Spajanje 2 kompijutera preko LAN-a

poruka: 5
|
čitano: 2.941
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

poz kako da spojim 2 kompa preko lana kod mene je xp a drugi pc je na Windows 7 jer mi treba da prenesem 13.50 gb sa jednog na drugi pc.nemam nikakav prenosnni uredjaj jedino da vadim HDD dali je moguce ovako spojiti (ako moze tutor) i za koliko vremenski bih mogao da prebacim ovoliki dokument preko Lan-a

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Da li su oba PC-a spojena na 1 router? Bežićno, žićno... Ako jesu koji je router?

Mogu ti pokušati pomoći oko savjeta stvaranja kućne mreže s 1 routerom (ja imam 2 PC-a i laptop umreženi) ali ako ide preko 2 routera tu nemam iskustva.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Spajanje 2 kompijutera preko LAN-a
mirkossam kaže...

poz kako da spojim 2 kompa preko lana kod mene je xp a drugi pc je na Windows 7 jer mi treba da prenesem 13.50 gb sa jednog na drugi pc.nemam nikakav prenosnni uredjaj jedino da vadim HDD dali je moguce ovako spojiti (ako moze tutor) i za koliko vremenski bih mogao da prebacim ovoliki dokument preko Lan-a

-za mrežno sheranje je 'samo' potrebno podesiti mrežni pristup, tj user-pass i prava.. samo kopiranje bi moglo potrajati ovisno o tvojoj mreži.

-direktno priključen HDD je višestruko brže rješenje, više GB je dobar razlog (uz to što nemaš iskustva s mrežom..). Tu se ne govori o minutama, prije sat.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan

moj pc je spojen sa drugim pc sa crosower cablom(iz moje mrezne u njegovu) dali je moguce preko ove veze da se spojim na drugi pc(tj da prenesem podatke)i do cega zavisi brzina prenosa na obadva pc je disk od 500 GB

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Spajanje 2 kompijutera preko LAN-a

-brzina mreže uvjek ovisi o brzini opreme.

-crossover ima malu prednost ako imaš gigabitne (1000Mbs) mrežne na oba PCa (vjerojatno), jer će tad biti brže nego kriz ISPov router (obično 100Mbs).

--brzine koje možeš dobiti su slične kao npr USB. HDD je barem x2 brži.

Za crossover, moraš ručno podesiti IP, npr PC-1 192.168.1.1 // PC-2 192.168.1.2 .. dalje je svaka mreža jednaka za podešavanje. User name i password kao i mrežni share. Dodatno Win7 ima public, home, work.. odaberi work. Treba na više mjesta podesiti sheranje (potraži teme da se ne ponavlja nepotrebno).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice