Spajanje kompjutera na TV

poruka: 20
|
čitano: 17.614
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Nedavno sam kupio komp i sad na grafičkoj imam HDMI izlaz,ali na svojoj telki nemam HDMI ulaz,nego ona 3 činča,žuti,bijeli i crveni. Sad me zanima dali postoji kakv kabl,koji ima HDMI da mogu spojiti na 3 činča,znate na što mislim? Hvala

0 0 hvala 0
17 godina

radi li se o lcd/plazmi ili crt-u ?

i dali imaš samo hdmi izlaze, ako da onda moraš kupit adapter hdmi -> chinch ili scart, ili već kabel sa hdmi to chinch

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Spajanje kompjutera na TV

Imam samo hdmi izlaz, i crt i ništa drugo,bitno da znam a mogu kupiti hdmi to chinch. Hvala

16 godina
Cenci kaže...

Imam samo hdmi izlaz, i crt i ništa drugo,bitno da znam a mogu kupiti hdmi to chinch. Hvala

ne postoji HDMI->Chinch adapter. Konverter je nešto drugo. {#}

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
ihush kaže...
Cenci kaže...

ne postoji HDMI->Chinch adapter. Konverter je nešto drugo. {#}

A nisam mislio na adapter,nego na kabl,na to,ako psotoji takav!!!

16 godina
Cenci kaže...

-greška u startu, ... jer

kabel ili 'žica' može postojati u bilo kojoj kombinaciji, ali to ne znači da radi.

HDMI je digitalni signal, da bi ga koristio na analognom (svejedno, scart, chinch...) morao bi prvo signal konvertirati (pretvoriti).

Dok adapter (ili adapter kabel) samo mjenja tip konektora iz A u B.. kao DVI-HDMI ili Scart-chinch itd.. može biti sami adapter ili kabel. To je svejedno. Važan je standard. (žica je blesav komad hardvarea kojoj je svejedno kakvi signali njome putuju, sve dok je vodljivost i sl. zadovoljavajuća)

17 godina
neaktivan

Kako da ja spojim HDMI sa Tv,a nemam HDMI ulaz na tv-u. Neka pomogne tko zna! Hvala

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
17 godina
ihush kaže...
Cenci kaže...

-greška u startu, ... jer

kabel ili 'žica' može postojati u bilo kojoj kombinaciji, ali to ne znači da radi.

HDMI je digitalni signal, da bi ga koristio na analognom (svejedno, scart, chinch...) morao bi prvo signal konvertirati (pretvoriti).

Dok adapter (ili adapter kabel) samo mjenja tip konektora iz A u B.. kao DVI-HDMI ili Scart-chinch itd.. može biti sami adapter ili kabel. To je svejedno. Važan je standard. (žica je blesav komad hardvarea kojoj je svejedno kakvi signali njome putuju, sve dok je vodljivost i sl. zadovoljavajuća)

kakav konverter, samo promjeniš rezoluciju u driverima na PAL, i netreba mu konverter, ja imam 3 adaptera spojeno, hdmi -> vga     vga -> scart

15 godina
neaktivan

kakav konverter, samo promjeniš rezoluciju u driverima na PAL, i netreba mu konverter, ja imam 3 adaptera spojeno, hdmi -> vga    vga -> scart

kakva je kvaliteta slike?

17 godina
buggie kaže...

kakav konverter, samo promjeniš rezoluciju u driverima na PAL, i netreba mu konverter, ja imam 3 adaptera spojeno, hdmi -> vga     vga -> scart

ok, imao sam problema sa crno bijelim (nije bilo boje) ali sad je sve super, iz scarta ide s video i 2 činča za zvuk

15 godina
neaktivan
Mitch kaže...
buggie kaže...

kakav konverter, samo promjeniš rezoluciju u driverima na PAL, i netreba mu konverter, ja imam 3 adaptera spojeno, hdmi -> vga    vga -> scart

ok, imao sam problema sa crno bijelim (nije bilo boje) ali sad je sve super, iz scarta ide s video i 2 činča za zvuk

zato i pitam jer sam i ja imao crno-bijelu sliku i nisam uspio to rješiti;kako si to rješio??

ja nemam s-video,samo scart..

17 godina
buggie kaže...
Mitch kaže...
buggie kaže...

zato i pitam jer sam i ja imao crno-bijelu sliku i nisam uspio to rješiti;kako si to rješio??

drugi kabel i novi scart to svideo adapter sa in-out mogućnošću

15 godina
neaktivan
Mitch kaže...
buggie kaže...
Mitch kaže...
buggie kaže...

drugi kabel i novi scart to svideo adapter sa in-out mogućnošću

kako je to išlo:   hdmi-vga-s-video-scart sa s-video----- TV ?? {#}

16 godina

-mješaju se svakave kombinacije, može i vino s vodom.

klik...

klik...

(da ne tražim dalje..)

HDMI na VGA može biti samo konverter, ne adapter jer je VGA za analogni signal dok je HDMI za digitalni. Može u (hipotetskom) slučaju ako su konektori zamjenjeni van standarda.

Drugi problem VGA na scart. VGA daje komponentni signal, kojeg samo rijetki monitori, još rjeđe TVi podržavaju, drugo rješenje je S-video koje (C-B slika koju si dobio je upravo zato..) je češće prisutno na TVu.

Najlakše je iskoristiti DVI. DVI je digitalni ali i analogni izlaz kompatibilan s HDMIom i s VGA (naravno postoji konektor koji je samo analog ili samo digital.. ali na VGA (graf.kartici) je 99.99% oboje).

Zato netreba mješati konektor i standard ...-signal koji kroz njega šalje, jedino je broj pinova moguće ograničenje.

Dakle VGA ima 15 pinova, Scart 21...itd. potrebna je polovica pinova za normalan rad, svejedno koju vrstu signala prenosi.

Može biti recimo VGA konektor iskorišten za spajanje mreže ili za 5.1 audio... pa to neznači da je mrežni ili audio konektor.

Konverter radi nešto drugo, iz jednog standarda prebacuje u drugi, bez obzira na konektor-adapter...

Konverteri su aktivna elektronika, koja ponekad stane u tijelo adaptera pa izgleda da je samo adapter -ali nije. recimo kabel za USB-RS232...

Kvaliteta, cijena itd... i ponuda u trogovinama jednostavno eliminiraju konvertere.

Većina CRT TVa ne podržava komponentni signali ili Svideo...

Ako je cilj pogledati na TVu npr film, ako je TV bez HDMIa (CRT, niska rezolucija-PAL, nije nizašto drugo osim za film) to znači da nema ni DVB-t,

-ako je kupljen (morao bi biti) zaseban DVB-t i ako ima USB...

-iskopiraš film na flsh disk i gledaš na TVu. bez muke s kabelima itd. Ili kupiš novi TV jer je cijena kvalitetnijeg konvertera + kabeli itd.. blizu cijene novog (jeftinijeg) TVa.

-dovoljno je poguglati da se vidi količina problema i isplativost rješavanja na taj način.... (.. sve se može..).

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.1.2011 13:57 (ihush).

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Ništa vas ne razumijem,aj mi samo recite šta trebam kupiti,šta ću tražiti u centru,pa valjda ću znati spojiti? Hvala

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ako imam stariji televizor i primam signal preko dvb-t a on ima HDMI priključak koji mi ne treba, mogu li spojiti kabelom iz kompa u dvb-t koji je sa televizorom spojen scart kabelom i gledat filmove sa kompjutera???

0 0 hvala 0
16 godina
tomo852 kaže...

Ako imam stariji televizor i primam signal preko dvb-t a on ima HDMI priključak koji mi ne treba, mogu li spojiti kabelom iz kompa u dvb-t koji je sa televizorom spojen scart kabelom i gledat filmove sa kompjutera???

-ne. DVBt ima izlazni HDMI konektor, nema ulazni (osim antene).

15 godina
neaktivan

Ja bih želio spojiti komp na stariji TV koji ima jedino scart ulaz ALI imam digitalni reciever koji ima ulaz za kompjuter ali je RS ulaz. Na kompu imam VGA izlaz, ViVo i DVI izlaz a kad spojim preko S-kabla je crno bijela slika.

E sad ne kužim zašto je na risiveru RS232 ulaz za kompjuter? Kako se to spaja sa kompom? Da li postoji neki VGA/RS kabel?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Moze pomoc, ja u laptop ustekam HDMI, a u TV CRVENU, ZELENU, PRAVU, na laptopu mi kaze da je sve prikopcano, e sad na TV-u ne mogu naci program na kojem je desktop i to sto trazim?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice