igram need for speed the run na mojoj konfiguraciji 4GB rama 2.93 Ghz dual core i grafika nvidia gt 240 1GB rama sa zadnjim upadejtom a na drugom pc 3.16 Ghz core 2 duo grafika nvidia gt 220 isto 1 GB i isto sa zadnjim upejtom i 4GB rama.na prvom racunaru svi detalji su mi na LOW i nimalo mi nesjecka na rezoluciji 1920&1080 a na drugom pc mi trza .sta je razlog.obadva pc su oboreni sistemi i stavljen 64-bitni sistem WIN 7
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
240 je (dvostruko) jača od 220, to je normalno.. 220 je preslaba (nije za gaming)
pored ove 220 nvidine imam EAH 5450 1 gb silent asus kertica dali je bojla od ove
- dovoljna za tipkanje na faceu i sl. Za igre je slabašna ali može poslužiti.
- Poneke igre (kao GTA) rade bolje na nekoj GF nego Radeon. U drugim igrama može biti drugačiji rezultat.
Radeonke su više ovisne o driveru i patchevima u igri. Tkao da nema 'jednostavnog' odgovora. U pravilu je cijena u trgovini realni pokazatelj snage (za igre) neke VGA.
- 300kn, tek da radi, do 500 može ali jedva, do 1000 srednje postavke OK... s tim da razlike mogu biti od trgovca o trgovca kao i opremi koja se dobija cca 100kn.
Novija generacija (zbog podrške za novije tehnologije) je u pravilu 'jača'. Nije jača, nego nove igre zahtijevaju, dok starije ne koriste (bez patcha) neke nove diđe-miđe.. Tako nova 520 je bolja od 220, po trgovinama nema velikog izbora, recimo da bi 430 mogla biti optimum, ali mora biti DDR3, 128bit dok je najmanje važno dali je 512-1024-2048 MB, jer je preslaba za sve iznad 512MB... Proizvođači često stave DDR2, 64bit 1GB, ista ta VGA s DDR3-128 i 512MB je sigurno brža za većinu igara. Izuzetak bi mogao biti na ultra visokim rezolucijama kad bi količina RAMa dala prednost slabijoj VGA (ali su obje tad preslabe da bi glatko vrtile igru).
a sada imam drugi problem na mom pc igram fifu 12 i na podesavanju fife podesim 1920/1080 i kad pokrenem igru daje mi da igram 800/600 jer vidim po grafici da je skroz mala druga stvar kad igram need for speed the run nikako nemogu da napravim full screen uvijek kad to uradim vidim statusnu traku i onaj okvir oko igrice.do cega to moze biti problem
frend mi ima gt 220...sranje od graficke...igra na starom 4:3 monitoru od 17" cod 4 na low grafici i nekak jedva mu radi