Static noise, pištanje, smetnja?

poruka: 1
|
čitano: 619
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Static noise, pištanje, smetnja?

Kako sam preselio u novi stan, koliko se mogu sjetiti nedavno od uvođenja kablovskog interneta uz modem

WebSTAR primjetio sam da svako 60 sekundi otprilike dolazi do neke smetnje tj. pištanja ali ne znam odakle dolazi.
Kako se skoncentrišem na zvuk u kompu, skinem poklopac, opet ne mogu doći do izvora zvuka jer je sam po sebi iritantan, nije jak ali je dosta primjetan i izbija mi živce naveliko.

U toku priključivanja interneta, upitao sam ih zašto ne spajaju kablovski internet regularno na jack šaltera što vozi iz zida.. oni kažu da tako nastaju velike dB smetnje i dalje ih uglavnom nisam skapirao, uradili su uredno ali regularno spojeno nije.

Imate 2 slike. Prva je primjer kabela koji izlazi iz modema spaja se sa kabelom iz zida koji je totalno iste "glave" kao i taj od modema, spojeni su u jedno. Druga slika pokazuje da kabal ne ide u utikač nego je ispod njega napravljena rupa(gdje je X) gdje su ga uglavili.

Ne znam da li to igra kakvu bitnu ulogu uglavnom sam opisao detaljno, šta da uradim, moguće je da je i AC adapter od LCD-a, ali najgore je što ne razaznajem izvor.

ŽIVOT je kao pozornica, dođeš, vidiš, odeš. .
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.8.2013 19:13 (Prilika).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice