 18.6 odnosno u srijedu... sutra bi mi trebalo stic novo napajanje a ako mi grafa nebu radila ima da se teleportiram do zg-a dok mi jos traje

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Re: maticna ili napajanje?
domac5 kaže...

To kaj se tebi i tvojim susedima dogodilo,Nevinašce inače to je klasična situacija ili primjer kad tehnika nastrada od recimo normalnog udara groma.Da si imao neku kvalitetnu prenaponsku zaštitu, onda se ne bi ništa dogodilo no eto sad kaj je tu je jel.Cool

domac5 kaže...

mozes mi dat link da vidim? kolko si platio?

Pogledaj dolnje linkove i pročitaj kaj sam tamo napisal pa kupi taj APC model i to je to.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/grom-posljedice/102421.aspx?page=0&jumpto=1977879&sort=asc&view=flat

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/grom-udario-pc/190560.aspx?page=0&jumpto=3732222&sort=asc&view=flat

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice