TOSHIBA SATELITE P300D 20V i pregrijavanje

poruka: 14
|
čitano: 7.636
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Dakle, u 9. mjesecu sam kupio navedenu Toshibu. Bio sam ocaran specifikacijama i dizajnom. Ali Vista je bila problem. Izlasko Sedmice i to sam rijesio... No, sada imam jos jedan vec problem.

Nakon 10 mjeseci 0-24 koristenja poceli su se dogadati problemi koji traju vec nekim par mjeseci... svako nasumicno dizajue Sedmice tipkovnica blokira, preskace znakove, baterija se sa sat ipo skratila na sat i 2 minute, a i tu je problem sa zagrijavanjem... Prije se nije grijao uopce, a sada, ajma majko, ne mozes ga pipnuti... normalno radi pola sata na stolu u normalnom polozaju... s igrom 5 ,minuta... moram raditi kerefeke da bi ga zadrzao da radi ali i dalje je zivotinjski vruc... Neznam sto da radim osim servisa i zanima me dogada li se to kojemu vlasniku ovoga laptopa

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: TOSHIBA SATELITE P300D 20V i pregrijavanje
probaj ga pocistiti ili propuhat kompresorom
hmda
15 godina
neaktivan

Al problem mi je sto nemam kompresor

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

probaj sa usisavačem, ja sam s njim zna nekad radit

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

i ja imam doma Toshibu Satelite i imao sam sličan problem ko i ti (laptop se pregrijavao)...

Fora je u tome da općenito ta neka dotična serija laptopa koji su izašli u "žnj" vrijeme imaju taj defekt da nakon nekog vremena se MORAJU početi pregrijavati jer im je sustav za hlađenje tako nekako dobro sređen da unutra se negdje nalazi neki materijal koji bi teoretski trebao vući svu toplinu proizvedenu u radu na sebe (hladiti lapt. uz ventilator)... nakon nekog vremena.. te zbog potrošnosti tog materijala te zbog prašine cijelokupni sustav hlađenja "crkne"...  (pogotovo ako ga koristiš 0-24)

Ovo nisu moje riječi ovo mi je rekao lik u ovlaštenom servisu kojem sam odnio laptop... nažalost garancija ti to ne pokriva jer ekipa koja je proizvela te laptope tvrdi, kako god im ti prišao, da je to tvoja greška (držali ste laptop na madracu... bla bla...)

Bilokakobilo mislim da te čeka račun od nekih 300 do ne znam koliko kuna... <.<*

P.S odkad je moj laptop popravljen radi ko po loju...

ako ti je garancija istekla odnesi ga nekome za koga misliš da bi ti to jeftinije mogao popravit...

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Ma da?? jbt pa nisam ga nikada drzao na madracu... jer imam na krevetu sam napravio stalak da ga ne moram drzati na kolinima... stalak je suplji... mogao se hladiti...

Wannabe hacker
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

mislis da je to njih briga? žalosno ali njima je vazno da oni ne platepopravak iako su oni pogriješili

15 godina
neaktivan

Nekidan samn citao... mislim da je bila rijec o tojoti... povukla je  270 000 auta radi greske na cipu... a kupci mogu obaviti besplatan popravak/zamjenu cipa... to je tvrtka koju je briga za kupce... ali toshiba me razocarala...

Wannabe hacker
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
toshiba ima uzasan suport. Uvjerio sam se u to nedavno dok sam trazio drivere za l500. Katastrofa
hmda
15 godina
neaktivan

Ahhh... drugi puta cu dati tisucu vise i uzeti bar MacBook... al imam problema oko laptopa za pop***iti... iako su karakteristike bile za tu cijenu solidne

Wannabe hacker
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja predlažem totalni reset => u smislu reinstalacije svega što se da reinstalirat :p

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

No, kod nekih modela toshiba zagrijavanje se rešilo instaliranjem novog biosa. Imam ja model a500 i baš za ovog su na forumima govorili, da se jako grije. Dobro, možda imam sreču, ali moj model se baš ne tako jako...ipak imam najnoviji bios. Ali kad počnem sa igrama (imam 4560 grafiku), e tada mogu da pripremim jaje :) A to je ipak vručina od grafike i ne toliko od procesora.

Inače za driverje je za mene toshiba veoma dobra. Sve lepo i pregledno.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav svima. Imam P300D već više od godinu dana, na početku se gasio sam od sebe ali sam ga slao u servis i mijenjana je ploča, njihova greška, spada u garanciju :P, ali sada već više od nekoliko mjeseci se gasi radi pregrijavanja. Izgleda da su nešto zbrčkali u hlađenju. Ne znam dali da ga šaljem na servis ili da sam promijenim termalnu pastu možda, ili cijelo hlađenje.. Molim ako netko ima nekakav prijedlog neka kaže. Hvala unaprijed

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

na zadnjoj strani lapa imaš kod ventilatora 4 šarafića..izvadi poklopac i doći ćeš do ventilatora..

skini cijeli hladnjak dolje meni se čini da imaš još 8 šarafića koji ga drže..pazi dok ga vadiš da ne oštetiš grafički čip..

s malo alkohola očisti grafički čip i bazu procesora isto tako i cijeli hladnjak ispuši i očisti bazu hladnjaka..nemoj čistiti nekim oštrim predmetom(uzmi vatu) da ne izgrebeš bazu..

kupi keramičku pastu i namaži tanki sloj na grafički čip i na procesor i sve sklopi..

cijela investicija ti je samo 30kn koliko ti pasta dodje..ako to ne pomogne rješavaj se laptopa jer mu nema pomoći..

inaće se hladnjak ne može mjenjati koliko ja znam..jer svako kučište ima svoj specifičan hladnjak a tako i svaka matična stoga ne znam da li uopće ima za kupiti hladnjak i koliko ti se to isplati.. a ovo što nosiš u servis oni tebi to naplate 300kn što je previše za posao ki naprave ..je sam nosio jer je lap bio pod garancijom ali nikao nisam bio zadovoljan poslom jer su mi nanjeli tonu paste pa se dogadjao kontra efekt..

ne štedi na pasti uzmi si keramički mislim da košta 20-30kn...sve više je previše..Smijeh

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice