Smrzavanje win7

poruka: 9
|
čitano: 2.531
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Smrzavanje win7

Ovako frend ima sljedecu konfiguraciju: intel q8400 2.66, mbo neka giga mATX p41, 4gb rama, radeon 4000 serija 512(neznam tocno koja), Komp je prije jedno mjesec dana poceo štekat i smrzavat se na 1-2 minute, prvo smo skenirali cijeli komp od virusa, sve cisto, on i dalje šteka, prije par dana sam digo nove windowse i bezveze na potenciometru smanjio skroz brzinu fanova i sve je bilo ok, jucer sam bio kod njega i opet se smrzava. Pa sad moje pitanje je dali je moguce da je njemu prehladno(ima kuciste storm sniper i okrenuo je gornji fan da mu upuhuje zrak unutra)? ili ak imate slicna iskustva molio bih da pomognete jer ovo nije normalno. Hvala LP

http://www.njuskalo.hr/korisnik/Jurica_zg

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Re: Smrzavanje win7
jurica46 kaže...

Ovako frend ima sljedecu konfiguraciju: intel q8400 2.66, mbo neka giga mATX p41, 4gb rama, radeon 4000 serija 512(neznam tocno koja), Komp je prije jedno mjesec dana poceo štekat i smrzavat se na 1-2 minute, prvo smo skenirali cijeli komp od virusa, sve cisto, on i dalje šteka, prije par dana sam digo nove windowse i bezveze na potenciometru smanjio skroz brzinu fanova i sve je bilo ok, jucer sam bio kod njega i opet se smrzava. Pa sad moje pitanje je dali je moguce da je njemu prehladno(ima kuciste storm sniper i okrenuo je gornji fan da mu upuhuje zrak unutra)? ili ak imate slicna iskustva molio bih da pomognete jer ovo nije normalno. Hvala LP

Prehladno mu ne može biti ;)

Zašto se smrzava, ne bih znao, ali mislim da nije do temperatura... što kaže event viewer? što se dešava kada šteka? da li sve stane skroz ili ?

p.s. - ispuhivanjem zraka se postiže bolji efekt hlađenja, pogotovo ako je ventilator na vrhu kućišta... jer se topli zrak diže gore... tako da bi taj gornji vent trebao samo lagano ispuhivati zrak ...

Naj mi ga mam deti, daj me prvo malo lubi...
14 godina
neaktivan
Smrzavanje win7

do softvera nije ako je firska instalacija windowsa(osim ako je instalirao opet neki program koji rusi sustav).

jel izbaci kakav bsod?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Smrzavanje win7

Probaj izvaditi i vratiti RAM pločice.
Probaj i promijeniti položaj RAM pločica.

Također,probaj i gumicom prebrisat kontakte RAM-a na RAM pločicama te vratiti u utor. 

AMD Phenom II X4 B45 @ X3 3.75 GHz : http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2123285
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Smrzavanje win7

riknuo je komp skroz pao windows i nije htio bootat i onda se ugasi i nece vise sliku prikazat i zvucnika od matine se cuju neki bip-bip, pa sam izvadio baterijicu s matine i vrati na staro radi normalno ali nece bootat, veli mi frenda da bios ne ocitava dvd, da prvo moram xp, pa 7? kaj vi velite?

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
jurica46 kaže...

riknuo je komp skroz pao windows i nije htio bootat i onda se ugasi i nece vise sliku prikazat i zvucnika od matine se cuju neki bip-bip, pa sam izvadio baterijicu s matine i vrati na staro radi normalno ali nece bootat, veli mi frenda da bios ne ocitava dvd, da prvo moram xp, pa 7? kaj vi velite?

Prvo xp pa 7 je obična glupost... ako BIOS ne vidi DVD... ja bi preporučio da lijepo rastaviš komp i sve lijepo pažljivo na novo složiš... bip-bip koji čuješ je error code sa matične... pogledaj u knjižici od ploče što određeni tvučni signal znači, tako ćeš pronaći krivca... kako je netko ranije napisao, probaj prvo sa memorijom... ostavi jedan keks, pa mu promijeni poziciju....

15 godina
Sabbathian kaže...
jurica46 kaže...

Prvo xp pa 7 je obična glupost... ako BIOS ne vidi DVD... ja bi preporučio da lijepo rastaviš komp i sve lijepo pažljivo na novo složiš... bip-bip koji čuješ je error code sa matične... pogledaj u knjižici od ploče što određeni tvučni signal znači, tako ćeš pronaći krivca... kako je netko ranije napisao, probaj prvo sa memorijom... ostavi jedan keks, pa mu promijeni poziciju....

tako je...prvo fino sve rastavi i sastavi i tu baterijicu izvadi na 10-20 min pa vrati...mozda se i ta mala baterijica istrosila neznam....

15 godina
odjavljen
domac5 kaže...
Sabbathian kaže...
jurica46 kaže...

tako je...prvo fino sve rastavi i sastavi i tu baterijicu izvadi na 10-20 min pa vrati...mozda se i ta mala baterijica istrosila neznam....

Mislim da nije do baterije, jer je ona tu samo da bi bios pamtio postavke... i sa mrtvom baterijom bi DVD-ROM trebao biti prepoznat...

14 godina
neaktivan
Smrzavanje win7

Evo na kraju se ispostavilo da je riknula graficka, jer je on prcko po biosu i stavio nesto na FAST ili TURBO, a to kaj komp steka veli ovaj u ducanu da je kriv hard ima wd500 green, i evo sad je zamjenio napajanje, graficku i disk i sve je u redu. LP

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice